Lillestrøm vant første serierunde

Ikke bare VIF men også Lillestrøm hadde sin første kamp i 1:e div Østland i går. Kampen ble spilt i Skedsmohallen som nok er hallen med mest friksjon.. Kølla suger seg fast i bakken og det er ofte vi ser at køllene sitter igjen og spillerne forsvinner videre uten kølle og ball. Ikke bare det er en utfordring her, i tillegg til gulvet så spilles det gjerne 1-2 kamper samtidig på sidebanene. Her er det håndball som spilles og dommerne er meget gode til å bruke sine piper høyt og ofte. Gjerne i tøffe siutasjoner forann mål sånn at ingen skjønner noenting, selv om dommer på andre siden forhenget ikke ser hva han «blåser» for. Men nok om det, selv om banen byr på utfordinger så stopper vi ikke det. Som ny trener og dommer (siden et år) har jeg tenkt at jeg aldri skal skjelle ut en kollega og egentlig holde meg mest mulig i ro ved tvilsomme situasjoner. Det holdt ikke lenger enn 5 minutter i går tror jeg da lillestrøm ble berammet av sin første 2-minutter. Jeg mistet tellingen selv men etter hvert men tror det ble 12 2-minuttere i løpet av kampen (om ikke flere). Og det var ikke en kamp som ble spilt i noe særlig tempo eller var særlig tøff. Kommer ikke til å gå inn på enkelt situasjoner men jeg tror at om innebandyn skal utvikles må vi tillate mer kropp og mindre slag. Når vi spilte cup i gøteborg for ca en måned siden tror jeg ikke at vi fikk et enste frislag med oss, årsaken var at vi slo med køllene og svenskene brukte kropp. Vi fikk med andre ord vondt i nesten hver duell men svenskene ikke fikk det uten dem fikk bare ballen. Dette resulterte i at vi på trening startet med å bestraffe hele laget når noen slo med burpees. Og det har blitt mye bedre kan jeg love dere. I går slo vi veldig lite selv om kapteinen (Sondre) hadde et par stygge. Men det er alltid litt vanskeligere å  lære en gammel hund å sitte. Begge lag fikk trent mye overtall og undertall og det er nok ikke dumt for Øråsen klarte ikke å sette et eneste mål på sine 8:e overtall.

Kampen er veldig jevn og begge lag kunne egentlig gått av med seieren her. Synes Lillestrøm er klart best i første periode da de styrer både spillet og setter en god press i forsvaret. Men jo lenger kampen går faller hjemmelaget inn i Hawaien til Øråsen og spillet blir dårligere. Det er jo vanskelig å spille bra da kampen er helt blåst i stykker og man får to-tre bytt per periode som man spiller 5 mot 5 men man bør likevel klare å holde seg unna mest mulig Hawaii også i 1:e div. Øråsen tar over mer i tredje synes jeg og selv om Lillestrøm leder så har dem bra trykk mot hjemmelaget sin kasse. Helt på slutten tar de keeper og Lillestrøm holder ballen bak motstanders mål. I stedet for å holde på ballen de siste 15 sekundene bestemmer man seg for å prøve score. Ballen går hjem mot bekk i luften som prøver seg på et volley skudd. Ikke bare bommer han på mål men har bommer også på ballen. Dette resulterer i at han kommer på etterksudd og for 2 minutter for fastholding. Så i stedet for å holde ballen i noen sekunder til å vinne så har altså Øråsen nå et frislag på midtbanen med 20 sekunder igjen der man spiller 5 mot 3. En treners mareritt er påvei å inntreffe. Heldigvis holder vi unna og det blir ingen fler skudd på mål. Lillestrøm vinner sin første kamp dette året med 4-3.

← Syv kamper spilt for herrene og vi sitter igjen med 0 overraskelser… Highlights Vålerenga – Nor92.  →