IK Akerselva tok 3 nye poeng – 2 nye cupfinaler til helgen for Ullkisa

En kamp varer i 60 minutter. I kampen mellom IK Akerselva og Ullkisa ledet laget fra Jessheim frem til minutter fra slutt. Men det er denne egenskapen som avgjør kamper. Det å coache frem til sluttsignalet.

Ungt lag

Jessheim laget har mistet mange av de erfarne spillerne og fått frem ungdommen som skulle ta over og utvikle laget videre. IK Akerselva har den samme utfordringen. Laget har yngre spillere og det kan svinge veldig fra periode til periode. Det er også vanskelig å ha trent nok etter et juleopphold. Var det beep testen som gav den lille ekstra dytten for laget fra Nordre Aker? Det var starten på uken, beep test og lange treninger. Når det gjaldt som mest så stod en av de eldre spillerne til IKA og avgjorde kampen med 2 scoringer på tampen av kampen. Erlend Bjerknes satte 2-2 målet, men ventet med å brenne kruttet til det gjenstod 4.08 av kampen da han dempet en høy ball fra rekkekamerat Sander Owren og scoret. Prestasjonen dempe og dra av motstander i samme sekvens ser en ikke mye av i norsk innebandy.

Innebandy er som sjakk

En innebandykamp er satt opp i 3 akt, med sekvenser av spill der en demrer opp mot hverandres taktikk. Tex var Ullkisa flinke til å presse IKA, men å stå med 4 mann høyt gjør en ikke ustraffet. Kanskje i 2/3 deler av en kamp, men ikke en hel kamp. Ved å stå så høyt med backer som ikke spiller for klokt ender som regel i tragedie. Så også i denne kampen. Jessheimlaget ledet kun med en pinne etter 40 min og ledet med en etter 50.57. (5-6) Derifra og inn skrudde IKA opp balltempo og satte inn 5 pinner mot Kisas ene.

Marcus Andresen spilte en stor kamp for Ullkisa

2 cupfinaler til helgen

Det var ikke en god kamp fra noen av lagene, men det viktigste er å starte med en 3 poenger i den første kampen etter jul. For IKA ble det poeng nr 18 og en 7 plass på tabellen. Ullkisa er langt ifra ferdige, men har 2 cupfinaler til helgen. Det er to tabellnaboer som kommer på besøk. Lørdag er det VIF som kommer, søndag er det Sandnes som gjester Jessheim. Slik vi er blitt kjent med årets serie så er ingen kamper enkle. Alle slår alle og det er en tendens at det er mange straffekonkurranser. Men det er helt klart en sjanse for at Ullkisa kan ta 6 poeng og få heng på tabellen. Spennende helg med andre ord.

Laget uten landslagsspillere leder fortsatt serien

Vi smiler bredt når vi leser hva som står i lokalavisene i østfold. Ringte landslagstreneren for en forklaring. Vel, det er viden kjent at en knapt visste om det var VM teamet som skulle lede Norge videre. Da de tok ut troppen hadde en noen spørsmål, men en visste klart at de aldri i verden kunne ha fått tid til å se nok spillere til å ta ut andre enn de som hadde vært med til VM. Slevik tok to fine seire mot Nor92 og Sarpsborg i uke 1 (8-6 og 12-6), Nor slo Sveiva på straffer, Tunet slo Sharks på onsdag. Greåker lekte med Sandnes og Fighters fikk ørefik mot Harstad. Så en kan si at fra IK Akerselva med 18 poeng ned til UllKisa med 5 så er det mye spenning igjen. (VIF, Sandnes og Fighters med 12, Sharks med 13) I toppen leder Slevik, med Tunet halsende bak. Greåker må vente tålmodig på at de to foran mister poeng. Nor 92 ser ut til å få en fin tur til Harstad i NM sluttspillet. Slevik har vært best i eliteserien denne sesongen.

← Last dance…..? VM-kvalikk Herrer – Hvordan blir veien videre? →