Helgens kamper oppsummert (Ink straffene i Tunet – GIF)

Helgen er over og  når vi tar oss en titt på tabellen ser vi at det ikke var mange overraskelser. Alle favorittene vant (i følge VMG sine tips) og den kampen vi trodde skulle ende uavgjort gjorde også det. Vi har fått et nytt lag helt til topps da de bedret på sin målforskjell ganske kraftig og Grei ligger ikke lenger sist. Men vi tar vel som vanlig en lite recap tenker jeg.

Sveiva – IK Akerselva 4-3

En kamp som det på forhånd var sagt at Sveiva skulle vinne ganske enkelt, dem har jo tross alt sagt at dem sikter på gull og spiller man da mot et antatt mye svakere lag bør man vinne relativt enkelt. Det viste seg senere at dette var poeng man skulle måtte kjempe om. Man klarte det heller ikke på egen hånd for her var dommer nødt til å legge til et mål for at Sveiva skulle vinne, for i kampen ble det faktisk bare 3 mål for hver av lagene. Men en ikke spesielt observant dommer synes at tverrligger er mål og uten av noen av lagene skjønner noe som helst blåses det da mål når ballen aldri var over streken. VI er bare mennesker så alle kan gjøre feil, det får vi bare ta. Bare synd at det skjer når det er i en såpass jevn kamp og når det er direkte avgjørende. Det er heller ikke første gang dette skjer i kamper de her to lagene i mellom. For to år gjør Sveiva et mål helt på slutten av kampen som annulleres da en dommer er framme og flytter på målet, det blir også direkte avgjørende i den kampen. Vi kan vel si at det er uavgjort på det punktet nå da. Kampen i seg selv er ganske jevn selv om Sveiva har mest ball. Taktisk sett ser det ut til at det er IKA som gjort de smarteste dragene for Sveiva klarer ikke å få til noe som helst av deres egne spill. Man gjør ikke et eneste mål i spill 5 mot 5. Det er et selvmål, en straffe, et i PP og et i tverrligger. IKA har skjønt at dette ikke er en kamp der man kan styre spillet og legger seg lavt, man prøver heller å kontre Sveiva i senk. IKA scorer bare mål i spill fem mot fem, selv om man har FEM powerplay så klarer man aldri å utnytte noen av dem og Sveiva er bedre fire mot fem store deler av kampen. IKA overrasker positivt og Sveiva ser ut til å få det tøft om man sikter på gull. De har en bra tropp men savner det der siste lille som trengs for å nå helt til topps som det ser ut nå. Det skal også sies at begge keepere gjør gode innsatser i denne kampen og med litt dårligere folk i mål kunne det like gjerne stått 9-8 på tavla.

Slevik – Haugerud 13-0

Det ble ingen favoritt i reprise for Haugerud gutta borte i Gressvikhallen. Det er Slevik som setter full fart fra start og allerede etter 1:23 starter målfesten. Åhlberg med fem poeng og Stræte med seks er jo som alltid en garanti i kamper som denne. Haugerud får dra hjem å sleike sårene, de bør også finne på hva de skal gjøre på bortebane for hittil i år har dem 0 poeng på tre forsøk og 36-3 i målforskjell på bortebane.

Grei – Bækkelaget 5-4 etter straffer

Kampen med lagene i bunn ble meget jevn og måtte avsluttes med straffer for at vi skulle få en vinner. Det er Grei som setter dagens første mål men BSK følger opp med en kvittering og sånn fortsetter det hele akmpen igjennom, Grei tar ledelsen og BSK kvitterer. Vi kjenner at det er spenning i kampen og det er ingen som vil tape dette. Lagene får ikke fyrt av så mange skudd heller og ingen av lagene kommer opp i 20 skudd på mål. Brattland er fortsatt i form og han setter to av grei sine mål i ordinær tid. Marko Lænsman ser ut å ha blitt lei av å se på laget sitt tape så han hadde dratt på seg drakta igjen, det hjelper også for det er han som står for dagens siste assist og det er han som setter vinnertraffa for Grei denne dagen. Dette betyr at BSK nå ligger helt i bunn med et poeng.

Sandnes – Fredrikstad 9-1

Engstrøm står for fire poeng når Sandnes tar sin første hjemmeseier. Sandnes var favoritter men at dem skulle knuse Fredrikstad kom litt som en overraskelse. Man viser nå at man har fått kontroll på laget og at man kan når man vil. Med denne seieren hopper man opp på en 8:e plass i serien. Fredrikstad som sett så bra ut til nå i år ryker da på sitt største tap så langt. Om det var reisen over som gjorde det eller gulvet i Hanahallen vet jeg ikke men det er skuffende å se da dem vært veldig gode til nå. Kult at Sandnes klarer å trykke i fra på hjemmebane.

Tunet – Gjelleråsen 10-6

Ole Mossin med 8 av 10 mulige poeng denne kampen er jo såklart helt avgjørende for at Gif ikke vinner. Tunet favoritter såklart men det ble mye jevnere enn det. Med fire minutter igjen av kampen står det faktisk 6-6 på tavla og det er mange rystede fans i hallen. Men når Tunet for frislag mitt foran målet på tiden 16:46 gjør ikke Ole noen feil og han zorrer inn dagens andre zorromål rundt en svak mur fra Gif. Veldig gøy å se Fredrik Nilsen i Tunet, synes han utvikler seg mer å mer for hver kamp som går, han snurrer og finter mange ganger og sender bland annet den rutinerte Mads Rognsjord rett ut i pølsebua med en elegant tunell. Han klarer også å overraske sin medspiller Wallin med en snurr så rask at Enstrøm nesten skulle blitt imponert og Wallin skjønner aldri at han burde ha kølla i bakken og den magiske pasningen ruller forbi bladet til wallin som har åpent mål. Midtsveen er tilbake du merker hvor viktig han er for Gif, Han setter bland annet en straffe i denne kampen. Det skal sies at Tommy Fjeldaas gjør en strålende innsats i målet for Gif, Tunet har hele 39 skudd på mål så frem til det står igjen 4 min av kampen er det meste han sin skyld. Synd for Gif som var så nærme men imponerende av Tunet at man alltid (nesten) klarer å vinne de her jevne kampene.

 

[KGVID]http://www.veienmotguld.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG_1027.mov[/KGVID]
[KGVID]http://www.veienmotguld.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG_1028.mp4[/KGVID]

 

← En kamp i herrenes eliteserie i dag Tre kamper for herrene denne søndagen →