Marcus «hightower» Gustafsson kommer hjem til sluttspillet

Sveiva har slitt litt med skader inn mot sluttspillet og ikke helt fått det til å fungere like bra som i starten av sesongen. Nå kan klubben kanskje skru seg opp et par hakk da den Marcus kommer tilbake i tipp topp form som han sier her under. Marcus var viktig for klubben i starten og var den backen med flest poeng før han dro til Chile. Marcus har mye erfaring fra tidligere sluttspill med bland annet Sarpsborg, Slevik og Sveiva så han blir absolutt en viktig spiller for laget på siden selv om han ikke skulle få spille så mye. Marcus er tilbake allerede til helgen.

Vi tok en liten prat med Marcus for å sjekke hvordan tankene går nå.

 

Vælkommen hem till Norge och Oslo igjen. Hur har du haft det dær borta?

Jo, tack! Det har varit väldigt bra. Väldigt mycket jobb ska sägas. Alla som nämner ordet semester när dom frågar hur jag har det borde avlivas

Hur kænns det att komma hem och veta att laget er klart før slutspel?

Känns väldigt bra, det är ju trots allt det vi spelar för. Kanske på tiden att komma förbi kvartsfinal för första gången i min Sveiva historia.

Har du fått trænat något dær borta under tiden?

Har blivit ett par löpturer när det funnits tid. Jobbar 10-15 timmar per dag så det blir inte så mycket tid över.

Hur stora har dina lår blivit nu?
Här äter man bara kött och grönsaker (helt sant). Så detta har varit deff från dag ett. Kommer hem med två 6-pack

Ær det någon som spelar innebandy i Chile? Hadde du med dig några klubbor?

Inga klubbor med och lokalbefolkningen har inte den blekaste aning om vad innebandy är. Men dom verkar genuint intresserade. Vi hittade en «Chile Floorball» på Facebook men det va dåligt trökk på sidan.

Kommer du vara med på bænken mot Greåker på Lördag?
Det kommer jag att vara, kommer göra bästa uppvärmningen genom tiderna och sen tugga knopp och skrika på grabbarna i 3×20.

Du har varit borta i några månader, tror du att du kommer få någon speltid under slutspelet?

Det får vi se. Vi har en del skador för tillfället och Antons intentioner är att kunna rulla på 3 femmor så det finns säkert en möjlighet för speltid. Man får ta vad man får helt enkelt.

Hur tror du matchbilden blir på lørdag mot Greåker?

Kan bli tuff, Greåker måste vinna och samtidigt hoppas att Slevik avger poäng mot Tunet. Vi vill så klart ha 3e platsen och få möjlighet att välja en motståndare för första gången på 4-5 år.

Just nu ser det ut till att Sveiva kan få 4 olika motståndare i kvartsfinalen, Tunet, IKA, Gif eller Sandnes. Hvem vil du helst/minst ha av dem?
Möter nog helst GIF. Lokalt derby och bra facit mot dom under säsongen. Är inte supersugen på att åka till Stavanger men hade hellre fått Sandnes över IKA eller Tunet. Fördelen med Tunet är att du vet vad du får. IKA kan vara både himmel och pannkaka. Lite som Sveiva på det sättet.

 

Vi takker Marcus for praten og ønsker både han og Sveiva lykke til videre.

← Siste runde, en neglebiter uten dess like.. I tillegg litt synsning om eventuelle kvartsfinaler Da skal den utsatte basketkampen endelig spilles →