Kunsten å lede med tre mål, og velkommen tilbake GIF

Det var to kamper denne helgen der to lag tar ledelsen med tre mål ganske kjapt i kampen men klarer å tape med et mål. Det gjelder kampene som gikk mellom Slevik – Tunet og Gjelleråsen – Akerselva.

Det har vært et kjent fenomen i innebandyn at den vanskeligste ledelsen å holde og vinne er med tre må. Det høres jo litt rart ut men det har skjedd flere ganger denne sesongen. To ganger denne helgen men det skjedde også i kampen Sandnes – IKA der Sandnes ledet med 3-0 etter fem minutter.

Først og fremst må takke han som fikk tent lyset i den så kalde og mørke kjelleren der Gif gjømt seg de første ti kampene denne sesongen. Ja det tok faktisk 10 kamper før man endelig kom ut av mørkret, tente fakkelen og førte tåget fremover. IKA starter klart best i kampen og leder fort med 3-0. Det ser ut som om man tror at man er verdensstjerner og man drar ned litt på tempo. Man spiller vanskelig og man jobber ikke hjem like bra som i kampen mot Tunet. Gif utnytter dette på beste mulig måte og etter hvert har man ikke bare tatt igjen men også gått forbi IKA opp i en 4-3 ledelse. Gif har et overraskende høyt tempo og IKA sliter. Selv om IKA har mye ball blir det aldri farlig, man spiller bare rundt og rundt før man skyter i en Gif spiller som setter fart forover. Kontringene til Gif er dødelig farlige og man ut øker ledelsen. I tredje periode har IKA en veldig press men man klarer ikke å få ballen forbi Falkeid i målet. Man tar også ut keeper på slutten og oppofrende Gif spillere redder ballen på streken flere ganger før sluttsignalet bryter ut. Gif vinner kampen 7-6.

Slevik skulle ta tilbake serieledelsen etter tapet mot Greåker tenkte man og Tunet ville opp i ringa igjen etter tapet mot IKA. Slevik starter helt klart best og ikke etter alt for lenge leder man med tre mål, det står 4-1 på tavla. Hjemmelaget ser ut å tro at det skal gå enkelt, Tunet som hadde ekstra trening etter tapet på onsdagen skal ikke tape en gang til og lagmaskinen setter fart. Man henter inn mål på mål og mot slutten er det helt jevnt. Publikum får en spennende slutt der det er Tunet som tar ledelsen og leder 7-8. Slevik prøver å prøver men Østergren holder tett på slutten. Tunet vinner da 7-8.

 

Greåker 11 9 1 0 1 79 – 34 45 29
Slevik 11 9 0 1 1 119 – 40 79 28
Tunet 11 9 0 1 1 90 – 55 35 28
Sveiva 11 7 2 0 2 88 – 47 41 25
Akerselva 11 7 0 1 3 82 – 63 19 22

 

Sånn ser tabellen ut nå. Om IKA vunnet mot Gif hadde det vært enda jevnere men man ser ut å ha spilt seg ut av medaljekampen med dette tapet. Topp fire har alle muligheter for gull selv om greåker har et bitte lite fortrinn takket være sin straffe seier over Slevik. Halve serien har gått og vi har 11 spennende runder igjen før en vinner kan kores.

← Haugerud tar pause etter sterk hjemmeseier Bækkelaget viste til ekstrem styrke i tidlig seriefinale →