Herrenes helg oppsummert

Den tredje runden er nå ferdigspilt og vi har hatt en helg full av kamper. Det vi kan konstatere er jo at tre lagene som alle har forutsett til favoritter ligger øverst med tre seiere hver. Sveiva helt til topps, så Greåker og Slevik på litt dårligere målforskjell. Helt i bunn finner vi to lag med null poeng som begge hatt veldig tøffe åpninger selv om Bækkelaget var litt nærmere enn vanlig i helgen, Grei har fortsatt vært helt sjanseløse men til helgen bør man ha en reel sjanse da Fredrikstad kommer på besøk.

 

Sveiva knuste som sagt Haugerud på hjemmebane uten noen som helst problemer. Dere kan lese mer om kampen på VMG sine sider. Kampen endte 16-1 fredagen som var.

Tunet tok i mot Sandnes hjemme i Høyenhallen og det var Sandnes som startet best. Man leder faktisk 2-4 etter første periode og ser ut til å kunne overraske. Men i andre periode setter Tunet opp tempo og da Ole Martin Skau setter et ekte hattrick i løpet av 5 minutter så har Tunet snudd på steiken. Nå fortsetter egentlig bare Tunet i full fart fremover og det blir ikke så mye mer spenning i denne kampen. Ole Mossin står for seks poeng og Ole Martin for hele åtte. Tunet vinner enkelt med 12-7

IKA skulle spille på GIF og det ble en like jevn kamp som først antatt. Det er IKA som tar ledelsen men Gif kommer tilbake og det står 1-1 etter første periode. Så tar IKA ledelsen igjen og etter dette har med ledelsen ut kampen. Det er veldig jevnt kampen igjennom og Gif er et mål bare flere ganger før IKA til slutt setter 5-3 målet helt på slutten da Gif tatt ut keeper rett før og er i en omstillingsfase. Det er to ganske defensive lag som egentlig ikke byr på så mye show denne kampen og publikum sier det går tregt, men IKA tar tre viktige poeng som man trenger om man håper nå et sluttspill.

I Gressvikhallen er haiene på besøk men de får ikke tilgang til det grunne vannet. Hainettingen setter stopp fra første meter og det tar hele 30 minutter før man klarer å sette første kasse i mål, da har allerede Slevik fisket opp fire mål i bakvannet. Det blir aldri noe kamp her egentlig og Slevik kontrollerer skuta hela veien inn i mål. Det vi kan notere oss er at på slutten av kampen får Slevik keeper et stygt slag på fingeren som går rett av og det er uvisst om han kan spille fremover. Slevik vinner 11-4 og Thomas Stræte setter seks poeng.

Bækkelaget tok i mot Fredrikstad hjemme og man hadde store håp om poeng i denne runden. Kampen er også veldig jevn helt igjennom. Men når man i starten av tredje periode klarer å være for mange spillere på banen for Fredrikstad et overtall der man setter 3-5 målet knekker man litt sammen. Fredrikstad kontrollerer resten av perioden og selv om det blir noen mål til så er det full kontroll. Fredrikstad vinner sin første kamp for sesongen med 4-7.

Greåker tok i mot Grei på hjemmebane, odds setterne hadde ikke bommet med 1,01 i odds på hjemmeseier. Bulldoggene hadde full kontroll hele kampen igjennom og de to nye svenskene står for 3 respektive 4 poeng hver. Man vinner kampen lett med 10-0.

IKA og Sandnes hadde sin andre kamp for helgen og det ble observert uvanlig mange stive bein på banen. Kampen i seg er vel ikke den mest velspilte innebandykampen jeg sett. Meget mange personlige feil byr på sjanser begge veier og det er en kamp keepere i mellom. Må si at banens beste i denne kampen helt klart var begge keepere, dem redder mer enn dem skal gjøre. Men utespillerne er tydelig ikke godt nok trent for to tøffe/jevne kamper på rad. I tredje periode observeres spillere som går hjem nå andre laget kontrer og som ikke løper ut i situasjoner uten heller bare lar motstander ta ballen. Dette straffer seg jo selvfølgelig og det er Sandnes som har litt mer å gi denne dagen. Etter to helt jevne perioder så har man litt mer ork og vilje i tredje, man tar ledelsen og selv om IKA kvitterer to ganger så orker man aldri den siste. Sandnes tar sine første poeng og jeg regner med at Ole Laland Egeland blir båret hele veien hjem av jubelen som bryter løs når bortelaget hører sluttsignalet i Kringsjåhallen. Kampen ender 5-6.

← En kamp i damenes eliteserie i kveld Vi har to søndagskamper for herrene →