Hvordan forestiller du deg en Norsk viking?

Vil først bare si at dette ikke er en tekst som ikke handler om å underminere noen form for prestasjoner utført av idrettsutøvere men heller tanker om dagens oppsett og om man kunne gjort noe annerledes.

Når jeg hører Norsk viking så ser jeg for meg et muskuløst menneske som kan ta vare på sin familie, beskytte dem fra rovdyr, andre vikinger, samtidig som hen anskaffer mat og andre nødvendige ting for familiens overlevelse. Når jeg ser på hvem som vinner vikingen som landslaget kjører får jeg ikke helt samme følelsen.

Jeg liker veldig godt opplegget rundt det hele. Noen har satt et krav om hva som kreves av dem medvirkende. De som deltar får testet ut sine egne ferdigheter samtidig som man konkurrer om ærverdige plasser i landslaget. Det jeg stiller spørsmål til er noen av testene som utføres og hvordan man teller poeng. Er det riktig at man kan vinne hele konkurransen ved å kun være god i noen få øvelser? Er det riktig at selv om man ender opp på 1:e plass så kan man få 0 poeng? Er det riktig man som innebandyspiller bør være god i lengde og spensthopp? Det finnes garantert mange som synes det og det er bra, for da kan det bli en diskusjon.

Jeg har sett litt på hva dem gjør i ishockey og det er litt annerledes. Her konkurrerer man kun mot hverandre og poengsystemet er sånn at den som vinner (dette er kun et eksempel) 10 poeng, den som blir nr to for 9 poeng osv. Jeg ser for meg at hele konkurransen blir jevnere og det vil lønne seg å være veldig gjennomtrent.

Skal vi dra enda noen paralleller så har hockeyen flere styrkeøvelser og litt mindre løping.

Ting jeg synes er bra øvelser på vikingen er:

Beep (kunne også vært byttet ut til jojotest om man lagt til 3000m).

Kassehopp

10 meter (om målerutstyret hadde fungert korrekt, i år var en spiller raskere enn Bolt på 10 meteren)

Pullups

Det jeg savner er:

Knebøy

Markløft

Brutalbenk (som innebandyspiller er bålstyrken ekstremt viktig)

Armhevinger eller benkpress

For at man skal være en stereotypisk viking (og gjennomtrent innebandyspiller) synes jeg dette er ting man burde vekte. Samtidig ser jeg svenske,Tsjekkiske, Finske med flere innebandyspillere fokusere mye mer på styrke enn de Norske. Da blir det fort tøft i fremtiden for vi kan ikke løpe fra alt og alle, noen ganger må vi ta en takling også.

Om du lurer på hvor jeg sett dette bør du kjøpe SSL play denne sesongen.

Dette er bare noen tanker jeg har, diskuter gjerne videre om deres tanker og ideer.

← Endelig……. Vamos a la play…a →