Landslagstreneren tipper Herreeliten.

Patric Jonsson tok seg litt tid og har tippet han også, vi takker veldig mye for dette og håper at han også får tid til å snakke litt om årets dame serie etter hvert.

12. Harstad.

Har inte sett mycket av Harstad dom senaste åren men om Pykki fortfarande är keeper och inte utespelare så måste han verkligen øverprestera om det ska bli någonting annat än plats 12 før Harstad. Det kan ju finnas møjlighet att Harstad leier en någon från Østfold/Oslo som dom gjorde sist gång då laget var uppe, nu är väl den førra leiesoldaten nått år før gammal kanske men det finns kanske andra som kan stille på bortekamper for att fylle ut stallen??

11. Fredrikstad.

Tufft før Fredrikstad att som 4e lag i Østfold värva spelare kanske.. Vet inte heller hur pass brett stallen är fra førr men tror att dom kan komma føre Harstad men inte så mycket mer.

10. Gjelleråsen.

Mistat enormt mycket rutin men lever på ungdomlig glød, det kan räcka långt det i och før sig men det kommer varieras väldigt mycket uppe i Nittedal i år tänker jag. Generellt så är unga spelare inte lika «stabila» i sina prestationer øver längre tid så det kommer nog att märkas med en del upp och nedturer. Men får Samuel ordning på unggutta och Robin hittar nätet kan det pløtsligt sluta några plasseringar upp på tabellen.

9. Sandnes.

Har otroligt dålig koll på lag generellt med øvergångar och annat men här får jag nog säga att jag har minst koll… Kan tänka mig att Sandnes har damsugit upp det som är av talang där borta och på så sätt fått ihop ett riktigt bra lag, det kan fint räcka till slutspel då man som regel har bra tryck i publiken och fokus før bortalaget kanske inte helt är på matchen….

8. Sarpsborg.

Har oxå hamnat lite längre ned i tabellen de senaste åren mot før några år sen då dom var närmare toppen. Mistat några centrala spelare till Oslo men har fortfarande många bra unga med speed under føtterna!! Bra keeper som kommer rädda Sarp till slutspel.

7. Grei.

Mitt gamla cowboygäng som har vilat genom sommaren før att likt fågel Fenix återuppstå nu på høsten. Størsta frågan här är hur den fysiska formen på spelarna är efter en lång o hård sommar… Kommer garanterat att bli bättre o bättre ju längre säsongen lider men det är några spelare som børjar bli till åren och då kommer oxå skador, har man i tillägg inte skøtt sommarträningen så… Men… dom kan få 2 RIKTIGT bra kedjor på benen där varje lag får passa sig i åtminstone 2 perioder… Sen ska det bli kul o se om Jacob är sheriffen att styra sina männ smile emoticon

6. Nor 92.

Har fått till baka Jaks før fullt och det betyder mycket, att brorsan oxå är tillbaka är ju inte heller fel før defensiven. Seriens starkaste bakstangsspillere har oxå klivit in från Sveiva och om det blir straff så har Strømsborg säkert någon zorro att dra fram ur ärmen…. Fått tillbaka en fin målskytt med mjuka handleder från Sveiva så det kan betyda en fin 6e plassering før Nor.

5. Sveiva.

En nygammal tränare tillbaka, de unga den gang har blivit äldre och mer rutin/fysik samt fått tillbaka Skriden før fullt och några fina signeringar från Holmlia/Grei. Till skillnad från andra lag i Grorruddalen så verkar det som om Sveiva har tränat i sommar och undertecknad blev GLATT øverraskad när yngste Minh løp in ett Beeptest på 12.7!! Mätbandet åkte genast fram før att kontrollera avståndet mellan gul och gul till 20m och det stämde. Tydligen har Aleks kørt gutta hardt i sommar så det virker ju bra!

4. Akerselva.

Tre klubbar blev en.. nästan.. Mr Calzone damsøg Sagene på spelare och i år fick centrala spelare i GIF før sig att IKA är laget så dom gick lika greit over. Med disse på plass kan det bli en historisk plassering for IKA!! Sen att Wallin har lämnat behøver inte betyda en førsvagning før laget Akerselva. En stor bredd har i alla fall Tobbe o Fezze så får vi se om alla lyckas dra åt samma håll i år.

3. Greåker.

Var stabile i fjol, mistat Willy och därmed en 50p minst… men fått in en fra SSL och en comeback av en gammal ringrev ska nog Greåker klara sig bra även i år. Sen om dom ska tukta Tunet om 2a platsen i serien ska bli intressant, att dom ska nå hela vägen tror jag inte i år…

2. Tunet.

Träning ger resultat!! Vet inte helt hur det ser ut i Slevik men att dom ligger väldigt många hack foran Tunet i seriosistet og insats tvivlar jag på. Har ett meget bra och seriøst upplägg, dock verkar det vara lite tynnere i stallen i år då många unggutter ikke helt har motivationen som krävs før att satsa. Det är klart det är bättre med 20st på träning varje gång än 15+ men att Tunet har en trupp och tränare som skall/bør vara där är självklart! Sen om dom lyckas hota Slevik som nr 1 är jag mer osäker på, kanske under ett slutspel men inte under en hel säsong.

1. Slevik.

Trenger ikke si så mye her. Gira på å vinne enda en gang, bra tropp med bra bredde. Bra trenere og bra vinner mentalitet.

← Grei tok Tunet i kragen og dro dem i grusen. Det ble gull til Norge i Polish open.  →