For en søndag det ble!!

To kamper ble spilt denne dagen, to kamper som betydde alt for noen lag og veldig mye for andre. Lagene som måtte vinne vant og vi kommer til å få den avslutningen vi drømt om lenge.

Vi starter i Fredrikstad der nettopp Fredrikstad spilte mot Harstad. Harstad som tydelig hvis er i god form etter å ha tatt et poeng mot Greåker i går er virkelig pålogget. Første periode er veldig avventende og ingen av lagene tørr spille helt ut, men Harstad klarer til slutt å gjøre mål og leder 0-1 etter første. Dagens gigant Toms Kirmuzs står for hele fire mål denne dagen. I andre periode blir det 3-3 og siste periode skal bli avgjørende. Her er Harstad helt klart best og man vinner kampen med 4-8. Jeg kan ikke huske sist Harstad vant en bortekamp i eliteserien? Det er meget sterkt jobbet av Harstad og rett å slett imponerende! Nå ligger dem på samme poeng nederst i tabellen. Målforskjellen er kun 4 mål. Så om Fredrikstad skulle tape med 10-4 og Harstad bare 1-0 så er det Harstad som får spille kvalik til neste år. Ja det er så spennende som det bare kan bli. Vinner begge lag kampen vil det også være målforskjell som avgjører og da må Harstad vinne med 4 mål flere enn Fredrikstad vinner med.  Vi får en direkte avgjørende kamp i Harstad neste lørdag. Denne har i tillegg Sandnes ”råd” å tape om Grei ikke vinner over Fredrikstad (sett at Grei ikke heller vinner over Sveiva i ”basket kampen”)

Fredrikstad – Harstad 4-8 (0-1,3-3,1-4)

Rolvsøyhallen
Tilskuere: 121
Mål Fredrikstad: Aksel Jæger 2, Thomas Bøgle, Kristian Antonsen.
Mål Harstad: Toms Kirmuzs 4, Tuomo Manninen 2, Mika Heikurainen, Rune Johansen.
Utv.: Fredrikstad 1×2 min., Harstad 2×2 min.
Skudd: 23-23
Dommere: Eliassen/Sørensen

Den andre kampen som ble spilt ble om mulig enda mer spennende. Det var Sandnes som hadde kniven mot strupen og trengte poeng for å på egen hånd kunne sikre seg en sluttspillsplass. Sarp hadde som kjent dratt tidlig på tur og trente i Sandnes sin hjemmehall allerede i går for å ha beste mulige utgangspunkt. Kampen blir også så tett som først forventet og lagene følger hverandre tett fra start til slutt. Det er Sandnes som setter første med Sarp utligner fort. Sandnes setter også neste men Sarp kaptein liker det ikke å setter 2-2. Så er det Sandnes sin egen islending som setter 3-2 med 15 minutter igjen av kampen. Sarp tar TO med ca 10 minutter igjen. De siste ti minuttene er det Sarp som har mye ball og Vervik jobber som en gal mann nå. Han redder alt og det er et under at Sarp ikke får ballen i mål. Sarp klarer aldri å sette ballen inn i nettet, man treffer stolpen men kommer aldri nærmere. Sandnes tar da tre ekstremt viktige poeng og ligger akkurat nå på sluttspillsplass. Man har per nå best målforskjell av lagene som slåss om siste plassen og man ligger 1 respektive 2 poeng foran Haugerud og Sarp som skal spille mot hverandre i siste runde. Uansett resultat kan ikke begge lagene kommer foran Sandnes i neste runde så eneste laget som på en måte truer Sandnes nå er Grei som har igjen Sveiva og Fredrikstad. Tar man 1 poeng mot Harstad er man uansett safe. Men man har fortsatt sjansen om man taper hvis Fredrikstad skulle ta poeng mot Grei. Ja det blir så spennende det kan bli. Spenn fast sikkerhetsbeltet for her smeller det.

Sandnes – Sarpsborg 3-2 (0-0,1-1,2-1)