Legger opp etter 7 hjernerystelser

Hjernerystelse skyldes vanligvis et slag mot hodet som «ryster» hjernen på innsiden av hodeskallen. Tilstanden kan imidlertid også skyldes en indirekte skade, som det å lande tungt på bena.

Mats Gjermundsen kom med i A-lagsstallen til Sarpsborg Sharks i en alder av 15 år. Han debuterte 17.09.2011 og i løpet av 6 sesonger spilte han 123 kamper, 24 målpoeng og 32 minutter i utvisningsboksen. Under disse 6 sesongene pådro han seg 5 hjernerystelser og det var alltid en risiko at han måtte legge opp ved den neste som oppstod. Den siste skaden i blått ble noe kontroversiell. Det kunne vært bråstopp der og da. Ole Mossin Olesen og Gjermundsen braket sammen i en duell og sistnevnte ble liggende stygt skadet. Denne kollisjonen var så sterk at den var på grensen til hjerneblødning. Mossin fikk først K3 og resten er historie. Men Gjermundsen ble borte en god stund og det var lenge tvil om han kunne komme tilbake.

Stort talent

Han fikk med seg mange viktige kamper på juniorstadiet. NM gull med Sharks i G15, G17 og G19. Han fikk en sesong i Hagfors der han var med og tok 3 plass i JAS-sluttspillet. På landslaget fikk han med seg G19 VM 2003 og var med i bruttotroppen til A-VM i 2016. En spiller som var tvers igjennom blå. Men han hadde et talent utenfor banen også så utdannelsen ble tatt hånd om. Den bragte han videre til Oslo.

IK Akerselva og Tunet.

I Oslo tok det ikke lang tid før han fikk kontrakt i IK Akerselva. Et Akerselva som sårt trengte en rightspillende back. I Akerselva fikk han mye spilletid i 1 rekka og etablerte seg raskt som en viktig spiller. Men det var selvsagt ikke uten at han ble skadet. En tennisspillende Lasse Sundell brukte hode hans som ping pong ball på en trening på forsesongen og der lå plutselig Mats igjen i en blodpøl. Som bildet viser så var det nok dramatikk. Men som den sterke personligheten han har så reiste han seg opp og noen uker senere så var han igjen på beina og var med. 6 hjernerystelser og med stor sjanse for at han ikke hadde lang tid på banen så fortsatte han i sitt tøffe og direkte spill. Han spilte med hjertet utenpå drakta og dro med seg sine lagspillere på måten han opptredte på. Alltid med den største respekten for sine medmennesker og alltid en herlig figur i garderoben.

Ettersom han kun var på lån fra Sharks gikk ferden videre til Tunet. For mange ikke helt forstålig med tanke på situasjonen med Tunets kaptein Ole Mossin Olesen, men never say never in sports. Det ble en byttehandel der Sharks fikk en av sine tidligere spillere i retur så jeg vet sannelig ikke om det hadde vært tilfelle om han fikk velge selv.  I Tunet fikk han sin rolle, men der skjedde det igjen. I møte med GIF kolliderte han med Bjerknes og nye måneder på sidelinjen. Denne gangen så tok det lenger tid og en fikk forståelse at det kunne være den siste sesongen. Mats hadde kontrakt for enda en sesong, men velger å stoppe før noe mer dramatisk skjer.

Mye morro

Ettersom Østfold ikke er veldig stort og idrettsfolk kjenner hverandre er det alltid morsom å se på hans insta side. Denne kanskje litt blyge Mats har alltid drevet med idrett og hans beste venn gjennom oppveksten valgte en litt annen vei med en litt større ball. Han kjenner vi litt til. Mohamed Elyounoussi er til daglig i PL og Southampton. Alltid morsomt å se deres bilder.

Med sin herlige hairdo så var det mange bilder som florerte på diverse fora, men jeg må bare få lov til å ta med dette. Et av de kuleste jeg har sett. Bare jeg ser det så får jeg lattekrampe. Så sykt kult. Samtidig så utrolig leit. Stort talent som lar innebandy være innebandy og fortsetter som finansrådgiver i Sparebank1.

VMG vil takke for tiden vi har fått med han og alt tullball vi har funnet på. Noen ganger er ikke livet rettferdig. Vi får nok gjort mye ugagn utenfor banen også.

← Bækkelaget satser stort Drømmen om VM begynner i Holmliahallen →