Latvia slår Norge – Herre VM dag 9

Siste kampen til Norge under VM i Helsinki, og kanskje den viktigste. Det står om 5 plassen. En plass Norge ikke har tatt siden 2012. Vinner Norge kampen er det kvalifisert til World Games i USA.

Kampen

Den siste kampen i VM blir alltid litt mer vilje og hjerte enn taktikk. Mange slitene bein og mental utladning. Kampen starter friskt og Norge er med i kampen, men vi som kjenner Latvia så er det en nasjon som er flinke på overganger særlig etter at motstander har vært dypt nede i deres sone. 0-0 etter de første 20, men det tar bare 2 minutter før Latvia setter 1-0.

Norske fans på tribben

2-0 (tid 33.35) kommer på en overgang der Norge ikke henger helt med og gjør et sinnsykt spillerbytte så Latvisk spiller er alene. 3-0 (tid 34.03) kommer like etter og der ligger hele rekka feil. Latvia snur spillet og 3 passninger senere så er ballen imål bak Markus Jelsnes.

Norge virker slitne og det skal en bragd å snu dette. Tredje perioden og Norge må frem og sjansene de kommer, men Norge mangler det lille siste for å sette kasser. »norge får sitt 2 overtall med 10 min å spille av kampen og endelig så sitter det første målet. Mossin Olesen ass Lindgjerdet. 2.3 kommer etter 52.42 Vibring ass Kronberg. Et pass spill som starter med ball fra Gidske til Kronberg som på første slipper til Vibring og mål. Herlig spill. Nå er det GRIT i det norske spillet. Norge får en billig utvisning imot minutter før slutt. I undertallet har Norge sjanser til å score, men 48.25 så setter Latvia sin 4 scoring og avgjør kampen. Norge taper kampen om 5 plassen med 4-2. Det blir 6 plass for Norge i Helsinki VM 2020.

En positiv opplevelse å se det norske laget spille under VM. Og fansen, hva skal vi si om den…!? MAGISK!!!!

ps! For andre dag på rad spiller Norge innebandy i en lite hyggelig hall. Vi bør kreve mer. Som igår var det ingen kiosk i hallen.

Statistikk – Latvia vs Norge

Fotokred: Juha Käenmäk

← Sverige verdensmester – Herre VM dag 9 Down to the wire – Herre VM dag 8 →