Hva skjedde Tunet?

Tunet har slitt med forsvarsspillet denne sesongen. Fra det fantastiske til det rare litt krampeaktig. Dette snakket vi om i sluttspillspodden. Dette var det som avgjorde denne spennende kampen tirsdag kveld.

Over 300 på tribunen samt kubjelle, dermed var semifinaleserien igang.
Tunet startet godt, men både Ole Mossin og Ole Martin Skau Jansson ble pakket godt inn. En typisk sluttspillskamp, med knallharde taklinger og temperatur. Sindre Bjerknes setter 1-0 når Kantanen mister ballen foran mål. Tunet sliter med å komme til sjanser og stanger godt mot Sveiva forsvaret. Sveiva på sin side har sjanse på sjanse, men bak står Östergren og plukker ball etter ball. Nesten som fjorårets. På slutten av perioden så setter Skau Jansson 1-1, helt imot spillets gang. Men det skulle nok ha stått 1-1 litt tidligere i omgangen da Rune Svebestad kun skal sette ballen imål med en utspilt keeper. Unggutten som byttet kølle leverandør etter overgangen til Tunet har ennå ikke funnet seg til rette.

2perioden

Var første perioden Sveiva sin så hadde Tunet 2 perioden. Først et overtall til Tunet der plutselig Sveiva er alene med keeper 2 mot 0, men dommer blåser frislag til Sveiva og ødelegger denne store sjansen til nettopp Sveiva.
Rett etter denne feilen så setter Tunet 1-2 ved Rognligen som setter en retur. 1-3 kommer ved Skau Jansson som avslutter et mønsterangrep fra Tunet. 1-4 kommer etter en utrolig innsats fra Lasse Sundells side som takler med seg ballen forbi Marcus Gustafsson. Ballen går videre til Fredrik Nilssen og 1-4. Rar periode. I 1 periode hadde Tunet 1 skudd på mål og 2 periode 12 skudd, Spillet var fortsatt tøff og det var mange dueller.

3periode

Foran 3 perioden var saken enkel. Sveiva burde ha det første målet for å sette fart på sitt spill. Patrik Martinsen ble satt frem på banen og setter 2-4 etter 43.51. 45.24 setter Frikk Bruland 3-4 og det er virkelig kamp igjen. 4-4 kommer 45.47 ved Sindre Bjerknes og 5-4 kommer 46.03 ved Hightower.. På mindre enn 2.50 har Sveiva snudd kampen. Dette forsvaret som vi snakket om før sluttspillet slo sprekker igjen. 6-4 kommer 47.58 ved Brage Hardby. Ingen av målene kan keeper Östergren lastes for. Forsvaret til Tunet henger ikke sammen. Tunet setter 6-5 52.05 ved en herlig soloprestasjon av Kantanen. Nærmere kommer ikke Tunet. Dagens prestasjon kommer med 42 sekunder igjen da Ole Mossin kaster seg (Serie A – Style). Dette resulterer i en 2 minutter på Andreas Sletten. At Ole Mossin bruker kølla til å slå i tumultene som skjer etter situasjonen er ikke bra. Dette sammen med nedsparkingen av Casper Sletten ble ikke sett av dommerne. 2 klare situasjoner som er klare utvisninger.

Sveiva vinner denne rare første kampen. En kamp jeg føler Tunet gav bort. De ledet 1-4 etter to perioder og dette kan ikke falle i god jord hos Tunet trener Trond Ringwall.