Nå kommer det jeg frykter vil ødelegge idretten jeg digger….

IFF driver med en testing av spilleformat som jeg er meget lite begeistret for. De vil revolusjonere innebandyen til kortere kamper, færre spillerei troppen og det kommer sikkert andre forandringer for å gjøre sporten kul nok og få færre utøvere slik at idretten passer inn i OL normene. Personlig så hater jeg det.

Tester

Kvalifiseringen til VM 2022 for menn spilles i et modifisert spillformat, som en del av Future of Floorballtesting. I likhet med formatet som ble brukt på The World Games 2017 og på Women’s U19 WFC 2020 for noen av gruppespillene, vil kampene på WFCQ spilles med 3 x 15 minutter. I tillegg får lag maksimalt 17 spillere og 5 stk ledere på siden.

WFCQ var ikke inkludert i den opprinnelige testplanen, men på grunn av mangelen på internasjonale kamper de siste 18 månedene der testen kunne utføres, har det vært nødvendig å gjøre endringer i testplanen. IFFs sentralstyre har besluttet at WFCQ for menn nå skal inkluderes i testen for 2022. Den oppdaterte testplanen vil bli presentert for IFFs generalforsamling for godkjenning i desember. I tillegg vil medlemsforeninger også bli bedt om å identifisere andre internasjonale arrangementer, for eksempel 6 Nations Cup, som de tror kan brukes til testing.

Med så mange lag som deltar i WFCQ, er det en flott mulighet for et mye større antall medlemsforeninger å være en del av testen. Tilbakemeldingene som vi vil samle fra deltakerne i arrangementet vil være svært fordelaktige i vurderingsprosessen. Spillere, trenere, dommere, arrangører og tilskuere vil alle få sjansen til å oppleve det modifiserte formatet for seg selv, noe som er et stort pluss, ifølge Sarah Mitchell, IFF Event Manager

Kortere spilletid og andre spilletyper

Under World Games så møtte Sveits med 2 keepere, 3 backer og 9 angripere. Da var det kun 14 spillere som fikk være med. Så det var mer 1 back 2 midløpere og 2 vinger som spilte på hver rekke. Da blir det en mer total innebandy som passet Sveitserne godt da de var i finalen.
Les mer om World games
← VM – Troppen kvinner 2021 Sender vi nødlandslaget til VM?? →