Linda Adolphson en av finalens profiler

Vi tok kontakt med Linda for noen dager siden og vi hadde som vanlig et par spørsmål som måtte besvares. Her nedenfor ser dere resultatet.

Navn?
Hela? Linda Linnea Viktoria Adolphson. Men “Adde” räcker, som ni kanske förstår.

Alder?
Gått ut på dato. Årgång -89.

Favorittmat?
ALLT! Jag gillar allt men börjar att dregla av tanken på bland annat: sushi, musslor (all sjömat), tacopaj, kött, bearnaisesås och svamp. Men också husmanskost är fantastiskt. Jag älskar mat ❤️

Sivilstatus?
Har ett stökigt husdjur som betalar halva hyran (och sover i min säng!).

Moderklubb?
Täfteå IK.

Fattning?
Riktig (left).

Hva spiller du med for kølle/blad nå?
En godtrogen Unihoc Curve 1,5 (flex 29) med extremt slitet blad.

Første kølla var en?
Plastpinne med namn Jolly, tror jag. Eller så drömde jag om en sådan. Detta var ju år 1996, men jag minns i alla fall en grön Unihoc med orange text som första “riktiga klubba”.

Beste innebandyminne?
Jag lider ju av osportsligt dåligt minne sportsligt sett men SM-guldet med länslaget F15 2005 var kul. Annars så  har jag många goda minnen från innebandycuper i Mora (Buster & Starlet cup) och Övik (Paradiscupen) med moderklubben.

Dårliste innebandyminne?
Tänk dig tillbaka ca. ett år. Mer säger jag inte.

Favoritt spiller i Norge?
Jag tar två heta tjejer här! Luize Bilinska och Gunita Kärklina.

Favoritt spiller i verden?
Just nu eller? Det vet jag inte. Mika Kohonen och Ketil Kronberg är ju legendariska stjärnor.  Men hjältarna som motiverade mig i mina ungdomsår i “Innebandy-Umeå” är Peder Bodén och Andreas Carlbom.

Hvorfor har dere kommet dere til finale?
Vi har hela tiden jobbat för att komma hit och nå vårt mål. Vi har haft fokus under hela säsongen (och försäsongen) och aldrig tagit ett steg tillbaka. Vi tränar hårt både på IB-träningar och egenträning och är aldrig nöjda utan vill alltid förbättra oss och göra lagvänninan god.Sveiva är en lagmaskin (inkluderat spelare, tränare, materialist och alla som jobbar runt oss).

Hva gjør at dere vinner finalen?
Det går 100% på att vi står hela kampen som ett lag och inte går i några fällor. Vi är som sagt en lagmaskin och när den fungerar som den skall är det inget som stoppar oss. Vi kommer att spela och blöda för loggan på bröstet till slutet.

Hva er det beste med å spille i ditt lag?
Det finns rum för att utvecklas här.Det absolut bästa är att vi kan åstadkomma så mycket och samtidigt ha så kul. Jag är en väldigt dålig förlorare och då passar det ju att spela i Sveiva ;-). Skämt å sido, man tillbringar mycket tid med varandra och blir som en stor familj. Det bästa med Sveiva är att vi är just Sveiva, tillsammans.

Hvem i motstanderlaget har du størst respekt for?
Det är några stycken vi måste passa oss lite extra för. Hjort kan vara väldigt farlig med sin raskhet och bland andra Tina Lundmark och Sandra Vika har farliga skott där vi måste ligga tätt i täck på.

Årets dommerpar bør bli?
Tommy Eriksen och Jørn Brevik.

Beskriv Paolo Caroprese med tre ord:
Helt enkelt sjef. (?)

Om du fikk ligge med hvem som helst, hvem skulle det bli da?
Jag, och alla 35-åriga småbarnsmammor i Norge, är eniga i att valet faller på Anno-Claus. Att det är över 20 års åldersskillnad gör ju bara allt intressantare.

Og til sist, hva synes du om veienmotguld?
Veienmotguld är definitivt definitionen av innebandy. Fruktansvärt viktigt alltså.

Hälsningar Linda Adolphson

 

Vi takker Linda for pratstunden og ønsker henne all lykke i finalen på søndag.

← Thomas Stræte en av finalens profiler Lars Erik Torp en av finalens profiler →