Hva nå jenter??? Paolos Corner S01E12

Julen nærmer seg og da er det alltid tid for VM. Denne gang dame VM. Aldri har vel et landslag vært tynnere besatt. Kan ikke væremorsomt for trener teamet å ha så lite å velge mellom av spillere. De av oss som har drevet med dameinnebandy har sett denne spiralen de siste 3-4 VM sluttspillene. Det har blitt dårligere og dårligere for hver gang og en gang vil festen ta slutt. Den kom i dette VM.

De andre lagene har blitt bedre, Norge dårligere. 9 baklengs i snitt på 3 kamper er et historisk lavmål. For en spiller pleier et VM sluttspill å være noe positivt. Dette kan neppe være det for spillerne. Hvem har skylden?? Forbundet? trenerene? spillerne? HVEM?

Svaret er veldig enkelt. Det er en sammenheng selvsagt, men det er klubbene som har skylden. Forbundet kan vi kalle det ene og det andre og bli oppgitt, men har ikke trenerteamet noen kvalitet å ta ut i troppen, kan de ikke akkurat trylle. PR dags dato er det kun en klubb som tar dameinnebandyen seriøst og det er Tunet. De jobber virkelig med dameinnebandyen. Struktur og de tar inn få om ingen svenske spillere for å styrke laget sitt. Sveiva vinner serie og NM gull, men det er det ikke mye som kommer bak. Utenlandske spillere i fleng, men ingen kommende spillere som kan ta over. De andre klubben er ikke i nærheten. Det er bare å melde seg på til eliten for damer.

Det ser virkelig mørkt ut. Når neste beskjed er at U19 landslaget for kvinner skal sende en tropp på 15 spillere samt 3 ledere til VM i Nord Amerika. Vel ja da begynner en virkelig å lure på om det er noen som virkelig forstår hvor ille ute vår damebevegelse virkelig er.

Her bør vi virkelig sette oss ned å se over dette her. Å sende en så liten tropp, med tanke på skader og slitasje er uansvarlig. Her må det nye tanker inn.
Dette er bare en sak. Dameinnebandyen er så langt ute å kjøre at jeg nesten ikke har ord. Lag vil ikke rykke opp, spillere som kunne gjort noe på høyere nivå spiller heller i 3-4 div. Hvordan kan vi snu dette her? Hvor går veien videre?
Det er så mange ubesvarte spørsmål i hodet mitt at jeg ikke ser klart. Vi må bygge fundamentet på nytt for 95% av klubbene som har dameinnebandy. Det er et stort ansvar. Har vi ansvarlige mennesker til dette? Klubber må heller sammarbeide enn å stå på sin egen tue.
I begynnelsen så ser ingen DEG, etter en stund så ler de av DEG, så er de ute etter å ta DEG, da vinner DU

Ghandi
#14

← Kun en kamp denne helgen i eliteserien Torsdag og lokaloppgjør i Østfold →