Når hovmod står for fall.

Kampen IK Akerselva mot Tunet ble flyttet til Høyenhallen og «snudd» til Tunet vs IK Akerselva. Ingen annen dramatikk da det ble gjort hærverk i Kringsjåhallen tidligere i uken. Tunet og NBF insisterte på at kampen skulle gå denne lørdagen og IKA følte at de måtte være med på det for ikke å bli mistenkeliggjort for å ha ramponert sin egen hall. Det var faktisk noen elever som har gjort dette, da de får lov til å være i hallen i storefri.

Sånn var det og Tunet appellerte til sitt publikum om å komme til kampen slik at den ikke skulle være like «tom» som i Kringsjåhallen. Vel de snaut 100 som var til stede fikk se et fyrverkeri av et drama. Ikke velspilt, ikke politisk korrekt, men rett og slett en krig. Med andre ord, ET BYDERBY verdig.

IK Akerselva begynner med at de må gjøre om på laget da Tu Tran Minh ikke greier å spille etter skaden mot Sharks. Et annet usikkerhetsmoment var Håkon Henriksen som fikk seg en trøkk i regionscup kampen dagen etter Sharks. IKA manglet også Nerstad, Bolin og Tjøgersen.

Med en allerede tynn tropp var det kun 13 spillere igjen som kunne ta opp kampen mot Tunet.  Tunet på sin side som tydeligvis alltid mener det har fullt lag, manglet Østergren, Morgan og Fredriksen. Tre meget gode spillere og det merker en da de blir veldig statiske og ikke greier å få Mossin høyere opp i banen.

IKA går rett i angrep og før det har gått 4 minutter leder de 0-2. De lilla er ikke helt med i begynnelsen, men jobber seg pent inn i kampen igjen. De tar over spillet og går til 1 pause med 3-2 ledelse. Fortjent eller ikke, det var dueller og krig over hele banen og Tunet kom best ut av det.

2 periode er ikke gammel før det står 3-3 ved Anders Andersson, men Tunet vil mer og kriger hele perioden igjennom. De utnytter en tellefeil og setter 4-3. Hardt spill og utvisning til Tunet. IKAs Patrick Rydberg smeller til og 4-4. Men Tunets Ole Mossin vi det annerledes og Tunet går til 2 pause med 5-4 ledelse.

IKA må ha gjort noe annerledes i pausen for de står opp som et nytt lag og tar over spillet i 3. 5-5 kommer ved Sander Owren i overtall på en variant, 5-6 kommer på en kanon fra Anoosh Kirubaharan, nesten fra midtbanen, og 5-7 av Nikolai Omdahl. Kampbildet forandret seg veldig når Tunet hele tiden forandret på rekkene, mens IKA spilte etter sin taktikk og med 3 angrepsrekker. Lasse Sundell ex IKA satte 6-7 med 15 sekunder igjen å spille. Nærmere kom de ikke. Klubben som var snakket ned før kampstart stod igjen som verdige vinnere.

← VM – Bloggen Praha 2018 del 1 Full IB helg for herrene, her kort om lørdagens kamper →