Lørdagens kamper oppsummert og vi har en helt ny situasjon på tabellen

Ja for en dag vi har hatt. Et resultat overrasker nok alle som har litt peiling på årets eliteserie for herrer og det ble tøff kamp om de andre poengene i lørdagens runde også. Vi starter med:

Fredrikstad – IKA.

Fredrikstad har en mye viktigere kamp i morgen og det kan man nesten se med en gang. De spiller på tre rekker og prøver litt forskjellige konstellasjoner i løpet av kampen. IKA vinner første periode med 1-3 og andre med 1-5. Kampen blir aldri spennende selv om Sundell byr opp med en 5-6 indianere på slutten og lar Fredrikstad redusere to ganger sånn at kampen slutter 4-8. Fredrikstad sparte på krefter og det kommer men til å trenge til i morgen. Det positive i kampen er at begge lag spiller tøft med kropp men holder igjen slagene (bortsett fra nevnte Sundell). Dommerne legger liste høyt og holder en jevn nivå hele kampen. Det gjør det lett for spillerne å vite hvor grena går og kampen slutter uten utvisningsminutter. En kamp når begge lag er fornøyd med dommerne er sjelden men her har vi en av dem.

Fredrikstad – Akerselva 4-8 (1-3,1-5,2-0)

Rolvsøyhallen
Tilskuere: 68
Mål Fredrikstad: Christer Marthinsen, Carl Schultz, Stian Setterberg, Alexander Johansen.
Mål Akerselva: Anton Eliasson 2, Mattias Ager 2, Robin Mattsson, Hans Roar Wilhelmsen, Magnus Andersson, 1 selvmål.
Utv.: Fredrikstad ingen, Akerselva ingen
Skudd: 28-33
Dommere: Jakobsen/Meller

Slevik – Grei

Ikke så langt unna i en annen hall spilte Slevik og Grei kamp. Grei uten hovedcoach som er på fylletur med BI i Trondheim, hadde fått Länsman til å ha ansvar for laget. Han gjør en fenomenal jobb i de første 30 minuttene og Slevik leder bare med 6-5 når de tar TO og bytter keeper i samme slengen.  Etter dette tar Slevik over kampen og Stræte finner Åhlberg i korridoren gang etter gang. Publikum kan høre Grei spillerne hviske ”Deja vu” til hverandre etter hvert.  Stræte hadde vel minst 8 assist ser det ut til men hadde sikkert flere… De siste 30 minuttene vinner Slevik kampen med 12-1 og de gjør det dem skal for å ha en mulighet på gullet i siste runde. For Grei er det hengekamp mot Sveiva kommende onsdag.

Slevik – Grei 18-6 (5-3,4-2,9-1)
Gressvikhallen
Tilskuere: 102
Mål Slevik: Morten Bye 6, Johan Åhlberg 6, Ryan Halldén, Daniel Eriksson, Håkan Wingskog, Anders Hansen, Jens Jørgensen, Frikk Svendsen.
Mål Grei: Gustav Wanke, Daniel Engebretsen, Kjetil Bratland, Thomas Zaal, Eirik Østvedt, Stian Teksdal.
Utv.: Slevik ingen, Grei ingen
Skudd: 39-16
Dommere: Trogstad/Lindgren

GIF – Slevik

Gif har egentlig ingenting å spille for men likevel går man ut med full fart og spiller bra innebandy. Man er uten Robin N og Tommy M og i tillegg så ser Lundgren litt skadet ut da han halter og tar seg på kneet hver gang han bytter. Det er en jevn kamp og første periode slutter 1-1. I neste periode vil Gif virkelig og etter ca 30 min spilt spiller Andreas Sletten stygt og blir satt i buret 5 minutter. Gif spiller overtall men klarer ikke å sette mer en en kasse i spill fem mot fire i hele fem minutter. Når perioden er over så leder hjemmelaget med 3-2 og kan nå ødelegge for Sveiva som kjemper om en 3:e plass. Gif har ikke vinnet en tredje periode i de fire siste kampene og det klarer man heller ikke nå. Det tar bare Sveiva 90 sekunder å snu kampen til sin fordel. Sveiva leder resten av kampen og vinner 4-6 til slutt. Etter avblåsing begynner Sindre Palving og Sindre Buraas å dytte på hverandre for å vise damene på siden hvem som er sterkest, begge taper sier dommer som deler ut kampstraff 2 til dem begge.

