Min historie om dagens batalje mellom Sarp – Tunet

Enda en gang finner jeg meg i Østfold en hverdagskveld, det eneste positive er vel at det ikke er jeg selv som skal spille og det at jeg fått fylt på med det brune til hjørneskapet i stuen. Men det skal også nytes Norsk innebandy, kvartfinale mellom nr fire og fem, Sarpsborg og Tunet. I sluttspill tidligere år har det vært veldig morsomme kamper for oss i publikum og forventingene er lagt et stykke opp. Dessverre senkes den litt da speaker for dagen kun snakker i D-mol og vi ikke skjønner om vi skal gi applaus eller bue i det han forteller oss hva som skjer. Men Knut Olsen har sikkert andre talenter 🙂

Vi observerer at Sharks løper ut gjennom den fine haien sin til utvalgte toner på speakers kommando, men når det er Tunet sin tur skjer ingenting. Vi får vente enda et minutt før dem kommer seg ut på banen, vi ser med en gang at her er det ikke hjemmelaget som bestemmer. I det lagene skal gjøre seg klare for lineup sitter Sarp på benken men Tunet tar plass i midten. Som unger i trassalderen. Men etter hvert får vi sett begge lags lineup og kampen kan starte.

Bjellene drar i gang spillet for jeg tror det tar ut all annen lyd i hallen ved dette tidspunktet. Vi har bare spilt 40 sekunder når det begås en feil i Tunet, det er Jansen som er uheldig og serverer en mållysten Gjødalstuen. Ballen sitter i krysset etter to skritt fremover. Hjemmelaget kunne ikke fått en bedre start. Litt høye på seg selv senker man skuldrene i Sarp og det oppfattes av Henrik Fredriksen, det tar bare 30 sekunder etter at sarp tok ledelsen til at det er utlignet. Fredriksen på egen hånd. Det skjer mye i starten her, Ole martin for to minutter da han slår bort ballen ved et frislag. Sarp får ikke til noe annet enn en stolpe i overtallet men rett etter er det Fredriksen som setter fart igjen. Denne gang fra andre siden til Pels, han løper forbi hele sarp langs vantet og setter den fint i borte kryss. Tunet i ledelse 1-2 etter 05:10.

Så er det Tunet sin tur i PP og her gjør Wallin ingen feil når han får ballen, det står nå 1-3 etter syv minutter.  Gjødalstuen har muligens noe usagt med Mossin , for etter spilte 11 minutter ser det ut som om han prøver å drepe ham. Dommer ser også dette og straffen blir således to minutter på benken. Men det som skulle bli en straff viser seg å bli en belønning, for i spill fire mot fem kriger Kralik inn reduseringen. Overtallet ender uten at Tunet finner nettmaskene. Men Hjemgård går inn litt hardt foran eget mål og Tunet idømmes straffe, denne bommer Fredriksen på nesten samme vis som Paolo i Grefsenhallen om noen sett den straffen på instagram.

Nytt PP til Tunet men det skjer absolutt ingenting. Man har satt Kjellemar og Wallin bakerst og begge to suger inn ballen og dreper alt av tempo. Kampen veier frem og tilbake men Hjemgård blir til slutt doblet i offensivt hjørne, han får ut ballen til Hamrin som løper kjøkkenveien rundt målet og det er utlignet, alle lurer fortsatt på hva Tunet keeper drev med her.

Perioden er over og vi er like langt med 3-3 på tavla. Ingen av lagene har noe overtak og alt er fortsatt åpent.

I andre periode tar det bare 21 sekunder før vi får første mål. Det er Gjødalstuen enda en gang. Det ser ut som om han er en rev i et hønsehus for Tunetspillerne har null kontroll på hvordan man stiller opp i forsvar når målet kommer. Men som i første periode skal Tunet i andre spilleminuttet av perioden utligne, denne gang med unge herr Laasonen. 4-4 etter spilte 22 minutter.

Tunet er inne i en god periode nå og trykket er massivt, Sarp er trøtte og dem prøver alt dem kan for å få ballen over den blå streken som vi sier i hockey. Men det går dårlig og etter 325 forsøk stopper ballen på Fredriksen. En skuddfinte som sender Sarpforsvaret ned i brygge gir han en mulighet å treffe nettmaskene, noe han også gjør. Tre mål for Fredriksen etter 29 spilte minutter må være godkjent.

