Lasse tipper årets tabell for elite herrer

1 Greåker

Klubben har de siste årene tatt stafettpinnen fra Slevik til å være det dominerende laget i Eliteserien. Selv uten NM-gull forrige sesong så var man helt klart et meget bra lag. Etter å ha sett seg slått på målstreken fikk man gehør fra den  nærliggende stiftelsen som sies stå for pengesekken til klubben og investeringene har haglet inn i løpet av sommeren. Da det ble klart at Jelsnes skulle flytte hjem grunnet nedtrapping tok det ikke lang tid før han hadde Greåker på tråden. Med tanke på familiesituasjonen ble det så klart et enkelt valg. Ikke for at Greåker var i keeper nød men med en av Norges beste i buret betyr det jo at man stiller sterkt. Neste spiller kom fra Mullsjö og neste igjen fra Kalmarsund. Vi ser at gullet denne gangen skal hjem til Greåker. VI fikk også med oss en uttalelse fra Greåker om at Tim Wiklund var klar, dette ble ikke tilfelle skjønte vi etter en stund da vi så han skrive under for trener i Pixbo Wallenstam. De nye spillerne vil garantert bli lagt merke til under høsten og våren, blir ikke overrasket om begge utespillerne havner i topp 5 plasseringen poengmessig. Det er også derfor Greåker blir min favoritt dette året. Et nesten komplett lag med mye erfaring og som har trent på meget bra i sommer er soleklare favoritter.

Treningskamper:

Greåker-Helsingborg 1-5

Slevik-Greåker 3-8

Fredrikstad-Greåker 3-5

2 Tunet

Klubben som stått stille på samme sted et par år har nå også høstet av frukten på årets overgangsmarked. Man har signert seg en keeper som Storvreta også ville ha. Man har hentet hjem Pedersen samtidig som man knyttet til seg en angrepsspiller med SSL erfaring i Nyholm. Vi får heller ikke glemme spilleren dem fått på lån fra BSK, Erland vestby. Ny trener med litt flere kvaliteter enn den forrige har nok også gjort sitt for at klubben og laget står bedre stilt dette året. I stedet for null treningskamper har man spilt ca 10 stykker. Og det mot Svensk motstand. Laget har i tillegg fått personlige styrkeopplegg som har blitt følget opp hele sommeren. Bedre stilt før en sesong var det lengesiden man stod. Tunet er sultne dette året og så lenge man klarer å holde på det man fikk til i slutten av forrige sesong og det man har startet med denne sesongen har man store muligheter i serien. Jeg tipper laget vil utvikle seg fra dag til dag og at man på en god dag kan spille jevnt med Greåker.

Treningskamper:

Tunet-Fredrikstad 5-4

Tunet-Lindomme 5-2

Tunet-Munka Ljungby 6-2

Tunet-Landvetter 9-2

Tunet-Månsarp 6-0

Tunet-Vänersborg 8-1

Tunet-Lerum 7-0

Tunet-Vimmerby 6-2

Tunet-Sisjön 4-0

Tunet-WH Rockets (usikkert resultat men det ble tap)

Tunet–Stenungsund (usikkert resultat men det ble tap)

3 Sveiva

Etter gullet ser det ut til at mange spillere ble mettet. Harald, Lindberg, Nilsson, og Brath var fire backer som tidlig nevnte at dem ikke skulle spille videre med klubben. Sveiva håpet nok på at man skulle få inn et par gamle navn men da Bakke og Pedersen valgte andre klubber så det ikke lenger like bra ut. Trener Brenner valgte også ny klubb og det tok en stund før man hadde en erstatter på plass. En langt mindre erfaren trener skal nå få styre showet sammen med Sindre. Selv med mange spillere ut så kan man stille to bra rekker og det har vi sett tidligere sesonger at den kan holde i mange kamper. Jeg tror man kommer til å overraske å vinne kamper man ikke burde, men også tape mot lag man ikke burde tapt mot. Uansett er Sveiva fortsatt i toppen. Imponerende at Andreas Sletten fortsatt kjører på videre med tanke på alder. Jeg tipper Oliver Sletten kan få sitt gjennombrudd ganske snart om han får mye spilletid dette året. Casper synes fortsatt innebandy er for kjedelig til at han bryr seg.

