Finalelørdag…

Første finaledagen har kommet og vi skal få avnyte en treretters før kvelden er omme i Ekeberghallen.

Jeg velger å dykke litt i de to kampene som spilles etter kl 13:00 denne dagen.

Først ut har vi Sveiva – Tunet i damenes finale som starter 14:00.

I serien har alle oppgjørene vært jevne, Sveiva vant de to første med 2-1 og 2-0 men i den siste kampen vant Tunet med 3-2 i Rommenhallen. Vi tok også en omrøsting blant publikum i går og der sier 52% at dem tror på Tunet. Det sier vel seg selv at dette helt sikkert kommer til å bli en jevn å spennende finale. Jeg tror at sjansen for sudden er stor.

Sveiva har sluppet in minst, Tunet har scoret mest ja det er virkelig fortjent at begge lag står her i finalen. Semifinalene var jevne og begge gikk til fem kamper, men når det virkelig gjaldt noe så tok seriens to beste lag og vant den siste og femte avgjørende kampen.

Sveiva rustet opp før sesongen og midt i, dvs at vi har noen helt nye og ikke har spilt en NM finale før. Nervene er ofte utenpå drakta når man spiller en så viktig kamp som det her. Tunet har ikke like mange nye og jeg vil påstå at laget i det hele har litt mer rutine.

Møt opp i hallen eller på plass for å se dette rykende oppgjøret. Kampen vises live her

VMG tipper 2-2 (2-3 i sudden)

 

Neste kamp som skal spilles starter 17:00 og det er mellom serievinner Greåker og 3:e plassvinneren (taperen) Sveiva. Sveiva som vant over Slevik med 3-1 i kamper i semifinalen, det har ikke skjedd på seks år. I serien var det relativt jevne kamper men det var Greåker som vant begge to.

Greåker spiller fjerde semifinale på rad og for sveiva var det noen år siden. Slevik har jo som alle vet vunnet de seks siste så jeg tror det er bra for norsk innebandy at vi nå er garantert en ny gullmedaljør.

Hva skal man si om kampen da. Sånn rent spillmessig er det Sveiva som har hatt mest ball i begge kampene. Men Greåker har spilt ekstremt disiplinert og med Jadelind på topp har man kontret i stykker de røde og hvite. Men etter at jeg så alle kamper Sveiva spilte mot Slevik tror jeg at dem blitt enda bedre, i den 4:e kampen som også ble den siste gjorde man nok sin beste kamp hittil i år og man ser ut til å ha toppet formen både fysisk og taktisk.

Jeg tror vi kommer til å få se et Sveiva med mye ball også denne kampen for hvorfor skulle Greåker bytte taktikk når den funket to ganger i serien. Sveiva er også veldig gode med ball og dem ønsker å ha mye ball. Sveiva kommer nok også til å stå høyere en Greåker. Ikke sette hodeløs press men stå høyt i banen i noe som kanskje kommer til å ligne et 1-2-2 forsvar (som det Sveitsiske damelandslaget). Jeg tipper Greåker kommer til å rulle på flere mennesker enn Sveiva da dem gjort det gjennom hele sesongen og sluttspillet. Sveiva har spilt mye mer på to rekker og tredjerekka fikk bare noen få bytt i kampserien mot Slevik.

Viktige spillere i begge lag vil jo være keepere. I Greåker er jeg litt usikker på hvem vi får i kassen. Bøckmann har stått de fleste kampene og har en bra statistikk på 84% redninger på 100 skudd. Om han ikke er skadet eller lignende så blir det nok ham i mål men Sahlin som andrekeeper er også veldig god. I Sveiva sitt mål kommer det nok være Østergren. Han var ekstremt god mot Slevik og endte på 85% redninger etter 113 skudd. Einar som hatt en bra sesong står sikkert klar med zorrokølla oppvarmet til enhver tid på siden.

Andre spillere som vi kommer til å se stikke ut er fra Sveiva lagets kaptein som gjort en veldig bra sesong, Sindre Bjerknes. Men en av semifinalenes giganter var Andreas Valbye, får han til noe lignende her kan han fort bli matchvinner. Om Frikk får spilletid vil det også kunne være en joker. Patrick Martinsen og Billy the kid forventes også levere på høyt nivå.

I Greåker blir jeg ikke overrasket om den 38 år gamle Klefbeck blir matchvinner. Men Greåker sikret seg flere gode spillere denne sesongen og de tre Svenske Wibring, Jadelind og Nordh forventes løfte frem sitt lag. Jeg blir heller ikke overrasket om vi får se Helgesen trykke inn et dragskudd fra sin venstrebekk posisjon.

Jeg forventer også her en jevn kamp der det nok uansett hvem som leder mot slutten kommer til å være spennende hele veien frem til sluttsignalet lyder. Sist gang det skjedde var jo når Slevik snudde finalen mot Tunet. Jeg håper virkelig vi får se noe sånt.

VMG skal også tippe finalen og det er ikke lett. Men vi tipper 5-6.

Kampen kan dere se her

← SM Final Kvinner – IKSU mester SM – Finalen – The build up →