NBF står ved et veiskille….

En vågal påstand, nei egentlig ikke. Det har vært veldige stille i en måneds tid. De som har litt innsikt vet at det er langt ifra sannheten. Det er flere saker som nå begynner å tære på forhold mellom et forbund som vi er avhengig at fungerer, deres idretter, ansatte som uttaler seg og ikke minst hvordan en bestiller reiser til landslag. Det mange leser og snakker om er kun toppen av isfjellet.

All is good now

For å begynne med det siste. Alle G19 spillere og ledere er tilstede i Salzburg, Østerrike. Men det har ikke uten innsats fra andre enn NBF. Så stiller en seg spørsmål. Hvordan kan en gjøre ting vanskelig, jo når det er prinspipper som settes foran logikk og ikke minst at samarbeidsånden er langt unna pga personlige fighter og maktkamp. Flyet fra Oslo til Wien ble kjempe sen pga forsinkelse. En kunne reist en annen vei, senere og kommet ned samlet uten bråk eller noe.

Landslagssjef Patrik Jonsson og hans team ville ha en trening før VM-kvalikk starten. Arrangøren har kun en hall til disposisjon (det er hva som er oppgitt) etter en viss tid på mandag kan ikke hallen brukes av andre pga forberedelser til kamper i hallen. Dvs ingen mulighet til å trene noe annet sted. Så ingen trening mellom kamper etter mandag.

PGA NM G17 og ikke minst elitekamper så er valget å dra veldig sent søndag tex til munchen og tog til Salzburg eller mandag morgen. Drar laget mandag morgen så blir det neppe tid til trening. Da blir avgjørelsen tatt om at landslaget skal dra ca midt på dagen søndag for å ikke komme sent ned søndag kveld. Det gjør at elitekamper blir flyttet på for GIF og Nor92. For Tunets del blir det en liten dobbelt WAMMY. A-laget er i nord og G17 er et lag som skal til finalen om de spiller som vanlig. Utfordringen er at det er spillere på begge lag som da må møte til tid med landslaget eller bli byttet ut. Det skal være en ære å spille med flagget på brystet, men nå blir det at spillere må sette Norge før klubb. For 17-18 år gamle gutter er ikke dette fair.

Mange momenter

Det blir enda mer uforståelig når seksjonsstyret har møte og bestemmer at reisen til landslaget skal flyttes til mandag 23.01. Dette er en avgjørelse stikk i strid med hva Forbundsstyret har tatt og reiseplanen blir som den er. Den som ikke møter blir byttet ut. Seint igår kveld satt det da to Tunet spillere fra G17 laget med en leder som pga de ikke er myndige er med ned til Munchen før de tar toget videre til Salzburg i Østerrike. (Denne reisen koster oppover 20.000 som Tunet betaler for sine utøvere.) En reise hele landslaget kunne tatt for å fortsatt få trent. Er det mulig sier en kanskje. Er det slik vi skal behandle ungdommer som ønsker å spille for landslaget. Ja dette er ikke en IFF helg og det er mye skyld i hva IFF driver med. Men det er også en oppgave for ansatte i NBF å få til reiser som skal være smooth sailing slik at utøverne ikke stresses for mye. I Salzburg møter Norge: Storbritannia, Frankrike, Belgia, Østerrike og Nederland. De to beste lagene kvalifiserer til VM for U-19 menn som spilles 26. – 30. april i Frederikshavn, Danmark. Med respekt for våre motsandere. Norge skal vinne alle kampene 99 av 100 ganger. De trenger ikke denne treningen på mandag. Kjenner en ikke laget før denne treningen så har vi en veldig stor utfordring.

Men det stopper liksom ikke her…..

Se bort ifra bråket med spillere. Reiseplanleggingen til NBF har vært under angrep i mange år før nå glasset ble fullt. Det har vært båtturer over dammen til landskamper når bussturer hadde vært billigere og raskere. Planleggingen har vært en tragedie. Vi kan nevne den forrige blemmen til VM for herrer. 2 uker før ble det fortalt at billettene til Zurich, Sveits kun hadde en bagasje for spillerne. Det vet alle som drar til VM er for lite. En trenger minst 2 og køller er spesialbagasje. Vel det gikk så langt at et medlem av den norske delegasjonen måtte av egen lomme legge ut mellom 30-50.000 kr for bagasje mens de stod på flyplassen. Det kan alltid skje feil, men det skjer igjen og igjen og igjen. Det samme gjelder kvinnelandslagets billetter når de skal delta på VM-kvalifiseringen med kvinnelandslaget 31. jan – 4. februar i Koceni, Latvia.

Ja dette var ikke helt som det skulle være..!?

Landslaget J19

Utfordringen gjelder de fleste landslag. J19 fikk også erfare at planlegging ikke er enkelt da de var i Fredrikshavn i danmark i august 2022. Da de skulle hjem ventet en periode på 11 timer før båten skulle gå. Da stod et landslag i Fredrikshavn og ventet på en båt som de valgte å ikke ta. Landslagsledelsen valgte å ta en annen båt til Gøteborg og rutebuss hjem fra Gøteborg og var hjemme samme dag. Her måtte en i delegasjonen også ta dette utlegget. Det begynner å bli en del episoder som sier sitt at det bør skje noe med den eller de som har ansvaret for turer. Eksemplene over er episoder skjedd bare siste året. Det fins andre, men det er water under the bridge.

…..Når en trodde at reiseplanlegging var en utfordring så

Ja en sitter og leser en del ting i de forskjellige innebandymediene så får en liksom gull innlegg servert av ansatte i NBF organisasjonen. Ja det er litt, du tror ikke på det før du virkelig leser det. Det må også leses flere ganger da en ikke helt tror på hva som står i mediene. Er det noen som sitter og legger ut i feil fora etc etc

Dette er rett fra facebook Midt-Norge Bandyregion:

I likhet med de forbundsansatte på Ullevål har Midt-Norge Bandyregion mistet all tillit til nåværende leder av seksjonsstyret i innebandy. Det sittende seksjonsstyret har ene og alene ansvaret for at vårt forbund har utviklet seg til å bli en organisasjon preget av trakassering og generelt dårlige arbeidsforhold. Selv om det er de ansatte på Østlandet som har kjent dette nærmest på kroppen, har også ansatte og tillitsvalgte i vår region opplevd uønsket adferd fra enkelte tillitsvalgte gjennom det siste halvåret. Skal innebandyen nå sine mål om aktivitetsvekst må etter vårt syn nåværende ledelse i innebandyseksjonens styre fratre.

U never air your dirty laundry in public er det noe som heter. Her er det et styre som rett og slett bryter en del regler for hva en skal legge ut. Det kan være uenigheter, men dette her?

Seksjonsstyret er valgt av medlemsklubbene i innebandyen og har i utgangspunktet svært lite å gjøre med ansatte i NBF. En kan velge å ignorere hva dette styret kommer med (som det også gjøres i visse situasjoner red anm). Men å skrive det som står på denne nettsiden burde fått konsekvenser. I den virkelige verden så hadde den faktisk fått det. Men så er det denne idretten vår da!? En kan være enig eller uenig, dette er ikke måten ting løses på.Hm…. De gærne har det virkelig godt. Følg med i neste episode av professor Drøvels hemmelighet.
Vi (jeg må si vi i innebandyfamilien) greier å lage problemer der det aldri skulle vært noen. Dette kan vi ikke ha noe av.

#14

← VM Kvalikk G19 Norge spiller mot Storbritannia – se kampen på stream NM helg for G17 og J17 →