Greåker best i Rommen og nå er gullet nærme…

Sveiva tar i mot Greåker denne i kvelden i noe som fort kunne gi lysende usikter for seriegull til vinneren. Allerede en time før kampen skal starte er det tynt om ledige stoler i Rommenhallen. Det er flere fotografer på andre siden banen enn det pleier å være supportere på Grei sine hjemmekamper.

Periode 1: Uansett så starter kampen litt stivt og begge lag kjenner på hverandre. Sveiva kjører sitt grunnspill og det fungerer i noen tilfeler for man kommer til skudd. Begge lag matcher inn sine tredje rekker og holder seg til sin egen gameplan i første periode.
Men etter 07:42 så kommer seg Nils Jadelind løs på venstre kant og med en gulvzorro gir han Greåker ledelsen. Det blir stille i Rommen…

Men Sveiva har langt fra gitt opp og Billy måker av gårde noe som kalles skudd og etter hvert havner den i mål via en uheldig Greåkerspiller. Det er uavgjort etter 10:15

Den siste halvdelen første periode er bølgende og det er mange feil på midten som gjør at begge lag får sjansen på overganger men det er ingen som klarer å få den i mål. Men med litt mer enn 22 sekunder før slutt er det fullt av folk foran målet til Østergren og Syrrist er sist på ballen. Greåker går ut til pausen med en ledelse i ryggen.

Andre periode er i gang og det ar maksimum tempo med en gang. Greåker setter litt høyere press nå Sveiva sliter litt. Greåker tar ballen i pressen og etter tre raske pasninger kan til slutt Niklas Nordh sette ballen i mål etter pasning fra Arvid kl står på 24:57. Dette gjør at Sveiva våkner til, de to kommende minuttene har man full press og man er meget nærme, Brage bommer på nest inntil åpent mål. Når vi e ri syvende spilleminutt er kampen der den var i første, lagene står mer stille i sine posisjoner. Sveiva gikk ned på to rekker etter at man lå under med to mål, det gir også resultat. For i det 28 spilleminuttet setter Patrick Martinsen ballen bak Bøckman i mål. Gleden blir ikke langvarig. Sveiva med sin andrerekke slipper et skudd forbi seg som Østergren nok burde hatt. Det er Kvisvik som setter ballen i et åpent mål. Neste mål tar bare 28 sekunder før det kommer. Og det er Greåker som kontrer. I samme situasjon ser vi at Einar går inn i målet for Sveiva.

Siste målgjører for Greåker som gjorde 2-5 målet var Cato Glenge, assistert av Jonas Bøckman.
Sveiva har ikke tatt TO enda men mulig man burde dette nå, jeg hører at laget holder moten oppe og snakket på benken er at det fortsatt er halve kampen igjen.
Kampen begynner endelig å bli så varm som vi vil ha den og nå smeller det litt mer, Cato Glenge sender Martinsen over vant og Sveiva skal få prøve seg i overtall. Man har flere bra sjanser før det til slutt er Øistad på tversoverpasning fra Bakke som kan sette ballen i nettet. Keeper har aldri sjansen og Wibring som skal holde markeringen er for langt borte. Vi skal nå spille tre minutter til før vi tar pause. Ingen store forskjeller i slutten av perioden, bare det at Greåker er litt farligere og bedre på å gjøre mål.

Med 18 sekunder igjen av perioden så får de en sjanse fra egentlig ingenting. Sveiva har press og Lilleby slår egentlig bare bort ballen. Men ballen er så løs og lang så Torp løper ikapp og rett før Einar skal ta i mot ballen så er han der med kølla og ballen triller inn. Der tror man fort at perioden er over, men dette er innebandy folkens. Tid 37:57 trøkker Big Mac til og Bakke med enda en assist kan feire målet høylytt foran et lettet hjemmepublikum. Vi har da 4-6 etter to perioder, nå skal det bli meget spennende. Sveiva spilte største delen av denne perioden med to rekker, Greåker kjørte på sine tre, er det sånn at man da orker litt mer?

Tredje perioden er i gang og vi får igjen se et Greåker som er litt mer på. Nils Jadelind er der igjen og man setter 4-7 og man prøver hele tiden å dra ifra. Men Sveiva har lagmoral og man jobber videre, 44:19 setter Bakke 5-7 på et kunstnerisk vis. Etter 45:23 får Søtorp 2 min for slag og nå skal Sveiva få prøve seg i enda et PP. Greåker gjør en knalljobb og leder fortsatt 5-7 med 11 minutter igjen av kampen.

Vi ser to lag som kriger som om det skulle være en NM finale, som innebandyelsker nyter jeg meget. Sveiva er litt mer sultne naturlig nok, Greåker prøver å holde roen samtidig som dem spiller så safe som mulig. Greåker sin back checking er nydelig å se på Arvid gjør en sinnsyk jobb. Greåker har også spilt det meste av siste periode på to rekker bare sånn for ordens skyld. Teknikken til Jadelind kan overrake de fleste og Sletten den eldre for ballen ført mellom sine bein uten egen vilje. med fem minutter igjen så klarer Greåker å beholde ballen i nesten to minutter før Sveiva vinner den tilbake. Angrep er beste forsvar? Alle lurer på når Sveiva skal ta keeper. På tiden 57:34 er Sletten junior litt røff med kølla og ryker på to minutter for slag. Nå burde Greåker klare å surfe dette inn i mål… Det skal til noe sykt for at Sveiva skal snu kampen.

59:25 er det Gamle IKA kapteinen som setter det avgjørende målet. Fra midten klarer Lilleby å sette ballen i krysset, assistert av Torp. Nå har vi 30 sek igjen uten Sveivakeeper i mål. Kun 9 sekunder seinere koker det over for Bakke og han ryker på hardt spill. Nå vinner Greåker. Nå ligger alt til rette for at klubben skal få hentet hjem seriegullet.

Kampen ender da 5-8.

← En kamp i herrenes eliteserie i dag Mulig seriefinale i Rommen. Ink intervju med begge trenere →