Kamper Herre VM – dag 5

Danmark vs Estland res 3-5

Danmark møter Estland i en meget jevn kamp. Den avgjør om hvem av de som er blandt 8 beste lag i verden 2020/2021. Det er faktisk så enkelt. 0-0 etter 20 min. 2-2 etter 40 min. Så setter Estland 2 raske mål midtveis i 3 perioden og avgjør kampen.

Tyskland vs Slovakia 3-7

Det var en kamp som først kom igang i 2 periode, med grei Slovakisk ledelse. Tyskland gikk ned på folk og var pluselig oppe på 3-5 og Slovakia hadde problemer med å spille seg ut. Men så går det som det går når en tar ut keeper. 2 baklengs og dermed er Slovakia videre til kvartfinale.

Filippinene vs USA res 10-5

Å se disse to nasjonene var nesten som å se på Sverige vs Sverige. Mange spillere på respektive lag som har bakgrunn og oppvekst i Sverige. Vår kjøre Hallden hadde en kjenning bakside og spilte kun overtall. Filippinene tok føringen og ledet 4-0 før de lot USA inn i kampen igjen. Det var flere hos Filippinene som virket slitne ut og var satt ut av skader så den tynne troppen til brukes til det ytterste. 2 perioden er et gjesp, men 3 perioden der viser igjen Filippinene at de har erfarne innebandyspillere og avgjør kampen.

Latvia vs Canada res 16-3

Ossi Ardiles hadde 1 for Argentina i fotball VM 78 og 1982, Trond Vervik har nr 3, nå har en keeper nr 4. Canadas keeper står med nr 4, spesielt. At Canada kom så langt som til en playoff var litt overraskende for mot Latvia var de ikke i nærheten.

Bildekred: Anssi Koskinen/ Juha Hautakangas