Treningskamper:

Akerselva-Sveiva 2-9

Sveiva-Hagfors 3-3

Sveiva-AIK 2-9

Sveiva-Skoghall 0-11

Sveiva-Kungälv 3-0

4 Slevik

Det har ikke skjedd så mye med Slevik de siste sesongene men det er et lag man aldri kan regne bort. Kvaliteten i lagets førsterekke er fortsatt meget høy og selv om alderen er stigende så har jeg troa på at man kommer til å levere. Det skal bli gøy å se Bøckmann i kassa, han er sikkert meget revansjelysten etter finaletapet. VI må vel legge til at den Ryan Hallden tar en Fauskanger å kjører comeback etter å ha lagt køller og sko på hylla. Han gjorde ikke en Wångersjø men nest inntil. I følge Slevik sine sider jobbes det hardt på juniorsiden og er det kanskje nå vi får se starten på et generasjonsskifte?

Treningskamper:

Slevik-Vålerenga 8-3

Slevik-Fredrikstad 6-4

Slevik-Helsingborg 2-5

5 Sarpsborg

Omtrent samme gjeng som i fjor skal ut å prøve seg. De yngre spillerne har fått litt mer rutine og man har hentet hjem kanskje Nordens mest turbulente keeper i Nordli. Man imponerte ikke akkurat i Bjørnslaget, men der sier laget at dem savnet viktige spillere. Jeg tipper vi får se et ganske likt Sarpsborg som i fjor. Noen ganger vil man spille meget bra å sikkert vinne mot gode lag, men noen kamper vil man være helt ute av det. Mye styres nok av lagets egen målsetning. Om svenskene holder seg skadefri og Nordli klarer å spille hele sesongen uten skandaler på eller utenfor banen så kan det gå. Tipper dem ender høyere i utvisnings ligaen enn i serien.

Treningskamper:

Akerselva-Sarpsborg 1-7

Sarpsborg-Fredrikstad 8-4

Sarpsborg-Vimmerby 2-2

Sarpsborg-Elfhög 6-0

Sarpsborg-Hovås 2-5

Saprsborg-Skara 4-3

6 Gjelleråsen

Det var ikke lett å finne informasjon om Gjelleråsen sin oppkjøring denne sesongen og av same anledning blir dem tippet sånn midt på tre i tabellen. Det jeg finner ut er at Hansa har vært på tur og hentet hjem tre glade partysvensker. Det er vel på sin plass da en del spillere har forsvunnet ut men vi vet lite om kvaliteten enn så lenge. Gif har de siste årene vært et humørlag som på sitt beste har imponert hele IB Norge. Jeg ser ikke at det skjer igjen dette året men håper jo helt klart at dem kan overraske meg. Litt overraskende er at Gif fikk alle svenskene da det går rykter om en av de har sin bestevenn i rivalen IKA. Gif har hentet svensker som Robin Mattsson tidligere så jeg tørr ikke å dømme dem ut helt enda. Man har også skiftet ut hovedtrener og her gjør Sandelid comeback etter et par år bak skolebenken. Gif er litt av joker, vi får se om de klarer å by opp til dans.

Treningskamper:

VIF-GIF 1-6

GIF-Lillestrøm 9-1

Sveiva-Gif 4-7

7 Akerselva

Laget som falt sammen litt når mye av stammen valgte å slutte samtidig har kriget et par sesonger og nå har man begynt å fylle på troppen igjen. Selv om det i noen tilfeller ser mer ut som kvantitet foran kvalitet så bør det gagne klubben i lengden. Det har kommet inn nye svensker med spilletid i Allsvenskan og første div. Man beholder også spillerne som kom inn etter halve sesongen i fjor. Resultatene på preseason har vel ikke vært spesielt imponerende men det er først nå denne uken som man er fullt lag. Jeg tipper laget slåss om den siste sluttspillplassen som man også kanskje klarer å ta. Gulvet i Kringsjå har tatt poeng fra bedre lag tidligere.

Treningskamper:

Akerselva-Sarpsborg 1-7

Asker-Akerselva 3-10

Akerselva-Sveiva 2-9

Akerselva-Gränna 3-7

Akerselva-Vänersborg 4-5

Akerselva-älvstranden 3-2

Akerselva-Pixbo 5-4

8 Sandnes

Keeper og toppscorer valge å bytte tilbake til Lye. 50% av radarparet Engstrøm/Dahlstrøm har flyttet hjem og de store navnene har ikke dukket opp på overgangssiden. Jeg tror Sandnes får et langt tyngre år nå og at sluttspill blir tøft å nå. Jesper vil helt sikkert sikre laget omtrent 25 poeng selv på tabellen men det vil nok kreves mer. Får man ikke til et par store overganger blir dette året tøft. Likevel er man sterke i egen borg og derfor tror jeg man havner midt i ingenmannsland.

