Historisk finale!!

SAGENE TIL FINALE – UTEN NEVNEVERDIGE PROBLEMER. En kamp varer alltid i 60 minutter skrev vi etter forrige kamp. På mange måter var denne ferdig lenge før. Riktig nok er det som tidligere nevnt alltid en nerve når tavla viser jevne tall. For oss som så på , føltes det derimot ikke slik. Sveiva kommer ut i et høyt tempo og vi får alle flash back til tidligere kamper denne sesongen. Hvor mange minutter orker dem dette, for det har sesongen vist oss. Høyt tempo over tid passer årets Sveiva lag dårlig. Dessverre får Sagene Mina skadet etter 7 minutter , dette fører til rokeringer. Ida Karevold blir trukket ned på backen og Stina kommer inn. Hun har fått jevnlig med spilletid og klar for oppgaven. Vi er usikre på om hun er fylt 17 år enda, 00 spiller er hun uansett.

Sveiva ruller ball, men Sagene kommer mer og mer inn i kampen. Ca midtveis i perioden får de også en gyllen mulighet men skyter høyt over fra god posisjon. Hilma har også en stang ut, og noen minutter senere er det Sveiva som får det samme. Kampen begynner å bære preg av 2 lag som tenker mer forsvar enn å angripe og det begynner å bli mer spennende å tenke på hva man skal kjøpe i kiosken når pause signalet kommer.

Det blir ingen mål i første omgang men Sagene avslutter best. Det føles som Sagene har kontroll defensivt og Sveiva får ikke til mye annet enn å lempe ballen mot mål. Riktig nok stikker Adolphson seg litt ut hos bortelaget men ellers er det tynne greier. Sagene har på sin side en klar plan på hvordan de skal stoppe Sveiva sine oppspill og som alltid kommer dem da med sin plan b. I vaffelkøen snakkes det høyt og lavt, mest fra gjestene sine supportere. De er tydelig ikke imponert over hva de ser og håper på forandringer i spillet når jentene kommer på banen igjen.

Dessverre for Sveiva tilhengerne blir ikke dette tilfellet. Riktig nok holder de på å få gå kjøkkenveien men her stopper det. Sagene fører kampen og det tar ikke lang tid før den sitter. Ballen er gjennom mange spillere før Malene Nesset setter den i mål. Like etter kommer 2-0 , herlig tvers over pasning og Gundersen får æren av å sette den trygt i mål. Har man ikke følt det tidligere så føler man det nå. Sagene vinner denne kampen. Det føles som Sveiva kun har minutter på å komme seg inn i kampen ellers vil de ikke klare det. Sveiva får en ny ball i stangen. Riktig nok litt tilfeldig men mål der kunne vært den vitamin innsprøytingen laget trengte. Isteden får de mål mot seg, Karevold skyter fra distanse, foran mål står Jarnes og får den i mål på en slags volley.

Sveiva tar time out, «nå da», «nå skjer det vel noen endringer» er ordene fra tribunen. Hvorfor ikke gjøre flere bytter, skape et nytt mønster eller kansje man nå ser hvordan Sagene stopper oppspillene og kontrer på det.

Riktig nok har gjestene ball men skaper lite, det blir mye av det samme. Håper på tilfeldigheter foran mål. Riktig nok får de et par halvmuligheter på dette men tempoet daler. Sagene forsvarer seg enkelt og det blir mindre og mindre som minner om en toppkamp dessverre.

Dommeren blåser og man kan ny strekke på beina. Så fullsatt hall i en damekamp er ikke vanlig kost men desto mer gøy. Det gjør det vanskelig å skjule sin skuffelse eller begeistring for omgivelsene og flere av ordene som blir sagt fra tribunen, egner seg ikke på trykk.

Kort oppsummert så ser publikum det vi har skrevet lenge , og som vi var innom når vi analyserte semi-finale lagene. De har bare litt sterkere ord på det.

1 omgang igjen, vil Sveiva komme ut i 100, vil Sagene få nerver å frykte samme kollaps som sist?

NEI, som seg hør og bør startet Sveiva best, og får noen muligheter via skudd/lemping fra distanse. Adolphson har igjen en god mulighet men god redning av Thea og like etter får Sagene straffe. Karevold stiger frem. Straffen går like rolig som kampen sett under ett, målet føles like kontrollert som Sagene har hatt på kampen og smilet til Ida viser oss egentlig bare hva vi har i vente om kvarters tid.

Hilma får en 2 minutter , Sveiva får til lite men selvfølgelig et par avslutninger. Når det gjenstår 4 minutter begynner Sveiva å ta ut keeper. Kort fortalt, de siste 10 minuttene er som de burde være. Sveiva forsøker og har mye ball, men Sagene er gode på trekke ned tempoet og har full kontroll. Jo noen muligheter er det men presset er aldri slik at Sagene får utfordringene de fikk sist. Sveiva toget har rett og slett stoppet.

Dommeren blåser og Sagene er finale klare.

Vi gratulerer og selv om det gikk til 5 kamper er det full fortjent. Vi mener at de rotet det bort selv sist, og viser egentlig at de er et bedre lag også på Tirsdag.

Samtidig har de et større register å spille på og takler utfordringene som kommer underveis mye bedre en Sveiva.

Sagene – Tunet , vi kommer tilbake når det nærmer seg Finale, når kampen om kongepokalen går inn i sin siste fase.