Nicke tipper Eliteserien 2015/2016 for damer

1. På förstaplatsen 15/16 så tippar jag Sveiva.

Jag tror på Sveiva som favoriter för fjärde året på rad (?)!

Tunet är laget som kan utmana men jag tror nog att det blir mer kring NM.
Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Tråkigt att både Hilma och Vic försvinner som är två sköna profiler att ha med i sitt lag! Jag tror på dom Letiska tjejerna som redan förra året visade att dom håller hög klass!

2. På andraplatsen 15/16 så tippar jag Tunet IBK.

Jag tror att Tunet får en lite bättre säsong iår… även om det inte var mycket att klaga på förra året så var det mycket snack och gnäll tyckte jag.

Jag tror att dom blir 2a i serien iår och att dom kan utmana fullt ut i NM.

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Chadde blir viktigast igen! Hon har fortfarande en nivå till i sitt spel, något som hon inte fick ut förra året då positionerna inte alltid var dom bästa för hennes spelstil, men det är bara min mening! Rikke är bara född 00 men jag tror att hon kommer vara dom 10 bästa poängplockarna om hon får speltiden hon förtjänar!
Jag tycker att Tunet har en bra målvakt i Maiken men man borde aggerat och plokat in Thea Ekholt för då hade man fått en matchvinnare!

3. På tredjeplatsen 15/16 så tippar jag Grei.

Grei är ett lag som jag tycker har blivit bättre och bättre! När jag tränade Slevik hade vi en del problem mot Grei och detta främst pga deras fysiska spel! Förra året var dom det ända laget som slog Sveiva och det visar att dom har en hög högsta nivå!

Dom kommer att sluta 3a i tabellen men har en bra möjlighet att skrälla och gå till NM-final.

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Där är några med stor karaktär men jag kan för lite namn för att säga något! Där emot vet jag att Andrea Tandberg och Emilie Thorvaldsen har gått ditt, det är kul att dom är tillbaka i elitserien och där kommer dom att göra det bra! Emilie är en av dom bästa rightskytarna i serien så hon kommer hänga en och annan medans Andrea är en rollspelare av rang!

4. På fjärdjeplatsen 15/16 så tippar jag Sagene.

Sagene har tagit ett steg för varje år som gått och Jacob har gjort ett enormt jobb!

Nu kommer det en ny svensk tränare, jag vet ej vem det är men han kommer att få avlastning av Hilma Thofte vilket blir intressant! Jag har alltid sett Hilma som en stor ledare och därför hade jag just henne som kapten när vi vann NM-Guldet med Slevik! Vilket försvarsspel dom kommer att spela tänker jag inte uttala mig om men det liknar säkert det vi andvände oss av på den tiden!
Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Thea kommer visa att hon håller hög nivå när det gäller som mest! Nu har hon varit i det millitära i ett år och kommer tillbaka bättre tränad än någonsin!

Hilma får en tuff uppgift att styra två roller på samma gång, det är en utmaning som jag själv testat för några år sedan och det är svårt! Jag tror dock att hon är i rätt del av karriären för att lösa detta och dessutom göra det riktigt bra!

5. På Femteplatsen 15/16 så tippar jag BMIL.

Jag vet nästan inget om BMIL iår, jag förväntar mig att Johnny ska vara kvar och det hoppas jag! Han är engagerad och vill utveckla sig!

Jag tror dessvärre inte på någon semifinal iår, detta pga att motståndarna är bättre än förra året.

6. På sjätteplatsen 15/16 så tippar jag GIF.

Det ända jag vet om GIF är att dom hade Live Fosmark i målet förra året, jag vet ej om hon spelar kvar men eftersom att det varit tyst räknar jag med det. Hon gör i så fall att dom slår NOR92

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Jag har hört att Sandra Vika gått till GIF, om det stämmer är det tungt tapp för Tunet när det kommer till spets men Sandra missade mycket träningar pga jobb som formationen/formationerna hon skulle spela i blev inte så samspelta. I GIF blir hon oavsett viktig och förmodligen den bästa spelaren!

7. På sjundeplatsen 15/16 så tippar jag NOR 92.

Jag vet inget mer om NOR 92 än att dom är nykomlingar och nyligen förlorade mot Tunet mot förödande 15-1. Om dom inte vill bli slagpåse får dom nog göra något nytt! Men det NOR 92 ska ha credd för är att det är det laget i Norge som har den mest levande Facebooksidan, den följer jag och det borde fler göra för dom skriver en del kul saker och dom UPPDATERAR.

 

Tack för mig och stort lycka till åt alla!

← Mitt tippetips Eliteserien Herre 2015/2016 Nicke tipper Eliteserien 2015/2016 for herrer →