Historien om det som skjedde i Harstad lørdagen den 16.1

Harstad valset over et redusert Sandneslag Harstad – Sandnes 13-4 (5-1,1-1,7-2)

Vanskelig å skrive som Sandnes spiller om denne kampen, man kunne oppsummert på følgende måte: «Harstad var gode, Sandnes var elendig», her kommer en oppsummering av kampen (fra mitt ståsted) Sandnes reiste opp med tolv utespillere pluss målvakter. Av ulike årsaker ble flere sentralte spillere hjemme, men det er ingen unnskyldning og laget var klare for å gi kamp mot en mostander som aldri må undervurderes på hjemmebane. Innsats og vilje skulle være oppskriften for å lykkes, men dessverre alt som ble sagt og bestemt før kampen lagt igjen i garderoben før kampstart. 1. periode startet i et lavt tempo, Harstad prøver å dra ned tempo og vil at Sandnes skal styre kampen. Sandnes på sin side kommer til mange fine avslutninger, men Harstad parkerte den såkalte bussen foran sin svært solid keeper, Jani Pyykkö. Harstad er effektive på kontringene sine og før Sandnes har innsett at kampen faktisk er i gang ligger vi under med fem mål. Mot slutten av perioden får Sandnes pyntet litt på perioderesultatet med en redusering og går til pause med fem i sekken. En solid periode av hjemmelaget.

2. periode startet på mange måter som den første, men perioden er langt mer jevnspilt enn den første. Hjemmelaget øker først ledelsen før Sandnes reduserer og utgangspunktet er igjen likt som etter første periode. Spillet bølger frem og tilbake og det er til slutt Harstad som øker ledelsen til 6-2 bak en utspilt Trond Vervik. Etter dette blir det lite finspill og uten at noen av lagene etablerer noe særlig spill på motstanderens banehalvdel. Lagene går til pause hvor Harstad har festet et solid grep om poengene.

3. periode og i garderoben ble det manet opp til kamp, vilje og innsats. Det er liksom gøyere å ta en fest med gutta om poengene ble med hjem til Rogalands svar på Drammen, altså Sandnes. Det startet bra for Sandnes og reduseringen kommer tidlig og det er om ikke annet hvertfall litt kamp igjen. Harstad har bestemt seg for at poengene skal bli igjen i nord og setter inn 7-3. Det er på mange måter spikeren i kista og den lille luften som fremdeles var i Sandnes-ballongen er borte. Resten av kampen blir en liten parademarsj for hjemmelaget som til slutt setter hele tretten scoringer før signalet kommer og seksti minutter innebandy er over.

Kort oppsummert kan en si at Harstad lykkes med sin taktikk, mens Sandnes som prøver noen nye konstellasjoner og formasjon regelrett blir avkledd. En solid nedtur for et Sandneslag som har overrasket mange i årets sesong.

Det er alltid en sann glede å komme til Harstad. Et publikum som støtter hjemmelaget tross en tung sesong så langt, vennlige mennesker både i hallen, i gatene og ellers. Hilsen Stanley Jensen

← To kamper i herrenes eliteserie denne tirsdagen Grei sjanseløse i Rommenhallen →