Norge vinner i sudden – Dag 8

Kampen mot Sverige var bra de siste 40 minuttene. Norge våknet og Sverige spilte av kampen. Starten er som de fleste veldig viktig i disse kampene og de legger premissene for resten av kampen. Der var Sverige desidert best.

Er det fair?

Norge fikk bakoversveis i den første perioden igår. Men var oppkjøringen til kampen fair? Norge hadde kamp mot Polen, Sverige 2 dager fri med trening. Det er ikke akkurat lik oppkjøring til kampen. Det så vi også i starten av kampen da Sverige hadde et tempo Norge ikke var i nærheten av. Var dette fair?

Estland vs Norge

Norge begynner forrykende. 0-1 Ketil Kronberg etter 30 sekunder, 0-2 Lundgren etter 01.35. Ketchupeffekten?? Norge eier tribunen. Elektrisk stemning. Estland reduserer til 1-2 med en meget fin scoring 06.01. Tversover og Halvorsen er cm ifra scoringen. så kommer 2-2 etter litt uheldig balltouch bak i norges forsvar. 09.22 #8 Kareliusson setter utligningen. Det bølger frem og tilbake her og det er en elektrisk kamp. 2-2 etter 1 periode.

0-1 etter 32 sekunder

0-2 etter 1.32

2 periode

I denne perioden er det mye rot og høyt tempo. Lagene har mange sjanser og det er godt keeperspill på begge lag. Ketil Kronberg satte en fin straffe etter 28.46 slik at Norge leder med 2-3. Arvid Lindqvist setter 2-4 med et herlig skudd på nærmeste kryss.

3 periode

Foran 3 perioden er taktikken enkel. Spill av kampen og ta de overgangene som er mulig å ta når Estland må frem. Kampen bølger frem og tilbake og det er Estland som setter 3-4. Med 4 min igjen får Estland straffe og det er en kald straffelegger som setter 4-4. Nå er det kamp.

Det blir 4-4 og det blir sudden.

Andreas Grønli avgjør kampen med en kanon i krysset – tid 03.03 i sudden.

Kampfakta for Estland vs Norge 4-5 OT

Bildekred: Ari Arola

← Nå begynte VM 2020 i Helsinki – Herre VM dag 8 Norge møtte 20 min for sent til kampen – Herre VM Dag 7 →