Kong Ketil av Göteborg

Dra på dagstur til Gøteborg er enkelt på en søndag. Pixbo vs Dalen er alltid spennende oppgjør og det var det også denne gang. For gjengen som dro var det mange kjente på banen og spillerne satte pris på «besøket» over grensa.

Pixbo begynte best.
Hjemmelaget hadde for noen dager siden sendt stjernegalleriet til Falun hjem med et ganskje greit tap og var storfavoritt. Dalen hadde tapt de siste 3(på straffer mot Helsinborg) og var langt fra  favoritter. Umeå laget måtte i tillegg la 2 faste bli hjemme med sykdom så det var en ungdommelig tropp som dro nedover. Bedre ble det ikke at Pixbo fortsatt sin raske kontringsspill og satte 1-0 ved 88.Nestorsson ass Lindbäck. 88.Linus Nestorsson (18) kom fra Lockerud før denne sesongen og gutten vet hvor målet står. Assisten står 19 år gamle Fabian Lindbäck for, også han ny fra RIG Umeå. 2-0 kommer etter 06.44. Dalen har ball, men blir kontret i senk. Høyt tempo og mange dueller. Det blåses knapt, en fryd å se dommerne. Full kontroll. Ingen hyggeprat, tydlige beskjeder og herlige tilsnakk om fordel.
Dalen får satt en kasse 07.24 2-1 Hedlund/ Forsmann. Men det er mer futt i beina på Linus Nestorsson som setter 3-1 07.42 etter en herlig overgang. Der kunne ikke Dalen fått tatt tilbakeløpene da 4 mann stikker opp for Pixbo. Men så skjedde det ting med Pixbo sin nr 11.Östholm. Han varte knapt 10 min denne kampen og det skiftet egentlig hele vektskålen i dette oppgjøret. Med Östholm forsvant all «fart» og skuddfarlighet fremover for Pixbo. Når perioden var over stod det 3-3. Ketil Kronberg satt 3-2 etter 10.57 så kom 3-3 etter 11.59. På stillingen 3-3 fikk Pixbo straffe og den tok Andreas Stefansson. Det står mye positivt i svensk innebandy om den islandska kjempen, men på søndag var han knapt å kjenne igjen. Han bommet ikke bare straffen, han var rett og slett ikke tilstede i denne kampen. Har ikke sett hva de andre mediene har gitt han av poeng, men han hadde fått 0(null) – ikke spilt for den innsatsen som han la ned på søndag.

Dalens keeper Måns Pärsjö-Tegner, leker ikke butikk.

Hva skjedde i pausen!?

Da lagene kom ut igjen var rollene helt snudd. Pixbo styrte spillet og Dalen lot de komme ganske nær målet uten at det noen gang ble farlig. Uten Östholm så var Pixbo utrolig bleke. Publikum ventet på Pixbo mål, men der kom de til kort. Dalen styrte Pixbo angrepene rett ut i rundvant og ut igjen. Når Pixbo skulle skyte tekket spillerne som guder. 3-4 kom etter 1.12, 3-5 etter 11.29. Dalen gjorde som de ville og rullet plast som få andre kan. Morsomt å se på for det var forventninger til at det skulle bli lett seier til Pixbo idag.

Alltid dueller foran mål.


Pixbo ville mye
.

Ut fra startblokka som gale i den 3 perioden ville Pixbo prøve å overraske Dalen. Men Dalen lot seg ikke stresse. Det kom knapt skudd på Dalens keeper. Midløpere, backer ofret seg og tekket utrolig mye skudd. Pixbo hadde ingen plan B. Det virket ikke sånn. Stefansson fikk komme innpå igjen, men var ikke stort bedre. Lurer på hva som har skjedd med han, for dette var ikke bra. Dalen satte 3-6 etter 16.08 og 3-7 etter 19.37 av 3 perioden. Pixbo kom ikke opp til vanlig standard uten sinde beste spillere. Dalen var helt magiske i forsvar. Med en av verdens beste mellom stengene skulle en tro han hadde tatt mange skudd, men det gjorde gutta foran han. Min favoritt var nr 55. Victor Nystedt. En herlig back som tydeligvis ikke passer inn i Landslagssjef Hill sin filosofi. Han var god med ball, sterk i kroppen og hadde en fart få andre hadde utpå banen. Det er alltis hyggelig å møte Ketil. Ketil er overpunch på melkerull og Unihoc RAD blader så denne søndagen ble fin, i tillegg til 3 pinner.

← Oppsummering av herrenes eliteserie så langt Seks kamper for herrene denne helgen →