Greåker klare for finale

I går ble den tredje kampen i semifinalen mellom Greåker – IK Akerselva spilt. Greåker trakk det lengste strået og vinner tre strake semifinaler og er da klare for finale.

Kamp i går ble like jevn som den i kringsjå og begge lag kjempet hele veien inn i mål. Greåker starter best å leder 3-1 men IKA snur og lagene tar pause med resultatet 3-3. I neste periode starter IKA klart best og man leder 6-3 etter mindre enn 3 spilte minutter. Men Greåker jobber som et lag å kommer tilbake inn i kampen. man få litt hjelp fra dommer som tar noen billige utvisninger. Spesielt den ene når han dommeren som står i situasjonen roper «på ball» men han som står på feil side banen bestemmer seg for at dette er en soleklar 2:minutter… Herlig sammarbeid der…Greåker spiser seg tilbake inn i kampen og perioden ender 6-6. Lilleby er som en duracellkanin i denne perioden og skaper bekymmer etter bekymmer for IKA forsvaret.

Tredje perioden er meget jevn den også men etter ca 10 min spilt er det IKA som enda en gang tar ledelsen etter kanskje seriens fineste mål av MAds Rognsjord. IKA fortsetter å kontrollere spillet etter dette og har en veldig press. Så skjer det noe rart, en IKA spiller slår en lang ball hjem til til en av backene da man vil prøve å bytte med ball. Backen snubler og ballen ruller videre mot keeper, Nordli blir stresset, reiser seg opp og sparker ballen ut til en ledig greåkerspiller. Greåkerspilleren mister ballen tilbake i fanget til Nordli som tar den og skal starte spillet. Da synes vist nok dommeren at Greåker fortjener en ekstra sjanse å han gir dem et frislag midt i slottet og sier at det er tilbakespill. Var lengesiden jeg så en så merkelig dommeravgjørelse. I denne sekvensen får da Greåker tak i ballen igjen for første gang på fem minutter og det slutter med at man utligner til 7-7. I nste angrep slår Torp en tvers i luften til Skistad som smeller til på volley, ingenting å si om det målet. Men nå begynner tiden å renne ut, med tre minutter igjen av kampen blir det en duell ved vant. Dommer velger å blåse 2 minutter for hardt spill… Hvor har det blitt av forståelsen og hva er det som gjør at man vil avgjøre kamper som dommer å ikke la spillerne få gjøre opp seg i mellom. Å ta en 2:minutter i en direkte avgjørende semifinale i en duell som like gjerne bare kunne vært frislag (og som vært det tidligere i kampen og de andre kampene) med tre minutter igjen blir for dumt. IKA holder unna i boksplay og man tar ut keeper siste minuttet men Greåker holder unna.

Kampen ender med hjemmeseier 8-7. Bøckman som kommer inn i mål etter at IKA tok 3-6 ledelsen står strålende i kassa. Kan fort bli en matchvinner i finalen om litt mindre enn to uker.

Vi gratulerer Greåker til sin tredje strake finale å ønsker dem lykke til. Vinner man tre strake så er man fortjent å gå videre selv om det kanskje hadde blitt en 4:e kamp med andre dommere.