Haiene spist opp i eget bur og Greåker vant enkelt

Dagen var kommet, kampen var kommet, kampen som alle snakket om på forkant, den som skulle bli så ekstremt spennende. Takket være Joymo ble det bare to perioder å se på for undertegnede. Og ser man til statistikken i første periode er det kanskje ikke noe jeg vil kreve de på penger for.

Sarpsborg som avsluttet sesongen med noen deilige seiere, det de bland annet vant over Sveiva. Nå har man hjemmefordel og alt i egne hender. I tillegg ser vi på oppvarmingen at Sveiva savner flere spillere. Andreas Falkeid er ikke med og Casper Sletten spiller ikke heller.
Første periode slutter med Sveivaledelse 0-1 Hjemmelaget presterer kun å få et skudd på mål i denne perioden. Så som sagt jeg tror ikke vi som ventet på Joymo gikk glipp av mye.

I andre periode er det en ekstremt svag prestasjon fra hjemmelaget. Man går omtrent ikke over midtlinjen i forsvaret og Sveiva får styre spillet som de vil. Man har mye ball og etter hvert så kommer sjansene. Man gjør også 0-2 og 0-3 før Sarpsborg til slutt kan sette 1-3. men Sarp står fortsatt bare å venter i noe som verken er styrepress eller noe som helst egentlig. Det passer Sveiva bra og man setter 1-4 gjennom Brage før perioden er over. Brage med sitt 3:e for kampen. Det skal også sies at Sveiva sin 2:e rekke har full kontroll på Sarpsborg og de lurer ned Sarpsborg i samme lomme hver gang der de dobler og tar ballen. Ganske imponerende å se.

Når den tredje perioden er på gang vet jeg ikke helt hva jeg skal forvente. Man håper jo på at Sarpsborg endrer om etter å ikke ha bygg på mye positivt. Sveiva forventer seg sikkert litt høy press de også. Men i starten av tredje skjer det ikke mye og det er  Sveiva som setter 1-5. Man tror at kampen er over men så setter Sarp litt press og det blir 2-5, et lite lys tennes. Men Sveiva er raskt frame å blåser det ut gjennom et 2-6 mål.

Så er det noe som skjer å Sarpsborg begynner å ligne det vi er vant til å se. Hjemgård i spissen kjører på med høy press og det er han som setter 3-6. Vi spiller i fem minutter til og da er det Mario som setter 4-6 og ikke lenge etter setter Hjemgård igjen en kasse i mål. Vi har da 5-6 med 4:22 igjen. Nå hører vi hele hallen begynne å riste litt her, hjemmepublikum ønsker er mål til. Men etter bare 22 sekunder så tar Sarpsborg sin spiller Emil Skog en hodeløs utvisning. fem minutter skal han sone og det står klart at Sveiva har overtall resten av kampen.

Sarpsborg prøver seg med en mann mindre og man tar ut keeper på slutten men man kommer aldri nærmere enn det siste målet. Det er synd at man ikke våkner før det har gått 42 minutter. Et skadeskutt Sveiva vinner altså borte her i første kampen. Det vil jo være utrolig viktig i kampen om semifinaleplassene.

Oppsummert kan jeg vel si at innebandy hjertet er litt skuffet. jeg forventet en tøff kamp med masse tenning og høyt tempo. I stedet var det kjedelig frem til kampen omtrent var over. Så fikk vi en nesten snuoperasjon fra Sharks sin side som ble skutt ned av eget lag med tanke på den 5-minutteren.

Sveiva gjorde veldig mye riktig denne kampen. Imponerende spesielt var forsvarsspillet og roen med ball. det å holde vall har de alltid vært gode på men det så bra ut i dag. Nå får de som er syke en sjanse å bli friske og laget vil nok være enda sterkere på hjemmebane. Noe som var gøy å se (mest høre kanskje) var at Frode Snellingen var med på benken til Sveiva. En utrolig fin resurs på siden med mye erfaring som kan hjelpe laget videre.

I Tindlundhallen ble det aldri spennende å Greåker vant 10-3

← Onsdag og vi har en kvartfinale i kveld Kvartfinalene starter i dag →