Kina ordinært medlem av IFF

Kina er ikke en hvem som helst nasjon innen idrett. Vi snakker om en nasjon som har 1,38 milliarder mennesker.

Wow – faktor i tall

Norges befolkning er 5,368 millioner. Litt morsomt sagt så er det som et borettslag i Kina. Trekker litt på smilebåndet når jeg skriver det. Forbundet i Kina ble i samarbeid med Unihoc/ Renew dannet for noen år siden. For det svenske firmaet var det en stor ære å få lov til å bli med i dette samarbeidet.

Hva vil det bety for idretten vår? Det er ganske mye faktisk. En giga nasjon vil være med i sandkassen vår. Kan bare se positive ting med at Kina blir med for fullt i vår idrett.

Endelig vil jeg si. For nå har vi USA – Kina – Russland med i vår idrett. Det betyr bare en ting. Ingen vil være dårligst i klassen. Ergo de vil satse.
En annen kul nyhet er at Kamerun også er tatt opp som medlem.


Floorball is still Growing

Vi har nå 74 land som er tatt opp i IFF. Det er spesielt fra Østen/ Afrika det kommer flere land inn i innebandyfamilien. Det er morsomt å se hvor stort dette kan bli. Vi bør kunne komme opp mot 100 nasjoner og få idretten inn i skolesystemene. Jeg mener selv at vi må tilbake til grasrota og komme med skoleturneringer som vi hadde i gamledager. Da hadde vi skoleturneringer i Oslo i fotball, hockey og innebandy. Det er bare så enkle grep at det kreves en innsats fra alle som er involvert i idretten vår. Bare jobben videre med å inkludere Viken inn i Oslo/Akershus bandykrets vil bety veldig mye for satsingen videre på østlandet.

VM i Singapore / Eurofloorball – usikkert

Det var også interessant at VM for damer vil bli spilt i Singapore. En fin destinasjon for oss innebandyelskere. Det gleder jeg meg veldig til. Det blir et dyrt VM i 2023 med andre ord. Det er 2 stk u19 VM i mai 2021 og 2 stk 2 A VM i 2021 desember. 2022 er det a-VM i Sveits for menn og u19 VM for u19 damer i New Zealand. Det er ingen tvil om at økonomi blir et veldig stort kapittel de neste årene for mange idretter. Eurofloorball har ikke fått sine planlagte datoer,

Hvor vil Norge havne når de store idrettsnasjonene nå kommer inn en etter en. Veien til utvikling videre vil være et veldig sentralt spørsmål. Den veien jobber NBF med målrettet og det vil være interessant å se hvordan klubbene blir med på denne planen. For det er ingen tvil om at dersom innebandynorge satser sammen så gir det resultater. Føler områder av innebandyfamilien at NBF gir F så blir dette fortsatt et østlandsfenomen. Vi er nødt til å få med hele familien.

← PAOLOS CORNER S06E02 – En annerledes sesong Da «toppidretten» ødela julen →