Greåker tok med seg ekstrapoengen til Østfold

Vi var alle sammen klare for en toppkamp i Kringsjåhallen denne onsdagen. Og vilken kamp vi fikk!

IKA kommer ut på banen som et helt nytt lag etter tapet mot Tunet. På oppvarmingen merker vi at tempoen er høyere enn til vanlig og skuddene bare flyr ut fra laget som på en minigun i en Rambo film.

Første omgangen starter med at IKA tar tak i ballen og ruller rundt, de har god kontroll og fyrer av et bra skudd med en gang. Det bølger en del frem og tilbake men det ser ut som om IKA har god kontroll på motstanderne. Kanskje er det bussturen inn til byen som gjør det eller er det den seine kampen på en onsdag som gjør at Greåker ikke er helt med i starten. IKA vinner perioden med 2-0 og skuddstatistikken med 15-10.

Andre omgangen starter og IKA er fortsatt best, det går en liten stund så setter de 3-0 målet. Vet ikke om det er dette eller om Bulldogs nå fått i seg litt sukker for nå våkner dem. De spiller bedre og gør bedre løp uten ball. De jobber seg inn i kampen og setter både 3-1 og 3-2 ganske nærme etter hverandre. IKA mister litt fokus og slipper både mannen i midten og han på andre stolpen. Dette utnytter Greåker og når omgangen er over står det 3-3 på tavla. Også denne perioden vinner IKA skuddstatistikken med 15-10.

Siste perioden er helt åpen og begge lag kommer ut på tærne. Det presses høyt fra begge lag og det blir en del «Sagene baller» ned mot andre målet. Mattson snapper opp en forann slotten, vrir seg fram og tilbake før han setter den i buret. IKA leder nå kampen igjen. Greåker ser ut til å være litt bedre trent for IKA henger mer og mer etter. Bulldogs får hele 4 powerplay, men klarer ikke å sette ballen i nett i noen av dem, men etter et boxplay er det litt rotete i IKA forsvaret og det er utlignet.

Med tre minutter igjen kommer Isnes på gjennombrudd og skyter en rullende ball mot førstestolpen som dessverre går inn for IKA sin keeper. Som for øvrig var meget god i dag og reddet mange baller. Greåker leder da med 3 minutter igjen av kampen. Nå setter IKA  en sinnsyk press og med 2 minutter igjen tar de keeper. Pekka drar av en salve skudd mot Greåker målet (sikkert 6-7 skudd på 40 sekunder), men et bra forsvar og keeper holder unna. IKA forsetter og presse og Greåker får ikke ballen og de får ikke byttet inn friske bein. Med 9 sekunder igjen for Hansa ballen i slottet (på samme sted som Willy fikk den i forrige kamp mot IKA der han senket de med 5 sekunder igjen av kampen) og den går rett opp i krysset. Det blir mye skriking på banen da Greåker påstår at ballen aldri var inne. VMG har sett på kamera som sto bak Greåker sitt mål og ballen var helt klart inne så dommer gjorde en god jobb her.

Kampen går nå til straffer.

Greåker bommer på første straffen

IKA setter den første straffen!!!

Etter dette skal begge lag bomme helt frem til runde 5.
Her setter Greåker sin og IKA bommer.
Det går til Sudden og her er Gråker litt sterkere.

Det skal sies at begge keepere ser suverene i straffekonkuransen og at de slipper 1 respektive 2 mål på 7 straffer sier vel alt.

Greåker vinner kampen på straffer og får da med seg to poeng. IKA beholder det ene i Oslo.

IKA har aldrig før tatt poeng mot Greåker så kampen går derfor til historien.