Treningskamper:

Sandnes – Stavanger 6-1

9 Fredrikstad

Jeg har hatt trua på Fredrikstad flere år på rad uten at det egentlig har skjedd noe mer. Man har magisk målmann som utrolig nok ikke har valgt å bytte lag enda. Uten ham ville jeg tippet laget sist i tabellen. Det fortsatt unge laget kan fort få knekken om det går dårlig i starten av sesongen. Men skulle man plutselig ta noen uventede poeng kan det gå andre veien også. En perfekt sesong for laget vil bety en 8:e plass. Men som jeg ser på det bør man være fornøyd om man sipper kvalik. Nøkkelkamper bør bli fokus for Fredrikstad.

Treningskamper:

Fredrikstad-Greåker 3-5

Tunet-Fredrikstad 5-4

Slevik-Fredrikstad 6-4

Sarpsborg-Fredrikstad 8-4

Fredrikstad-Bækkelaget 7-1

10 Nor 92

Laget som startet sinnssykt bra i fjor har mistet sine beste spillere. Etter det vi ser har man ikke klart å fylle plassene enda, da blir det tøft. Vist kan det tenke seg at det unge laget fortsatt kan overraske og at trener Becher finner på noe. Men jeg går for sannsynlighetsberegning og den sier meg at laget får det meget tøft. Laget var på tur i Gøteborg der man hadde noen ok resultater, det er sikkert godt nå i starten men man må beregne langt tøffere motstand enn det man fikk der. Nor slåss om å slippe nedrykk eller kvalikplassen.

Treningskamper:

Bækkelaget-Nor 92 4-11

Nor 92-Vålerenga 4-7

Vålerenga-Nor 92 3-5

Nor92-Onsala 1-4

Nor92-BSMK 11-0

Nor92-Åby 3-1

Nor92-Vinga 9-2

11 Harstad

Også et lag som overrasket veldig i fjor. Man tok mange poeng og det var nærme at det ble sluttspill. En av lagets beste, Pawel med sine 49 poeng har flyttet hjem og det er 49 poeng som betydde mye for laget. Jeg tror det betyr såpass mye at Harstad nå igjen må slåss for sin eksistens. I fjor kom man litt som en virvelvind, man tok mange lag på senga og derfor vant man. Nå tror jeg lagene som skal møte Harstad stiller langt mer forberedt og med mer respekt enn tidligere. Det betyr mindre kontringer der Harstad var særdeles gode i fjor. Håper egentlig at jeg tar feil nå, for Harstad i et sluttspill hadde vært utrolig kult (les dyrt).

Treningskamper:

Rubene-Harstad 6-8

12 Vålerenga

Det har vel omtrent ikke gått et sekund uten at Stig Kristiansen publisert en ny signering til denne klubben. Utenom Patrick Martinsen (som hadde vært en bra signering for alle klubblag i Norge) har det vel ikke vært mye å skryte av sånn helt ærlig. Et stund trodde jeg nesten laget skulle bytte navn til Vålerenga-Drøbakk-Frogn men navnbyttet kom aldri. Jeg tenker at en klubb med et sånt navn burde kunne tiltrekke seg spillere av bedre kaliber. Laget har spilt en hel del treningskamper og resultatene har vært spredd ut. Men etter det jeg skjønt har det ikke vært mye til sommertrening og da pleier man å få det tøft uansett motstand i eliteserien. VIF skal i mine øyne alltid spille i eliteserien. Jeg håper at dem får det til men utifra det jeg ser av spillerstall og resultater må det til noe helt spesielt. For her løper man i motbakke, motvind, barbeint uten kart eller kompass.

Treningskamper:

Slevik-Vålerenga 8-3

Bækkelaget-Vålerenga 4-5

Vålerenga-Asker 3-6

Vålerenga-Bækkelaget 7-1

Nor 92-Vålerenga 4-7

Vålerenga-Nor 92 3-5

Vålerenga-Bygdø/Monolitten 3-4

 

 

← I dag starter herrenes eliteserie Årets sesong blir en rysare – Hvem slår Greåker ned fra tronen!? →