Kun 1 lag blandt herrene som gjorde jobben…

Hvordan kommer jeg frem til den teorien? Jo det er enkelt:

Greåker måtte ta tre poeng for å sikre medalje, men de ble uavgjort og de vant på straffer. Nå viste det seg jo at det holdt uansett.
Nor 92 måtte ta et poeng for å sikre eliteseriespill til neste år, de tapte.
IKA måtte ta flere poeng enn Greåker for ta 3:e plassen men klarte ikke dette.
Fredrikstad måtte ta minst 1 poeng mot Sarpsborg for å sikre eliteseriespill, de tapte
Kun Harstad gjør jobben de må og dette gjør at de blir minst to lange reiser for oslo og Østfoldlagene.

Kampen som VMG følget med på i går var jo naturlig nok den mellom IKA og GIF.

Gif har jo som tidligere kjent tatt tilbake en av Norges beste spillere og det gjør stor forskjell. Magnus Hagen, eller jeg mener jo selvfølgelig Midtsven.. Han har fortsatt samme herlige teknikk og spillerforståelse men man ser at mannen lagt på seg et par kilo og det er ikke lenger like slitsomt og følge med på hans løp. Ikke for at han tok så mange heller… Men igår trengte han ikke det, han scoret kampens fineste mål i på volley i et overtall til Gif og hadde minst et mål til.

Kampen starter i ett litt trevende tempo og det skjer ikke alt for mye. IKA som har med seg flere gamle GIF kjenninger spiller ikke helt ut og det er mange feilpass. IKA vinner perioden 0-1.

I periode to setter Gif opp tempo litt og IKA følger ikke helt med, men takket være noen fine vendinger og kontringer vinner faktiskt IKA også denne perioden selv om det føles ufortjent. Det eneste jeg husker er vel når Olav Falkeid detter og ruller 15-16 ganger for han stopper i vantet. Det ser nesten ut som om han øker i fart når han ruller…

Tredje starter og nå er GIF helt klart best. De skyter fra alle mulige vinkler og IKA forsvaret gjør sitt beste for å stå i veien. Men tilslutt kommer utdelingen og GIF er plutselig oppe i ledelsen.. Hansa som ikke vært seg selv i dag (ikke slått en eneste indianer) tar sammen med Mads, Niko, Tobbe og Dahl skikkelig tak i kampen og rekke hans setter 3 kasser i 3 bytt på rad! Mads legger opp Hansa på volley og han gjør ingen feil uten feier ballen rett opp i nett taket! IKA er med igjen og de tar også ledelsen igjen. Men så kommer det et par trøtte skudd fra midten og et av dem finner nettmaskene bak IKA keeperen. Hvor han er på siste målet er det ingen som riktig vet men ballen går i hvertfall inn midt i målet og den lander med snø på.

Grunnet en komunikasjons svikt får IKA benken og trener høre at Greåker tapt på straffer og at det holder med  poeng for å sikre 3:e plassen. IKA tar da ikke ut keeper på slutten og spiller heller av tiden for å vinne på straffer. Laget har trent mye på straffer og de var emmelig sikre på at om det gikk til straffer skulle vi vinne. Dette blir også tilfelle. Pæron er god i IKA målet og Falkeid ser mer ut som en nyfanget laks med ADHD der han spretter opp og ned.

Gif er først ut og Pæron redder, Ager går ut for IKA og ingen blir overrasket når IKA leder etter at begge lag tatt hver sin straffe.

GIF setter nå straffen men det gjør også din ikke alt for raske Lindberg. Han tar full fart mot mål (som for de fleste andre er i middels joggefart) og legger ballen fint forbi en grunnlurt Falkeid.

Gif bommer på enda en straffe selv om IKA keeper er helt dratt ut.. Tjomski for sjansen å avgjøre og som vanlig er han best under press. Han går fem og skyter keeper mitt i magen..

GIF bommer på enda en trøtt straffe og IKA kan avgjøre igjen… TED Nicklas Harald går frem mot Gif keeper og han stopper ikke før han er omtrent inne i mål. Men Falkeid velger å ikke ta ballen som ligger rett foran ham og Harald gjør et av sine ikke så veldig mange poeng denne sesongen i seriens absolutt siste balltreff.

Det blir ikke bronsje, IKA får ikke velge motstander og de fikk nå Grei selv om de kanskje ønsket Sveiva..

Det som var synd denne kampen var jo at både Pekka og Mattsson blitt spysyke dagen før og ikke fikk spilt kampen.. Hadde dem vært med kunne det fort blitt et annet resultat..

 

← 20:e kjappe med Tunets hunk Sleviks nye grape tar 20:e kjappe →