NM 2019 Kvinner – Tunet vant høydramatisk kamp

Før kampen kunne en lese hva en ville av statistikk. Tunet 17 poeng foran Sveiva i serien, men hva betyr det? Etter jul har Sveiva blitt forsterket av Petra Weiss. Hun har løftet Sveiva og de har virkelig knappet inn på det spillemessige forsparanget som Tunet hadde tidligere i sesongen.

1periode

Petra Weiss åpner ballet med 0-1 til Sveiva etter 5 minutter og nivået er satt. Det er virkelig slik vi trodde det ville bli. Wiess vil være delaktig i Sveivas kamp mot NM gull. Tunet vil ikke være dårligere og det er neste års SSL spiller Rikke Ingebrigtsli Hansen setter 1-1. Det er virkelig kamp om hver ball og sjansene florerer. 18.27 går Tunet opp i ledelsen med 2-1, men Weis vil ikke være dårligere og setter 2-2 30 sekunder senere.

2.Periode

En enda jevnere periode, der lagene vekler på å ta initiativ. En ser det er mye som står på spill. Enkle passninger, ikke særlige sjansespill. Keeperene er med på notene og det er ingen lett oppgave å sette ballene. Weiss har fått en rekkespiller ved navn Sandra Vika og deres samspill er viktig for Sveiva. Vika sørger for 2-3 på passning fra Torp, og Sveiva går opp i ledelsen etter ca 35 minutters spill.

3.Periode
Det er nå det skal avgjøres. Tunet setter 3-3 etter 41.52 ved Heidi Rød og like etter kommer Line T Terjesen og setter 4-3. Kampen er snutt og det står igjen 13 minutter. Igjen så forstår Weiss at hun må fremover på banen og tar med seg tre Tunet spillere mot høyre og spiller backhandpass mot venstre og der dukker Sandra Vika igjen og setter 4-4. Det er kun 7 minutter av kampen. Kamper kan mange ganger avgjøres på små tilfeldigheter. Det gjøres denne også. Et skudd inn fra venstre er innom en Sveiva spiller og lurer keeper Isabell Vika. 5-4 til Tunet og de rir av stormen og burde satt et par når Sveiva tar ut keeperen, men det får bli med stolpeskudde på åpent mål.

Tunet-Sveiva 5-4 (2-2,0-1,3-1)

Kongstenhallen, 1056 tilskuere

0-1 (04.59) Petra Weiss (Næss Haug)

1-1 (09.03) Rikke Ingebrigtsli Hansen (ua)

2-1 (18.27) Heidi Andreassen Rød (Heie Larsen)

2-2 (18.57) Petra Weiss (Vika)

2-3 (35.24) Sandra Vika (Torp)

3-3 (41.52) Heidi Rød Larsen

U2 (46.42) Anette Marie Berg (feil avstand)

4-3 (47.40) Line Trandum Terjesen (Holm) spill 5 mot 4

4-4 (52.57) Sandra Vika (Weiss)

5-4 (57.27) Selvmål

Skudd: 26-34 (8-9,10-12,8-13)

Dommere: Hagen/Rustestuen

← NM Finale 2019 Menn – For en vending av Sveiva Lekende lett. Sveiva G15 NM vinnere →