Meget jevnt i Lihallen

Gjelleråsen overrasket mange med sitt oppofrende spill og sjanser mot Sveiva. Harstad på sin side slo Fredrikstad og hadde blod på tann. Det ble en meget spennende kamp.

Keeperne vil avgjøre


Med to gode keepere er det ingen tvil om at dette blir en keeperkamp. Begge keeprene stod gode kamper på lørdagen og det er her den store spenningen er knyttet. Philip Rudningen får ikke den kred han skal ha for den jobben han gjør mellom stengene. Andreas Falkeid skulle ha denne plassen, men har ikke spilt de 2 siste kampene.

GIF begynner best

Gjelleråsen begynner klart best. På 3 rekker så ruller de over Harstad og særlig 2 rekka med Broms, Ammundsen og Neskvern er et mareritt å møte. Bare i 1 periode skulle de ha hatt 4 mål. Amundsen med sine enkle dragninger og inn i midten gjør at han har motorvei inn på mål. Sammen med Quarterback Bratland så er dette en god rekke som har mye ball. For Harstad er det mye nesten i 1 periode. Gjerne 3 pass som blir dårlig i overgangene. 1-0 kommer på en omvendt kongen av Danamark der GIF spiller ballen rundt og den havner hos Bratland som sender avgårde et skudd. Rett i nota og ingenting annet å si om den. 2-0 kommer på en retur som Colin Oustad setter inn. Harstad kan bedre og GIF bør sette flere av sjansene sine.

Harstad kommer

Harstad må oppover på banen og krige mer på mål. Til nå er det nesten ingen på mål og Rudningen plukker druer på veien. Dette går helt til Harstad får et frislag  etter 25.03. Der er det trafikk foran GIF målet og da sitter reduseringen. 2-1 ved en gammel kjenning Palmer. Det er kamp igjen. Det bølger frem og tilbake og sjansene kommer til begge lag. Broms har en megsjanse på en retur som Harstad keeper gir. I tverligger mens keeper ligger nede. 3-1 kommer ved nok en overgang og Jonas Neskvern setter en kaldt i mål tid: 31.56. Vel Harstad har fått opp dampen og setter raskt en redusering til 3-2 ved Mika Petteri Heikurainen tid 33.10.

3 Perioden

Perioden er ikke veldig gammel da det begås en tellefeil og «storscoreren» Palmer dukker opp for 2 gang denne kampen. Kun gått 28 sekunder av perioden. Men dette GIF laget gir seg ikke så lett og med mye folk foran mål så får Bratland nok en gang satt et skudd på kassa. 4-3 til GIF etter 51.42. 5-3 kommer når Broms kjører karussel med Harstad tid.46.56. Kampen er slett ikke over for Harstad vil mer og Toms Kirmuzs setter 5-4 etter 47.51. Nå er det bare å kjempe på for alt tøy og remmer kan holde. Det er stillingskrig og Harstad må fram. Debutanten fra igår Alexander Njøs setter 6-4 etter noen fine dragninger etter 49.29 ass for 2 gang idag Bratland. 4 poeng så langt er ikke galt for venstrevingen turned quarterback. GIF får overtall 51.50 og har matchball, men istedenfor å lugne litt ned og spille fornuftig er det Harstad som setter 6-5, 5 sekunder etter at overtallet til GIF er over. Det er mange slitne bein og GIF har gått ned på 2 rekker, med 5 min igjen. Med mindre enn 2 min igjen går Harstad over til å spille med 6 utespillere for å få inn et mål. De lykkes nesten flere ganger, men fortjent så tar GIF 3 poeng.
Dagens oppfring. Med 6 sekunder mister GIF ballen og Harstad er raskt på vei til slottet, men GIFs kaptein gjør det en kaptein skal gjøre og det er å gå foran. Han tar en proffesjonell foul og 2 minutter med 6 sek å spille.

← Verdens beste legger opp…. Julenissen kom sent til Høyenhallen →