Finsk sisu – mitä vittu tapahtui?

I det norsk innebandymiljøet så har vi lenge hatt en egen evne til å fortelle at vi egentlig bare kan legge ned utviklingen. Vi blir ikke bedre og drømme om utvikling det kan vi bare se langt etter. Hadde finnene gjort det samme så kunne det blitt veldig kjedelig å se på innebandy.

Finland har virkelig tatt et stor steg på den internasjonale arena. For 2 gang på 8 år vinner et finsk lag Champions Cup. Det står det veldig respekt av. Måten de gjør det på er like herlig å se på som i VM finalen. Skal vi slå en parallell til norsk innebandy så er det som å se på Holmlia i gamle dager. De hadde alt, taktikk, vilje og enkeltspillere som kunne gjøre hva de ville med ballen. Samtidig har de keepere i verdensklasse. Den kjenslan er det lenge siden jeg har hatt.

Hva driver de egentlig med?
Dette er faktisk så interessant at vi snart må ta en tur til Finland for trenerkurs. Hva gjør de annerledes? Hva fokuserer de på? Hvilke regler har de for barneidrett. Vel om det ikke har vært interessant til nå så kan jeg lov deg at det er meget høyaktuelt. Ny spennende kultur. Kanskje vi skal se det FM og ikke SM eller NM i april 2019. Vi får se. Det blir en fin tankeeksperiment, men det er aktuelt med en kamp i Finland før sesongen er over.

Semifinalene/finaler for menn og kvinner
For mennene var semifinalene enkle og med klare vinnere og dermed var det duket for en spennende finale trodde vi. 1-3, 1-3 etter 2 perioder og overgangene til finnene satt som et skudd hele tiden. Det var liksom bare wow. Storvreta er ikke noen smågutter og de har virkelig et godt lag. I dag var det 1 og 2 numre for små. Det er ikke hverdagskost. Min nye favoritt Pylsy hadde 3 mål og 1 ass tidlig i kampen og rullet rolig kula resten av kampen. Finnene var bare så sykt bedre. Kult for innebandyen. For ordens skyld må jeg si at det var hele 10 mann fra VM laget til finaland som spilte for Classic.

For kvinnene så hadde alle forståsegpåere alt sett at det ble Sverige/finland i finalen. Men neida. IKSU fikk Witkovice i finalen som vant sin semifinale på sudden. IKSU er verdens beste lag og vant finalen enkelt. Så det fikk vi et lag som i utgangspunktet var 4 seedet i finalen.

Best goalkeeper: Lassi Toriseva, Classic,
Best defender: Krister Savonen, Classic,
Best defender: Robin Nilsberth, Storvreta,
Best forward: Albin Sjögren, Storvreta,
Best center: Nico Salo, Classic,
Best forward: Jan Zaugg, Köniz

Det er faktisk mulig å vinne mot de beste lagene……

…….så lenge en får muligheten til å spille mot de.

#14

← A-landslag kvinner – kvalikk- uttak Turneringen for «elitelandene» – Champions cup 2019 →