Fem kamper i herrenes eliteserie denne lørdagen

IKA og Hansa23

Sveiva – Fredrikstad

En kamp Sveiva skal vinne i 9 av 10 tilfeller. Forrige gang de spilte mot hverandre hadde sveiva ingen problemer med å spille ut Fredrikstad og vant lett. De hadde heller ingen problemer på tirsdagen mot Nor 92 så dette bør bli lett. Fredrikstad gjorde det uventet bra hjemme mot GIf. Om det var F-stad som var bra eller om det var Gif som hadde en dårlig dag det vet jeg ikke. Denne sesongen er det kun Sandnes som vunnet i Rommenhallen og dette på straffer, at Fredrikstad blir først lag som tar tre poeng her ser jeg som ganske usannsynelig.

VMG tipper 13-2

Sandnes – Tunet

Sandnes tapte sist på bortebane mot Harstad nå de faktisk hadde en gyllende mulighet å komme opp på samme poeng som Sarp. Harstad tar sin største serier i eliteserien noensinne tror jeg så selvtilliten kan vel ikke være på topp for vestlendingene.. De sier at de savnet noen nøkkelspillere, og vi får vel håpe at det stemmer. Tunet vant lett hjemme mot Sarp som egentlig ikke hadde noen ting. Tunet har som nevnt tidligere flyttet ned Wallin på bekken og det gjør at førsterekka til Tunet nå er en av landets beste. Det gjør også at de to andre rekkene de har blir litt svakere så vi får se hvordan det slår ut mot bra lag etter hvert. Denne kampen bør/må tunet vinne om det skal bli NM gull for første gang på lenge. De har alt i egne hender da de skal spille hjemme mot Slevik om noen uken. Ved seier da har de råd å tape en kamp og likevel ta NM gullet. Sandnes har vist at de kan spille bra innebandy på hjemmebane så man skal ikke regne dem ut helt, men for at de skal ta poeng må de gjøre sin beste kamp så langt i år.

VMG tipper 4-10

Grei – Greåker

Grei har dette året blitt kjent for å snuble på målstreken. I starten av sesongen så tapte de et par kamper i sluttsekundene og hadde noen oddetalls tap. Det nye året har startet på samme måte og de har tapt både mot Tunet og Slevik med kun et mål. Mot Tunet lå da ann å vinne med 20 sec igjen men så gjorde dem som så mange ganger før, klønet mot slutten og tunet setter to raske og går av med seieren. 4:e plasse kan de bare glemme nå så vet ikke hvordan coach tenker fremover. Kanskje la de som ikke spilt så mye få prøve seg eller begynne å finslipe på sluttspills taktikken. Det er meget usannsynelig at Sandnes når dem igjen så de kan egentlig slappe helt av. Greåker trodde nok mange skulle gå av med gullet etter første halvdel men etter å ha startet nyåret på verste tenkelige måte må de nå skjerpe seg for å beholde 3:e plassen. Greåker har sluttet spille forsvar og det passer vel i mine øyne Grei perfekt som er et av seriens beste kontringslag. Greåker bør nok bytte taktikk snart for den de har nå fungerer åpenbart ikke. Men for de lagene som kjemper om 3:e og 4:e plassen for de gjerne fortsette. Vinner Grei denne kampen og IKA vinner mot Nor så er det plutselig Greåker som ligger på 4:e plass. Greåker har et veldig bra lag når man ser på angrepsspillerne og om de bare kommer tilbake til det dem hadde på starten av sesongen så er dem å regne med igjen. Da hadde dem Lindqvist… året før hadde dem Folkesson. Det sier seg selv at det er meget vanskelige spillere å erstatte.

VMG tipper 9-9 (mulig Grei slipper inn e kasse med 10 sec igjen og taper 9-10).

Akerselva – Nor 92

IKA er i form om dagen og har nettopp vunnet mot to topplag. Denne kampen skal vinnes om de skal kunne nå en tredje plass som jeg vet laget ønsker. Likevel er den ikke så sikker som man kan tro for IKA har alltid hatt det tøft mot Nor 92. Mange kamper har sluttet med kun 1-2 måls seier for IKA og det har vært tøffe bataljer. Nå er det hjemmefordel og ingen liker å komme på besøk i Kringsjå. Nor 92 vant årets første kamp men ble pisset på av Sveiva, kunne nesten kjenne lukten helt til Oslo… Om de kommer til Oslo med fullt lag og har trua så kan det bli en ok kamp, ellers tror jeg vi får se noe lignende som vi fikk se i Soelbergelva på tirsdagen.

VMG tipper 14-2

Gjelleråsen – Harstad

Når Gif var på besøk i Harstad ble det uavgjort og GIF vant på straffer. Om de vunnet den kampen og den de skal spille i dag så hadde dem stått på samme poeng som IKA etter 16 kamper… Gif overrasket og spilte taktisk bra innebandy mot Greåker. At Falkeid i målet drukket 300 redbull før kampen og gjorde det umulig for Greåker å score var vel også av ganske stor betydelse. Men de gjorde det bra og lillebror Bjerknes satte hele 4 kasser selv. Harstad gjorde sin beste kamp så langt i serien og sendte Sandnes hjem med halen mellom beina. Kan de ha gjort at dem nå kommer med full tropp og satser alt? De tok jo som sagt poeng av Gif på hjemmebane. Blir nok vanskelig men ballen er rund eller hva sier man?

VMG tipper 9-4

 

← To damekamper denne lørdagen No strings……..Attached….. Paolo’s corner S01E16 →

56 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.