GiantPaolo tipper Eliteserien herrer 2015/2016

Eliteserie herrer 15-16

12. Harstad

Dømt nord og ned av de fleste og de få bånnplass her også. Jani Pyykkö er en meget god keeper og kan holde Harstad inne i kampene, men er det nok!?. Deres nye spillende trener Ali Pekkala har en stor oppgave foran seg. Av norske spillere ser vi ikke noe særlig forsterking, men de har fått inn Marcis Berzina fra Latvia. Skal i utgangspunktet ikke ha mulighet til sikker plass.

11. Fredrikstad

Klubben som tok over plassen til Haugerud, får ingen lett sesong. Erik Hærens disipler blir spillende med ryggen mot veggen mesteparten av sesongen. Har en del yngre spillere som kan få sjansen, da spillere ikke er så lett å få tak i Østfold området. Det er 3 andre klubber som er større og som har hatt scenen alene de siste årene. Må stole på de gamle traverne og en Daniel Baronowski. Kniver med Sandnes om kvalikkplassen.

10. Sandnes

Anderssons gutter har stått på gjennom våren og høsten. De har fått inn noen nye fra de andre stavanger lagene og Stanley Jensen som en ny keeper i tillegg til Trond Vervik. Poengene vil bli tatt først og fremst på hjemmebane, men lagene rundt nedrykk/kvalikk er nødt til å ta poeng i de direkte møtene mot Fredrikstad og Harstad..

9. GIF

En klubb som denne sesongen satser ungt. Har valgt å satse på sine egne talenter. De fins det mange av, men ledere kan det raskt bli får få og de vil svinge fra kamp til kamp. Blir ingen kasteball, men er totalt avhengig av at Falkeid mellom stengene er stabil og redder laget i vippekamper. Norstrøm er ny kaptein og kan med sine raske løp og farlige skudd bli den avgjørende brikken. Kan om de får flyt komme til et sluttspill.

8. Sarpsborg

En klubb som har talentene, men som ikke lenger har de eldre spillerne som på en måte viser vei. Hadde ikke mange forrige seong og mister to nye i Kellemar og Jatko samt treneren. Det er ikke enkelt, men nå må snart talentene våkne. Ola Olaussen har jeg ventet på i noen år. Han må virkelig fortsette sin utvikling. Sammen med Ryan Halden så blir de spydspissene i Sharks. Men alarmklokkene begynner snart å ringe. Klubben som gikk foran har nå blitt forbikjørt og ligger litt etter. Er spent på om det kommer frem flere talenter.

7. Sveiva

Grorudalsklubben som får frem talentene. Nytt trener team i Alex K, Hightower og Martinsen. Ungguttene fortsetter å komme fra junioravdelingen. Men viktige brikker forsvinner. (Brunvoll (lagt opp), Bjørnseth og Strømsborg (Nor92) samt en god del eldre spillere.) Ny keeper i Andreas Nordli. Denne karen er det ikke alltid like lett å bli klok på, men helt klart et talent. Sveiva gikk tidligere ut å sa at de skulle bli det gamle Sveiva, har de materialet? Håper virkelig på det. Martinsen, Valby, Kryskawski, Skriden og Øistad er nødt til å ta det neste steget. Marius Pedersen er enda et talent som virkelig viste forrige sesong at han kan trylle.

6. IK Akerselva

Nytt trenerteam i Härnlund og Fezze. Klubben vil opp og fram og jobber systematisk med nye spillere. Denne sesongen har klubben mistet sin poeng konge Axel Wallin til Tunet. Det har kommet inn nye spillere i Mads Rongsjord, Wilhelmsen, 2 bla Mattsson og ikke minst Anton Eliasson. Sammen med resten av troppen så kan det bli rask progresjon eller en vei som tar litt lengre tid. Men 4-6 plass er rimelig close og skulle laget komme på en 6 plass er det fortsatt en progresjon. 1 plass opp fra 7 plassen i fjor.

5. Nor92

Den troppen som årets Nor trener besitter skulle gjerne Thorp ha hatt i fjor. Her har de fått inn et halvt lag, med noen «ny gamle» som atter en gang returnerer til klubben. Jaxx brothers har en syk vinnermentalitet og bare det er nok til å fly de ut av nedrykkspraten. De vil bli vriene å slå og jeg tror faktisk at de vil skrelle og ta en 5 plass i årets eliteserie.

4. Grei

Trenerkabalen ble aldri satt før en nødløsning ble presset frem. Spillermaterialet er det ingen ting å si noe på. Ny keeper på gang. Kjelle og Jatko fra Sharks er ikke akkurat noe å si på. Vi snakker om en av de beste 1 rekkene i landet. De kommer langt med det, men ikke lenger enn 4 i serien. Noe tynt med forsvarsspillere. Hva som skjer i NM er en helt annen sak.

3. Greåker

Thomas Näsholm kom inn som en hjelpetrener, men tok raskt over og laget gikk til en NM-Finale forrige sesong. Mister noen av de etablerete i Jørna og Fauskanger, men har fått tilbake Siggen samt ny svenske fra Granlo. Sammen med Conrad og Torp så har de et bra angrep. Kvisvik JR tar nye steg og blir en bedre spiller i Norge enn å sitte på benken i SSL. Får håpe at Greåker lar de unge spille og ikke blir fristet til å hente inn Jørna og Willy om de skulle slite.

De to neste lagene er close men velger det motsatt av hva de fleste har som valg

2. Slevik

Ny trener i Pettersen og han får ikke den letteste jobben etter KED. Noen tunge skyts blir borte og de ny er ikke i nærheten av det gamle kaliber. Har begynt foryngelsen av laget. Har spilt med 3 stk 16 åringer i treningskampene og har vært nødt til dette da han har hatt mye skader i oppkjøringen. Er spillerne like sultne!? Når kommer Hjorth?? Har ventet på han og vet at han har mer inne. Det blir tight i toppen, men føler at er mange spørsmålstegn. Er laget godt nok til å forbli nr 1??

1.Tunet

Jeg pleier å si at den klubben som har best betalt trener og best betalt tropp er den som vinner. 1 rekka til Tunet er vel en av de beste spillemessig og den klart best betalte i Norge. Wallin og Rognlien forsterker Tunet i begge ender og dette vil lette jobben for deres stjerne Mossin Olesen. De har en sulten andre rekke og som jeg ser av navnene også en meget god 3 rekke. Tunet bør utnytte Sleviks metthet/ foryngelse av laget. Thorp er en taktiker og vi så hvordan han jobbet med Nor92. Dette er hans sjanse og han SKAL levere! Ser vi the double !?

tumblr_nu6yk3ClER1upjneao1_r1_1280

← Legenden Paolo tipper Eliteserien for damer Mitt tippetips Eliteserien Herre 2015/2016 →