IKA og Greåker utligner på hjemmebane

Vi må helt tilbake til en kamp som ble spilt den 17/10 2009 for å finne en kamp der Slevik slipper inn så mange som 10 mål. Som IKA spiller er det jo ikke helt uvanlig å slippe ti kasser, selv om sist gang det skjedde var mot Tunet i starten av året. Man lurer jo på hvordan Slevik følger seg nå… 10 mål i ræva… nå var to i PP men ingen i åpen bur.. over 6 år siden de slapp 10 mål altså.. sug litt på den karamellen…

Men for å snakke litt om kampen da…

IKA er minst sagt revansjelystne etter tapet for to dager siden. Selv om Slevik var i ledelsen omtrent hele kampen så føltes det som om det like gjerne kunne endt med sudden og da kan jo alt skje. Man merker med en gang at IKA vil mye og dem står veldig høyt. Slevikforsvaret blir meget stresset og gjør noen feil i starten som IKA tar vare på. Først er det Ager som sentrer Anton, han fyrer av og etter at ballen fått sprette noen ganger mellom bein og keeper så ruller den inn i mål. Ikke lenge etter får Åhlberg ballen bak eget mål. Vet ikke helt hva han tenker på men han serverer Ager som står alene i slotten og der bommer han skjeldent. Og bare noen minutter etter dette får IKA enda en kontring og det står 3-0 på tavla etter bare 7 minutter. Nå våkner Slevik og IKA står dessverre litt for høyt for sitt eget beste. Dette utnytter bortelaget å i løpet av 1:15 har de utlignet. Årets poengplukker gjør også et av kampens absolutt fineste mål når Åhlberg slår en volley på bortre stolpe som han sender upp i nett taket. Perioden svinger mye frem og tilbake men på en fin kontring setter Slevik ledningsmålet mot slutten av perioden som også ender 3-4.

Andre starter i et høyt tempo og IKA setter kvitteringen raskt. Men så ser de ut som om Grapne har fått tinet opp kølla for etter 8 minutter setter han sitt første mål på lang, lang tid… Har han skiftet ut passningskølla? Kampen bøler fortsatt frem og tilbake men mot slutten av andre så klarer IKA å slippe inn sitt andre «norrlands zorro» mål. Hvem eller enn Stræte er det som prøver å ta død på kampen? IKA skjønner at det må skje noe og Harald tar ansvaret i egne hender. Han tar et langt bueløp som ender med et strømpruller, alle blir meget overrasket da de er vant til at han mest skyter over. Dette passer veldig bra i dette tilfelle for når keeper speider høyt ruller ballen inn lengs bakken. Med bare 15 sekunder igjen av andre periode kommer da en liten redusering. Perioden ender 2-2 og Slevik leder med 5-6.

3:e perioden har alltid vært Slevik sin sterke side.. Det er i hvert fall sånn som jeg har opplevd dem. Men dette året har også 3:e vært den desidert beste for IKA. IKA har vunnet nesten alle 3:e perioder dette året og for to dager siden vant man 3-0 på Slevik sin hjemmebane. IKA vet at dem har mer ork enn de fleste lag og dem kommer til å sette full press nå de siste 20:e minuttene. Dette er også det som skjer, Hans Roar tar ansvar som den leder han er og han utligner kampen i sitt første bytt i denne perioden. Men flyten er ikke helt på IKA sin side og Ager velger å gjøre det veldig spennende når han sparker inn ballen i eget mål mellom keepers bein. Slevik da i ledelse igjen med 6-7 når det er ca 15 minutter igjen. Anton som var kampens store gigant får en smørpass (les indianer som Slevik ikke oppfatter) fra Harald ikke så langt etterpå, han gjør ingen feil når han bare løper forbi keeper og setter den i åpen bur. 7-7 nå og kampen lever i aller høyeste grad. Det som skjer her nest er at Ager kommer hjem å henter ball, Slevik prøver å sette press men han som er på topp har ikke samme speed som den lille svensken og han kommer for sent inn i taklingen. Den lille svensken får ekstrem fart og fyker rett inn i vantet, heldigvis veier han ikke så mye så vantet stopper ham før han går i veggen på andre siden. Det ser stygt ut selv om jeg ikke tror det var noe han gjorde med mening. Han kommer rett å slett på etterskudd og en ryggtakling rett ved vant blir ofte straffet hardt. Det blir det også nå når dommerne er helt enige om at det er en 5 minutters utvisning. IKA som er 100% i PP i sluttspillet går på hardt men det fungerer ikke helt. Det tar hele 4 minutter før Ager endelig klarer å gi IKA ledningen. Bare 15 sekunder senere får Pekka ballen, han velger å pegge opp før han drar til med driveren og det er ett godt valg for oj som den sitter… Keeper skjønner ikke hva som skjedd før dommer blåser mål. Det er nå 7 minutter igjen og Slevik må sette høy press når de er fullt lag. Dette fungerer dessverre ikke så bra for de mister ballen og Ager finner Andersson som på tradisjonelt hvis kliner til og ballen sitter i nett taket. Slevik spiller 6-5 de siste tre minuttene og 6-4 det siste men de kommer aldri nærmere enn de 7 målene de har og IKA vinner kampen. Uten den 5 minutteren kunne det selvfølgelig sluttet annerledes men i forrige kamp var det IKA som fikk to utvisninger og Slevik en. Alle gjorde mål i PP og Slevik vant kampen med 1. Sett over to kamper er det rettferdig at det står 1-1 i kamper og det kommer garantert til å smelle på mandag. For første gang på mange år har IKA også mye hjemmepublikum på kampen som hjelper laget fremover. Faktisk 150 flere enn det gaffelen i Gresvighallen hadde telt det til. Skuddstatestikken taler også sitt klare språk da IKA vinner denne med 32-18.

I TIndlundhallen vant i går Greåker med 5-4 og denne kampserien er også nå utlignet. Etter Greåker sin første kamp kunne man ikke tro det men det er sterkt at de står opp sammen som et lag og vinner på hjemmbane. Nå blir det minst fire kamper også her og neste er allerede i morgen kl 15:30. Denne sender ofc VMG live.

← Den finske banneordboken svarer på 20.e kjappe Ikke eldst i laget tar 20:e kjappe →