Når innebandyen utvikler seg, så sitter …..

Sverige har akkurat slått Tjekkia med 5-4. Det var en rysare, en av de som Sverige raskt kunne ha tapt.
Lagene i toppen av den internasjonale scenen begynner å kjenne hverandre.

The golden 4
Kun kamper mot Sverige, Finland og Sveits gjør at Tjekkerne virkelig får utviklet sine spillere. I tillegg så er de såpass profesjonelle i sin aproach til spillet at de går all in for å bli proffer i Sveits og utvikle seg videre der. Jobb, leilighet og mye trening. De vet hva som gjelder. Under ledelsen av Radim Cepek begynte arbeidet med  nærme seg de 3 andre stormaktene. Ny head Coach Petri Kettunen kjenner bedre til den svenske og finske kulturen.. Personlig så går jeg og venter på et VM der hverken Sverige eller Suomi er i finalen. Den kommer, tro meg.

Finland slår Sveits med 4-3 i sudden. Hvem andre enn «me sniper» 61. Peter Kottilainen setter det siste målet. Det kommer til å koge i VM i desember. Gleder meg som en unge.

VM i Tjekkia – Praha
I desember har vi VM i Praha. Vi er tebage etter 10 år. I 2008 var de også vertskap til VM, da med gruppespillskamper i Ostrava samt sluttspill i Praha. Fantastisk togtur da «hele» VM tog toget til Ostrava sammen. Spilte gruppespillskamper der og så toget vi tilbake en uke senere. Hadde æren av å treffe verdens beste Tjekkiske hockeykeeper Dominik Hasek som overvar Tjekkias kamper. Hadde selv poeng i kampen mot Tjekkia. Dette VM ble vist direkte på Eurosport 2, så det å spille var stort. I tillegg fikk en trene i Ostrava arena som tok 8000 samt O2 arena som tar over 18.000 tilskuere. Minner en aldri kan glemme. I 2008 var det også hyggelig å spise middag sammen med foreldrene til en debutant i dette VM for Norge – Ole Mossin Olesen.

Andre steder i innebandyverden….
Norge slår Latvia som har en kamp i beina fra tidligere i dag med 3-2. Taktisk kamp sier Ketil Kronberg. Visst faen er det taktisk. Dette er et av lagene Norge kan komme til å møte under VM. Et VM der Norge er i en meget tøff gruppe og der de må rett opp på toppnivå fra dag 1. Seier er seier og godt for det norske laget. Men det er VM som teller.

← VM Bloggen Praha 2018 – del 2 – Un weekend no….. Mine tanker om helgens kamper →