Gjelleråsen – Sveiva 4-6 (1-1,2-1,1-4)
Lihallen
Tilskuere: 198
Mål Gjelleråsen: Anders Mellum, Olav Falkeid, Sindre Buraas, Bjørn Lundgren.
Mål Sveiva: Andreas Sletten, Marius Pedersen, Thanh Tran Minh, Fredrik Rognlien, Sindre Palving Christiansen, Sindre Bjerknes.
Utv.: Gjelleråsen 1×2 min., 1×5 min., 1 kampstraff, Sveiva 1×2 min., 1×5 min., 1 kampstraff
Skudd: 20-28
Dommere: Ingebrigtsli/Henriksen

Greåker – Harstad

Da kommer vi til helgens absolutt største overraskelse. Det er altså serieleder som skal ta i mot serie jumboen på egen hjemmebane. De har kun to kamper igjen av serien og ved seier i begge så tar man seriegull, man får velge motstander først i begge runder og man får dra ut i europa. Det er da to ting som slår meg… greåker er kjent for å bruke mye penger på svensker og som mange sikkert fått med seg kommer det nå snart en fra SSL til klubben. Er det sånn at laget satset alt de har på uavgjort for å ha råd til svensken? Eller er det sånn at laget ikke har råd til å dra ut i europacup og derfor nå legger seg langflat? Eller hater man bare Fredrikstad så mye at man ønsker dem ned i førstedivisjon? Uansett så er dette resultatet vanskelig å forstå seg på. Forrige kampen de spilte mot hverandre vant altså Greåker med 12-1, folkens. Harstad har i tillegg satt Pykkø på siden da de har en langt viktigere kamp i morgen… Men nok om det. Harstad starter best og etter første periode leder man kampen 1-2. Ingen forventer vel at det skal holde spesielt lenge og at snart våkner vel bulldoggene. Det gjør dem også, i andre periode kjører man på og man vinner den med 5-1. Da leder man da kampen med 6-4 og skal ha kontroll inn mot slutten. Det gjelder bare å holde defensiven de siste tjue minuttene, noe man vært ekstremt gode på i år da man sluppet inn minst mål av alle. Men dette klarer man ikke og Harstad gjør en meget god jobb. Man setter både reduseringen og kvitteringen. Med ett minutt igjen står det 6-6 på tavla og ingen i tindlundhallen skjønner hva det er som skjer. Greåker som hadde gullet i sin hånd har klart å gi fra seg alt… De prøver det siste minuttet men det går ikke og kampen går til straffer. Her vinner da Greåker men det er allerede for sent.. Man har gitt over ballen til Slevik og nå står både Åhlberg og Stræte helt alene i slottet klare for å sette abllen i åpent mål og ta med seg seriepokalen hjem.

Greåker – Harstad 7-6 (1-2,5-2,0-2)(1-0) etter straffer
Tindlundhallen
Tilskuere: 100
Mål Greåker: Jens Ohlin 2, Jonas Klefbeck 2, Kenneth Skistad, Lars Erik Torp.
Mål Harstad: Tuomo Manninen 2, Sander Østlyngen, Ritvars Berzins, Toms Kirmuzs, Rune Johansen.
Utv.: Greåker 3×2 min., Harstad ingen
Skudd: 35-19
Dommere: Rønningen/Korrell

Ja hva er det egentlig som har skjedd denne runden? Jo, Harstad ligger nå på 10 poeng poeng og ved en seier i morgen mot Fredrikstad kan det holde med et poeng i siste runde om Fredrikstad taper mot Grei. Skulle kampen gå til uavgjort må man vinne på straffer for at Fredrikstad ikke skal løpe ifra dem på tabellen. Slevik har gått forbi Greåker i toppen og om begge lag vinner siste serierunde så er det altså Slevik som vinner serien. I midten av tabellen er det uforandret og vi må vente litt å analysere dette til vi har sett resultatene i morgen.