Landslagssamling og Vikingen for herrene

Som alle vet er det VM i desember for våre herrer og selv om jobben med å få på plass et lag har holdt på lenge allerede er det nå den siste tilspissingen skal skje.

Denne helgen hadde landslagstrenerne Andre Sveen og Bruno Lundberg plukket ut 45 spillere som skulle få bli med. Det var et par som meldte frafall og noen som var skadet men det ble likevel en stor gruppe som deltok på øvelsene. Både Andre og Bruno synes at vikingen er noe alle lag burde begynne med. Da kan enkeltspillere fra hvor som helst måle seg mot andre spillere fra andre lag men også se hvor mye man må trene for å kanskje kunne ta en plass i et landslag eller A-lag. Bruno sier at vi i Norge ligger litt etter Svenskene når det kommer til den fysiske biten og det er derfor både han og Andre nå trykker mye på at den må bli bedre overalt. Hvis alle lag både fra Eliten og 1:e div gjennomførte dette så skulle man få et mye bedre målings grunnlag sier Andre. Begge to er fornøyde med samlingen selv om de kanskje kunnet ønsket noen flere deltakere. I fjor var det opp i mot 60 stykker som var med. Resultatet for selve vikingen blir presentert om ikke alt for lenge på VMG sine sider og helt sikkert på forbundet sine sider også.

Det ble også spilt en internkamp i dag. Det var det hvite laget med Thomas Stræte, Kronberg, Marius, Nikolai, Normann med flere  som starter best og satte kampen første mål. Men rødt lag med blant annet Lindgjerdet, Mossin, hjemgård, Bøkkman, Schie og Lilleby svarte med 2 mål i andre periode og ett i siste som gjorde at de vant med 3-1. Det var en kamp som gikk i veldig høyt tempo, kanskje litt for høyt for det var veldig mye slag og mange feilpasninger i viktige situasjoner. Det var ofte at førstepassen som skal starte oppspillet ble upresis og de ble det heller noen bølgende kontringer frem og tilbake. Bruno sa etter kampen at laget må høyne seg litt og alle må være på topp om de skal klare å slå de gode lagene i VM. De som utmerket seg positivt var Lindgjerdet, Lilleby og Falkeid i denne kampen. Selv om også Schie og Anders Bøkkman i målet gjorde en veldig bra innsats.

Om flere lag ønsker å gjennomføre vikingen så ønsker Andre at dem tar kontakt med forbundet om dem trenger hjelp. Det er flere lag som gjør dette allerede som Akerselva og Tunet men flere burde melde seg på.

I dag så var bland annet alle damelag bedt til Vestby for å være med på vikingen samtidig som damelandslaget og u19.

IMG_4198

Nå fremover er det Polish open der det kan bli 6 kamper hvis det blir finalespill og eter det en 4:e nasjoners cup i Tyskland for siste samlingen i hjemme i Norge i November. Trupper for Polish open blir lansert i løpet av 7 dager tror Andre.

Andre og Bruno har allerede nå store planer på hvordan dem vil utvikle laget fremover og hvordan de skal kunne slåss om 3, og 4 plassen i 2018. Bruno sier at Tsjekkerne allerede er godt i gang med å sende dyktige spillere til Sverige noe som gjør at hele landslaget utvikler seg positivt. Dette er noe Norge også må gjøre. Man trenger ikke å gå rett inn i SSL, Allsvenskan og noen av 1:e divisjonene er helt klart nok for å øke kompetansen til mange av de Norske spillerne. Det er ikke mange spillere i Norge som kunne gått rett inn i SSL men i Allsvenskan kunne nok noen får prøvd seg. Ved å sende spillere til Sverige vil de ikke bare vokse selv men når de kommer tilbake vil de ha med seg mye kunnskap som de fører videre i klubben og kanskje landslaget.

VMG har fått lov til å filme selve utførselen av Vikingen og vi kommer til å legge ut filmene her om ikke alt for lenge. Del 1 blir lagt ut i løpet av kvelden.

IMG_4196

 

← VMG besøker landslaget og Vikingen del 1 Følg Norges vei mot VM →