Let the games begin

Vi har nå kommet enda litt høyere opp i den trappestige alle innebandyspillere ønsker klatre før de kan tre av og fortsette i Oldboys/girls med Caroprese, Sletten, Snellingen og de andre. Semifinalene står for døren og veien dit for dem som gikk videre var ikke like lett som pleier å være. På herrenes side gjorde Slevik det best og slå ut Sarp i tre strake kamper. Dette var jo også den kampserien som alle forventet skulle ende slik. Likevel var Sarpingene nærme å kunne true Slevik på sin hjemmebane men rutinen i Slevik lyste igjennom og det var vel Stræte selv som satte det avgjørende målet med 30 sekunder igjen av ordinær tid. Denne gangen kunne ikke Slevik bestemme hvem man skulle spille mot i neste runde, men fikk helt enkelt vente… Neste lag å kvalifisere seg til en semifinale ble IKA. IKA som endte på en 4:e plass fikk ikke velge motstander i kvartsfinalen uten ble tildelt Grei. Grei som kanskje har serien beste powerplay og en meget beryktet førsterekke gjorde et bra forsøk på å ta seg videre men orket ikke hele veien. For dårlig trente spillere og en unggutt i mål gjorde at IKA etter to ganske jevne kamper kunne avslutte med to lette seiere. Heller ikke IKA fikk velge lag så det var bare å lene seg tilbake å vente på å bli valgt av Tunet (trodde dem). Tunet som vant serien lett valgte Gif, en motstander de ikke trodde skulle by på noe større motstand. Men oj så feil man kan ha. I Andre runde ble man rundspilt av ivrige juniorer og et par sterke, rutinerte storspillere. Tunet hadde aldri muligheten og det sto 1-1 etter to kamper. På hjemmebane viste Tunet hvorfor de vant serien og GIF ble utspilt i omtrent hele kampen. I kampen som ble den sist gikk vel alt stolpe ut for GIF kan man si og det er Tunet som vinner denne. Den siste kvartsfinalen går til en 5:e og avgjørende kamp. Det er kampen mellom Greåker og Sveiva. To lag som spiller veldig forskjellig innebandy og dette skulle vise seg bli en kamp mellom trenerne. Greåker vinner de to første og Sveiva kommer tilbake og vinner de to neste. Femte avgjørende drar mye folk til Fredrikstad men fy så kjedelig kampen ble. Selv om det var jevnt helt ut i starten av tredje så var det ingenting som skjedde. Greåker lå lavt og kontret på Sveiva. Sveiva hadde mye ball men fikk aldri de gode avslutningene.. Greåker coach gjorde helt riktig som lot Sveiva styre kampen noe de ikke er like gode på som å kontre. Når de får sjansen på å kontre er dem som best, det var da de vant over både Slevik, Tunet og IKA. Men når dem skal styre spillet, da sliter dem. Derfor ble det også Greåker som gikk videre.

De fleste trodde nok at Tunet nå skulle velge IKA som man vunnet over i begge kampene i serien, VMG kjørte en liten undersøkelse og over 85% trodde det skulle bli Tunet – IKA. Som vi vet nå ble det ikke tilfelle og Tunet valgte Greåker som man slitt mot så mange ganger før og Slevik fikk da IKA.

Tunet røyk jo ut i fjor mot Greåker i semifinalen selv om Tunet hadde to matchballer. Samme sak var det sesongen 12/13.  da var det i kvartsfinalen som man hadde to matchballer men taper begge de siste kampene i sudden. I år vant Greåker i Høyenhallen og Tunet i Tindlund. Greåker savner sin beste spillere som dro hjem til Granlo etter halve sesongen og det kan nok ha litt med valget å gjøre. Tunet sier selv at de følte dem hadde full kontroll på Greåker sist kamp på bortebane. Første kamp spilles i Høyenhallen Onsdag kl 20:00

Slevik skal ta i mot IKA. Slevik vant hjemme etter en snuoperasjon i siste periode. IKA ledet med 6-4 men tok flere dumme utvisninger og de tapte til slutt 9-6. På hjemmebane vant IKA etter sudden straffer. Begge lag har store tropper selv om tredjerekke til Slevik ikke får alt for mye spilletid. IKA har slitt litt med skader men de ser ut som om alle unntatt Sundell er klare for kampen nå. Det går rykter om at Slevik har 2-3 spillere som ikke er klare for kamp vi får håpe dem rekker tilbake sånn at dette bli en bra kampserie. Første kamp spilles i Gresvikhallen Torsdag kl 19:00

Damenes puljespill så ut kunne ende på en veldig spennende måte men da både Tunet og Sveiva gjorde akkurat det dem trengte for å vinne sine respektive puljer ble semifinale som først antatt likevel. Hadde bare Grei eller Sagene satt en ball til i mål så ville Tunet og Sveiva spilt mot hverandre i en semi… lurer på hvordan den kampserien hadde blitt. Men vi slipper å lure for nå blir det da Tunet – Sagene og Sveiva – Grei.

Tunet har slitt mot Sagene og tapte i Bjølsen sist etter at omtrent alle i hallen fått prøvd seg på 2-3 straffer hver. Sagene har bare blitt bedre jo lengre tiden gått og dette kan nok gå helt til 5 kamper.

Sveiva – Grei blir nok veldig spennende om man skal gå ut ifra hva som sies i lokalavisen. Begge lag har vist nok gått ut å sagt at dem ikke blir forundret om det blir noen slåsskamper. Vi får håpe at slåsskampene uteblir men følelsene er der. Et derby er alltid et derby og det pleier ofte å by på bra kamper der det meste kan skje. Likevel tror jeg at troppen til Grei blir for tynn og at dem ikke er like godt trente som Sveivajentene. Dessverre så vinner nok Sveiva 3-0 eller 3-1 i dette oppgjøre.

Begge damekampene spilles på torsdag, kl 19 i Høyenhallen og kl 20 i Rommen. Så er det bare å følge med på innebandy.no for resten av oppsettet.

Det kommer ny pod i løpet av uken så det er bare å lade opp til den.

Nå koser vi oss med masse kvalitativ innebandy fremover // VMG

← En spiller og dametrener tar 20:e kjappe Vi møter Paolo Caroprese på Oslos beste vest. →