Historien viser at noen mangler spilleforståelse -Herre VM dag 2

De av dere som fikk med rotet rundt norges tropp til VM, kan umulig ha unngått å få med dere at de tre som skulle bli hjemme gav svar på tiltale i den første VM kampen til Norge. For et fyrverkeri av en kamp.

Forberedelser før VM

Sveits har sin forberedelse til nesten alle VM sluttspill ved at spillerne avtjener årets militærtjeneste med å ha 1 mnd med treningsleir sammen før VM sluttspillet. Det norske landslaget spilte 2 treningskamper mot Danmark, noen oppvisningskamper, Vikingen og en IFF helg. Det viser at det grunnlaget som landslaget har er langt fra noe som blir satt av NBF. Det som kan/ vil redde landslaget i dette VM er spillernes innsats i de respektive klubbene. For det er liten tvil at det ikke er nok landslagsaktivitet til å kunne være i nærheten av å kunne vinne en kamp mot topp 4. Det er større sjanse å vinne i Black Jack. Det er en realitet de fleste faktisk bør forstå. Så Norge skulle i realiteten være sjanseløse idag. Men så er det denne innsatsen når en først står der med landslagstrøya og hører nasjonalsangen.

Kampen idag

Forrige VM hadde Norge sin toppkamp da de holdt sveitserne til uavgjort etter 60 minutter. Den gang lå de fint dypt og kom på overganger. Scoringen til Ketil Kronberg var av det sinnsyke slaget og Pels i mål. (Pels =Markus Jelsnes). Kampen idag begynner litt rotete for de norske guttene. Sveits er på fra start og tar en 3 måls ledelse. De fleste tenker at dette ikke kan bety noe annet enn stor tap. Vel, Marius Pedersen og Patrick Hjemgard reduserer for Norge og det står 2-3 etter 1 periode. Norge er med igjen og Sveitserne ser litt sjokkerte ut, da de ikke var helt forberedt på å få kamp. De sitter med sitt team på tribunen med folk som styres av Storvretas hovedtrener Oscar Lundin. Ja du forstår det riktig. Sveits sitter som de 3 andre stornasjoner med et eget statistikk team som gir info om alt før, under og etter kampen. Sist jeg snakket med en fra sveits så var de 5 som hadde tallene under hver kamp. Når en da ser hva NBF stiller så…….

2 periode

Norge vil frem og gi Sveitserne litt mer stress i overgangene og det lykkes det med. 3-3 kommer ved et selvmål, men som en sier. Alle mål teller like mye. Men det gir Norge troen i å kunne kjøre mer sitt eget spill for det er få som henter opp 0-3 mot Sveits. Men det er ikke bare enkelt i internasjonal innebandy. Sveits går opp i ledelsen igjen ved Jan Zaugg ass Patrick Mendelen etter 32 minutter. Men Norge gir seg ikke og laget jobber iherdig frem til slutten av 2 periode. 38.30 får Sveits utvisning. Da kommer sjansen en har ventet på. Tid 39.59 setter Kronberg inn 4-4 og etter 40 min står lagene likt.

Det er godt med VM tur

3 periode og avgjørelsen faller

Hadde noen fortalt at Norge skulle ha 4-4 etter 40 min mot Sveits for 1 mnd siden så hadde en smilt lurt. Men det var realiteten. Sveits er ikke et dårlig lag og de har fått en grei peptalk av deres coach David Jansson. 4-5 kommer etter 46 minutter og Norge må ut å jage redusering. Sveits spiller klokt og kommer til sjanser som Markus Jelsnes må redde. Men spenningen varer hele perioden og det er kun når Norge nå må frem at Sveits ser sitt snitt å avgjøre kamper. 4-6 og 4-7 kommer som med minutter igjen å spille og når Tobias Hjorth setter 5-7 så må en faktisk smile.