Ketil Kronberg fortsetter i SSL

Da jeg møtte Urban Karlsson under SM Finalen var han ikke veldig snakkesalig når jeg spurte han ut om Ketil Kronberg. Vi kan ikke komme med en sånn god nyhet under en SM finale.

Fint å snakke litt med både Urban og Norges eks trener Bruno Lundberg. Begge har hatt viktige roller i norsk innebandy. De snakker fra hjertet og har mange meninger. Viktige meninger som skulle vært interessant å jobbet mer med. De har vært med en stund og ser hva norsk innebandy trenger.

Ketil fyller 39 år i august. Dette er en gammel nyhet for klubben og ikke minst spilleren selv. De ble tidlig enig.

13 sesonger i SSL

Kommende sesong er hans 13 sesong i SSL. Ketil er norges beste innebandyspiller gjennom tidene. Han hadde en fantastisk sesong. 35 mål og 53 poeng er tangering av sin poengrekord. En fantastisk ydmyk person som kommer bort til den norske delen av publikum når hans Dalen slo Pixbo i Mölnlycke. Han er bare helt fantastisk i væremåte. Hans måte å være på som innebandyspiller og person er noe de yngre «stjernene» har noe å lære av.

Byttet posisjon

Han har i mange år spilt center, men fikk lov til å spille ving denne sesongen. Hans måte å gå forbi spillere og å holde på ballen har gjort at Dalen har kunnet spille på en litt annen måte i angrepssonen. Ketil har 580 poeng i SSL og kommer den kommende sesongen til å passere 600 poeng i SSL. Det er ikke bare noe som gir det kred i innebandymiljøet, det gir deg legende status blandt de lærde i svensk innebandy. Nå har Dalen greid å beholde store deler av laget og det er godt for klubben. Det er ikke lett å drive klubb. Mange klubber sliter med økonomien.

Hadde kun tenkt på å ta en sesong i Sverige

Han kom til Sverige fra Holum (nå Gif fighters) som 26 åring. Da hadde han tenkt å ta en sesong. Men det har blitt mange, selv etter en sesong tilbake i GIF Fighters. Sesongene og poengene har ballet på seg og da han har samboer og 4 barn så kommer han til å bo i Sverige etter at karrieren er over.

← Kristoffer Bakke til Greåker. Norge til B gruppen – Tjekkia verdensmester →