Neste ting som skjer er en dobbeltutvisning, Wallin (uventet) og Gjødalstuen er uenige om ting, fra tribunen ser det ut som om den sistnevnte bare vil gjømme seg mellom beina til Wallin. Soini får gjøre et par kvalifiserte redninger men utover det skjer ikke mye de nestkommende minuttene. Perioden er snart over når Hjemgård setter fart fremover, jeg vet fortsatt ikke om han skjønte hva som skjedde men plutselig dukker Mads Normann opp foran ham. Det sier bare stopp, han løper rett inn i fjellveggen, hadde han hatt airbags ville dem blitt løst ut for lengst. Han står stille noen sekunder for han løper videre. Norman rører ikke en min, men vi vet at på innsiden smiler han som en liten gutt med sin favoritt is i hånden nylig kjøpt fra iskrem bilen, han vet at det gjorde vondt.

Vi tar da pause på stillingen 4-5 og Tunet har sett litt bedre ut denne perioden.

Hvorfor skulle tredje periode starte noe annerledes enn de andre? Nei si det. Men det er en liten vri. Selvfølgelig får vi et mål etter 20 sekunder, denne gangen  er det ulukkes fuglen fra første periode som får revansjere seg, Simen Jansen setter 4-6 målet assistert av lagets kaptein. Og det tar bare noen minutter til før det smeller igjen. Dette årets absolutt målfarligste duo får sjansen. Mossin til Ole Martin og vi har 4-7.

Det skal spilles innebandy i minst 16 minutter til så vi håper nå på en spennende avslutning.

Ikke før i det 47 spilleminuttet kommer neste sjanse, det er Hjemgård som får nest inntil helt åpent mål, kun en kølle i mellom han og målstreken. Denne køllen eies av Hoff Karlsson. På mesterlig vis redder han Hjemgårds middelmådige skudd med skaftet på sin egen tryllestav. Frustrasjonen stiger i Hjemgårds snart rødsprengte ansikt, det er ikke mye som går hans vei i dag.

Med ni minutter igjen får Sarp et overtall og her kapitaliserer man raskt, Magnusson står for reduseringen. Begge benkene står opp og skriker på hver dommeravgjørelse nå, synes det er litt rart at man tillater dette.

Tunet gjør det bra her på slutten og man holder mye ball og spiller grønne pass. Men med tre minutter igjen ryker Anders Øvereng på en tominutter. Det som er litt rart her er at dommeren nå med tre minutter igjen av kampen velger å senke terskelen for utvisninger. Personlig synes jeg heller det burde gått andre veien.

Men vist underholdene er det for oss på siden. Det går et minutt uten at noe spesielt skjer og Sarp tar keeper, man spiller 6-4. Så skjer noe man ikke ofte ser på dette nivået. Gjødalstuen står som siste mann med ball, han ser opp mot sine spillere samtidig som han tror han har ballen på bladet. Det har han ikke for ballen har treffet klakken på bladet og har rullet inn mellom hans bein. Plutselig skjønner han ingenting når han ser ned og ser at ballen er borte fra bladet, han begynner å snurre rundt men finner den ikke. Mossin som står øverst i Tunet sitt forsvar ser at ballen ligger der mellom beine på den nå snart svimle Sarpspilleren. Han går frem og tar ballen og løper til siden, ballen skytes mot mål men i målgården står en sarpspiller og redder ballen, det idømmes straffe.

Kjellemar går frem til midten og pirker ballen fremover, han finter et klassisk slepskudd før han legger ballen i hooken og drar til alt hva han kan. Ballen treffer heldigvis ikke Pels i mål som da kan gå skadefri til benken etter straffeslaget. Vi har da 5-8 med litt mindre enn to minutter igjen.

Etter dette skjer det ikke mye og Tunet vinner fortjent 5-8. Skuddene slutter 29-29

← To kvartfinaler for herrene i dag Lørdag spilles det en kvartfinale for herrene →