Julenissen kom sent til Høyenhallen

Før sesongen var Sandnes tippet høyt opp på tabellen, men har sålangt ikke infridd på den måten alle trodde de skulle gjøre. Det var før julenissen entret parketten noen uker for sent.

Nytenning

Nisse Thomasson (nr 7)er Sandnes sin siste overgang. En 97 import som kommer fra Haninge systemet og som i en årrekke har spilt i 1 divisjons klubben Farsta IBK. Deres Tjekker reiste hjem og da var det rom for å hente inn en ny import. På andre siden av banen stod Tunet. Laget som leder serien og har 10 strake seire. Det står det respekt av. Men denne lørdagen viste Sandnes at det faktisk er mulig å ta tunet. Et lag de tidligere har hatt store problemer mot.En kamp der følelsesspekteret ble testet

Tunet eier som regel de fleste kamper og er de som styrer og vinner det meste. I denne kampen vant de ikke skuddstatistikken i noen perioder og tapte den med 30 mot 40. Det skjer veldig sjeldent. Veldig sjeldent på hjemmebane. Tunet tar ledelsen ved Terjesen etter kun 3 minutter, men etter 6 står det 1-1 og Thomasson har satt sin første poeng i Norge med en assist. Ikke alle forstode at han kun hadde startet. Tunet ligger også foran i målprotokollen til 1 pause med 5-3. Sandnes hadde vist at de kunne og Tunets keeper Agnarsson hadde hatt noen fine redninger. 2 periode begynte med at Mossin Olesen sette 6-3 og da trodde de fleste at Tunet hadde fått de nødvendige målene. Men perioden var jevnere og tøffere enn de fleste. Den er kun avgjort når Jesper Hasselstrøm setter 8-7 med få sekunder igjen.

En triller avslutning

3 perioden starter også med store sjanser og 8-8 kommer ved Schedin tid: 42.17 Når Sandnes sin storscorer Engström setter 8-9 etter ca halvspilt begynner nervene å komme hos Tunet. Deres første rekke pleier å være den som produserer, men det er noen fantastiske unggutter som virkelig viser seg frem i denne kampen. Når Engstrøm kommer alene med Agnarsson snur egentlig litt av vektskålen. Tunet keeper redder og på 50 sekunder så snur Tunet kampen og leder 10-9. Så vakkert er denne sporten vår. Men Sandnes har ikke tenkt å komme til Oslo får å nesten få poeng. Med 2 sekunder igjen setter Jesper Engstrøm inn 10-10 assist? Jo med sitt 6 poeng kommer assisten til Nisse Thomasson. 3 mål og 3 assist er det ikke mange som har i sin debut mot Tunet.

Tunet vinner kampen på straffer og får et poeng ekstra. Dette var deres første poengtap denne sesongen.

Uheldige overganger


Før kampen var det også klart at Thomas Sola returnerer til Sandnes etter et par sesonger hos Tunet. Nå har spillere fra Sandnes blitt fristet med Hovedstaden og Høyenhall de siste årene. Det har ikke vært særlig vellykket. To gode spillere har gått fra landslagsklasse til mange skader og lite spill. Skal bli kult å se Sola på banen igjen.


← Meget jevnt i Lihallen Harstad tok viktige poeng →