Greåker og Sveiva til finale

Vi har nå bare en kamp igjen for denne sesongen og det viste seg til sist at det var serievinner Greåker og det mestscorende laget Sveiva som skulle ta de to plassene. Og det kunne vel egentlig ikke vært mer fortjent heller. Det jeg synes er mest spennende er at det er dem to lagene som spilt mest (ok Sarpsborg er gode på det) på tre rekker gjennom serien og i sluttspillet.

Greåker vant alle kamper og det ble bare seks kamper i sluttspillet. Det var aldri nærme for noen av motstanderne selv om Sarp tok ledelsen i flere av kampene. Sveiva tok Sandnes i tre strake og tape kun en mot Slevik. Siste kampen ble spilt i går og jeg kommer ikke til å si så mye om den for det er allerede gjort av flere andre medier. Men jeg skal si at jeg er meget imponert over det hjemmelaget fikk til. Å ta ut banens beste på Sveiva kan aldri ha vært vanskeligere sett til at så mange spillere ytet på høyeste nivå. Man fikk Slevik til å se ut som et tregt gammelt 4:e div lag. Om jeg må plukke ut noen så blir det Østergren, helt magisk i mål gjennom hele kampserien, Billy Nilsson, Patrik Martinsen og Andreas Valbye.

Kun to spillere på Slevik synes jeg får godkjent i denne kampen og det må være William Andersen og Tobias Hjort, resten får helt klart underkjent.

Det så ut som om ”alle” forventet at Thomas og Johan skulle gjøre det dem pleier, en haug av poeng. Når det uteble så fantes det ingen plan B. Når Sveiva gikk tilbake til den gamle Haninge taktikken fra 2001 i andre periode så det fryktelig enkelt ut. Slevik fortsatte bare med sitt vanskelige spill på alt for små marginaler og det så ikke som om staben i Slevik skjønte hva Sveiva gjorde. Opp langs vant har aldri sett enklere ut.

Man får si hva man vil, jeg er fortsatt mektig imponert over det Slevik fått til dem siste årene, jeg tror vi får vente lenge til neste gang et lag presterer noen som helst lignende resultat. Men jeg synes det er veldig gøy at vi får første gang på 4:e år har et lag fra Oslo i finalen igjen.

Greåker har tapt tre finaler på rad og for et lag med så mange gull i ryggen er det nok mange som ønsker at man nå skal ta med gullet hjem igjen. Det har spyttets inn penger i klubben med samme frekvens som nordmennene velger å gå på ski i påskeferien. Ikke vil vel Greåker styret at det skal gå for laget som det gjorde for Bitcoin rundt årsskiftet. Gledelig er vel at mye av investeringen er låst i enda et år med nye kontrakter signert under sluttspillet her nå.

Begge lag har vel omtrent like stor sjanse når det handler om en kamp, likevel om jeg tror odds selskapene kommer til å ha Greåker som favoritter. Jeg som alle andre gleder oss til denne innebandyfesten som spilles neste lørdag  21/4. Dessverre har vi ikke fått noe svar enda på om kampen kommer til å sendes på TV2 eller noen andre kanaler.

Vi kan også fortelle at VMG har ordnet med en AFTER IB fest. Denne holdes på et enn så lenge hemmelig sted som røpes i løpet av neste uke. Men det vil være et sted i sentrale Oslo. Fra kl 21:00-22:30 vil det kun være åpent for dem som vært på NM finalen eller som spiller innebandy. Det er gratis entre. Pass på at du er 20 år, for ellers må du stå ute og da får du gråe hår.

← NM – Finalene Helena «Myggan» Lindberg i hall of fame →