Landslagene i fokus igjen. Paolos Corner S01E11

Med litt pause i det sinnsyke kampprogrammet så er det tid for landslagsinnebandy igjen. Dette er skrevet med sarkasme folkens. I norsk innebandy så er vi proffe SPELLERE med 2×1,5 timer i sal. Christ! La Ketil Kronberg fortelle hvilket helvete de er igjennom foran hver sesong og vi kan begynne å se hva det betyr å virkelig være en elitespiller. Alt under 8 økter i uken er å se på som amatørmessig.Det bør være 3-4 innebandyøkter, samt crossfit/løp/fys i de andre 4-5 øktene. Kun da ser vi hva som skal til. Det er ikke mange i  norsk eliteserie som er på det nivået over en sesong. Ikke bra i mine øyne. Når har herrelandslagets tropp blitt tatt ut. Noen overraskelser. Virker som det er kun noen klubber som for lov til å bidra med spillere. Andre klubber ser ut som om de er helt utelukket fra å bidra. Er ledelsen ute å ser på spillere? Er de ute etter å se på posisjonsspillere i sitt 2–2-1 system? raske spillere, tekniske spillere? tja….hva søker de? Kan ikke se at det er kommet noen form for info til min klubb fra MR Lars Bunæs som definerer hva de er ute etter. Får vel ta en telefon til landslagssjefen og spørre. Tydlig at det eneste som er viktig er å få info direkte. 

Det skal bli spennende å se hva svarene er og hva som skal til får å kunne bidra. Får ta en tur til Vestby og se hva vi kan få av info og glimt av stjernene. Skal friste meg med et par selfies med noen av landslagsstjernene. Mossin er høyt der oppe, sammen med Torp, Valbye, Bruno himself og må nesten få et bilde med en unihoc-spiller som Ketil. Kanskje noen autografer som jeg kan sende til noen heldigsom vinner konkurransen som vi skal ha fra kommende uke. Har en del andre Unihoc-givaways fra mine unihoc stjernespillere fra det store utland.

Damelandslaget er på snart på vei til VM og den siste finpuss er i ferd med å gjøres. En trist nyhet er at Victoria Hansen sliter med en vond ankel og kan gå glipp av hele VM. Blir spennende å se hvem som kommer inn på hennes plass. I mine øyne er vel Oda Langaker en kandidat. Sveiva kapteinen ble litt overraskende vraket fra en plass i troppen. Taktiske disposisjoner og at det kanskje er mer fart i internasjonal innebandy gjør sitt til at Oda ble satt utenfor. Det er aldri lett å si til en spiller som stolt kjemper for fedrelandet å gi de en bekreftelse at de er utelatt. Har selv måttet gjøre det til en spiller som hadde vært på 15 treningsleir på 2 år og kjempet for å komme med på det italienske landslaget i 2004. Mannen på 28 gråt foran meg. Så mye betydde det for han å få bidra. Vi stod der jeg og hovedcoach og så hvor mye det betydde for han å være en av gruppen. De tårene ble til glede både i 2006 og 2008 sluttspillene. 
Han gjorde det som måtte til for å komme med. Sånt gleder et idrettshjerte. Viljen, råskapen og lysten til å være med å bidra i gruppen. Har også hatt med mennesker som har kommet med til 3-4 VM-sluttspill, men som har bommet på formen og kun fått 1 periodes spill. 

Sånt er også sårt. Tidligere gikk sluttspillene i mai/juni. Det måtte en helt annen disiplin å fortsette sin egen sesong i 2-3 mnd etter at de  andre hadde lagt kølla på hylla og slikket sol. For min egen del måtte jeg trene med mange forskjellige klubber for å holde intensiteten oppe.

Jeg ser på Sognsvann med spy følelse hver eneste gang jeg nærmer meg området. De timene jeg har tilbragt der de siste 25 årene har gitt meg en hat følelse over hele det forb…. området. Jeg løp i sol og høljende regn. Så stor sult hadde jeg til å trekke på meg den fantastiske Azurtrøya med flagget på brystet og synge nasjonalsangen for full hals med mine brødre. Det gav meg mange store opplevelser, men også vennskap med mange fantastiske mennesker. Hadde aldri vært foruten…..

Sammen kan vi flytte fjell……og du….STAY TUNED….konkurranse neste uke
#14

← Greåkers desidert beste toveisspiller drar hjem igjen En helg med masse kamper er avsluttet →