IKA ryster enda et topplag

Då må gå tilbake 1,5 år for finne en kamp der Greåker taper på hemmebane etter ordinær tid i seriespill. Sist var det mot Slevik og i dag er det mot IKA. Importlaget fra Kringsjå har overrasket mange til nå i årets serie og nå fikk Greåker smake på full utløsning der bak…

IKA ankommer hallen tidlig etter å ha spist lunsj på Marche. Greåker har skrudd ned temperaturen i hallen og omkledningsrommene til bortelaget på ca -10 men det skal ikke hjelpe denne aften. Bortelaget starter oppvarmingen litt sent da de først må skrape løs is fra sko og køller men etter hvert begynner de å få opp varmen. Dessverre har lagets ene keeper dratt på seg en sykdom så selveste Capriccosa tar på seg rollen som andrekeeper. Per Christian Brath har som vanlig planlagt dagen helt perfekt og glemmer at han skal i barnedåp kl 13:00. Heldighvis har den allerede nevnte Italieneren en turbodiesel og han rekker kampen med 2 min til gode.

IKA er sultne og det er også dem som starter best. Sundell vinner duellen mot Fauskanger (som for øvrig skylder Sundell en brus da han tapte veddemålet om flest scorte mål denne kvelden) og IKA holder i ballen. Greåker setter høy press og vinner ballen. Men IKA tar den tilbake fort og i en nydelig kontring er det Magnus som lobber den over keeper med backhand og stillingen er 0-1 etter 50 sec. Det bare fortsetter og fortsetter og Greåker er nok glade at de har en såpass god keeper i mål for skuddsalvene kommer ofte og det er veldig nærme. IKA scorer i de to kommende byttene også og etter 5 min står det 0-3 på tavla. 3-0 målet lages av bekkene i førsterekka som er oppe på topp og kriger inn ballen. IKA uttøker til 4-1 og man kan tro at dette skal bli ganske lett. Men etter 10 spilte minutter har Greåker jammen jobbet seg inn igjen og det står 4-4 på tavla. Forsvarsspillet til lagene er vel ikke å skryte men angrepene i fine. I de siste minuttene av første omgang rykker IKA igjen og de scorer første i et bra anfall og andre på straffe gjennom Ager. 10 mål i første periode og vi tar en pause i fryserommet bak kiosken.

IKA starter bra og etter 8 minutter står det 4-8 på tavla. Bøckman reduserer men det tar ikke lang tid før IKA setter ytterliere en kasse og det når den lynraske backen løper fra alt av Greåker spillere (Willy og Torp) og setter den i venstre kryss. 5-9 og her bør IKA klare i gjøre slutt på kampen men Greåker biter seg fast og slipper nå ikke taket. Kvisvik og Willy jobber hardt og setter to kasser før slutt. Ager er også der og med en periode igjen står det 7-10 på tavla. Det spilles ekskremt mye Hawaii nå og man kan nesten tro at man er å ser på en Grei kamp.

Om mulig så er det nok enda kallere i omkledningsrommet denne pausen og det tar hardt på IKA spillerne. IKA ser ut ha fryst fast i gulvet når tredje starter og dette utnytter Greåker bra. De løper rudnt de frosne kjeglene og etter 44 min står det nå 9-10 og kampen er levende igjen. Sa tar IKA kaptein ansvar og roer ned spillet. Greåker løper seg bort og han kan spille en åpen Magnus Andersson som drar på dagens hardeste skudd og vi har 9-11. med syv minutter igjen tar Greåker TO og vi kan forvente oss at hjemmelaget som til å presse tilbake IKA helt på slutten. IKA prøver seg på en kontring men Greåker bryter ballen og med litt mindre enn to minutter igjen av kampen er det Torp som setter 10-11 målet. Nervene i IKA kan man nesten ta på nå og alle på benken står opp. Hva skal Greåker finne på nå? IKA vinner duellen men mister ball og Greåker tar nå ut keeper. Heldig for IKA så er det bare Kvisvik som har et OK skudd av de som står der bak og sålenge han blir tatt ut kan de få skyte så mye de vil. De er nettopp det dem prøver på og etter et par strømrullere mot mål får Ager tak i ballen og han tar ingen sjanser. Han sikter seg inn og gjør det Robin Mattsson ikke klarte i NM finalen for noen år siden tilbake, han setter den nemmelig i mål. Greåker prøver seg på slutten men det blir ikke flere farlige sjanser og IKA vinner fortent med 10-12.

Var nok ikke mange som trodde at Greåker skulle ligge på en tredjeplass etter deres to første kamper dette året. Selv om de vinner den kampen de har mindre spilt enn Tunet og Slevik  så vil de bli liggende på tredjeplassen. Det er meget jevnt i toppen av tabellen nå og de tre lagene på topp har egentlig alle sjanser i verden å vinne NM gull. Alle tre skal spille mot hverande på slutten av sesongen så dette blir spennende å følge. IKA har vel i prinsippet sikret 4:e plassen selv om det er et par lag som fortsatt har sjansen å ta nok poeng til denne.

← Sagene tok en solid seier i Soelbergelva To kamper herrer elite søndag. Sist endte begge uavgjort →