Er hjemmelaget = vellaget? Paolo’s Corner S01E17

Innebandyen i Norge har i mange år "slitt" med utenlandsk import. Klubber som Slevik, Grei og IK Akerselva hadde aldri vært der de er idag om det ikke hadde vært for sine importer.
Klubber som Tunet, Sveiva, GIF og Nor92 har jobbet jevnt og trutt med sine egne spillere. Alle har hatt litt forskjellig nivå av å lykkes.
Tunet har alltid 1-2 svensker som har banet vei tillegg til deres unggutter.

Sveiva er den klubben på herresiden som har misslykkets "helt" med sine importer.
Niklas Brajic og Jørgen Jonsson har overlevd mer enn 2 sesonger, resten har havnet på dynga etter 1 kanskje 2 sesonger. Mange ganger har jeg hørt historien da folk ikke slapp inn i Sveiva uten at det hadde vært gule lapper leken, der gutta stemte om det var ok. Slettens eksistens sang vel på hengende håret og det er andre som har fått NEI!
Dette tok litt slutt da klubben fikk inn David "Legenden" Bjørk og Christian Lindqvist. De var så gode at de måtte inn. Den sesongen slo de Greåker i Haugerudhallen etter å ha ligget under med 4-1 så snudde de til 5-4 i 3 perioden. Undertegnede stod i hallen og så denne legendariske kampen.
Men historiene om Legenden var magiske de, men begge importene forsvant til Tunet året etter. Sveiva har vært veldig gode på herresiden og har en drøss med gode unggutter som har begynt å vise seg frem. Valby, Skriden, Martinsen, Gidske, Hammerstad og Bjerknes er navn vi vil høre mye om de neste årene.

GIF på sin side har alltid hatt en ryggrad med norske spillere, da de kom med stor fart inn i eliten, den gang under navnet Holum. Anført av Kronberg brødrene så hadde de med seg sine kompiser og et par juniorer a la Wilhelmsen og Midtsveen. De var flinkere til å ta vare på sine importer, noe som kulminerte i deres NM-Gull i Sparta amfi mot nettop Sveiva i 2004. Hvem husker ikke Burman, Matte, Janne K og ikke minst gigantene Lea og Erik Fogdegård mellom stengene.

Nor92 har knust all konkurranse i Buskerud og er mer eller mindre alene og kan velge og vrake av de vil ha av norske spillere. Her ligger vel også deres bakdel. Uten konkurranse, for det fins kun en annen klubb i nærområdet (Drammen) så skulle en tro at det ville lyktes bedre. Men Nor tiltrekker seg ikke akkurat de beste svenskene heller. Ikke de siste årene i alle fall. Og de er vel også grunnen til at de er blitt en heisklubb. For bra for 1.div, men akkurat ikke helt der i eliten.
De må bare trene mer enn de andre for å lykkes er de villige til det?
Klubbene i vest tar litt fra hverandre når de er i eliten. Kverneland var magiske de, når de herjet som verst. Men de kunne også plukke med gode spillere fra naboklubber. Lye er vel den klubben som driver best på de yngres. Snart får vi 2 lag fra vest i eliten, det er snart på tide. Et par tre svensker inn og du har et sluttspillslag. Hvem kommer dit først?? Sandnes eller Lye....?

På damesiden har det vel kun vært en klubb som har fått igjennom juniorene sine og vært et topplag. Den klubben er Tunet. Er nesten litt for utrolig til at det kan være sant. Skulle tro de bodde i en konsentrasjonsleir på Manglerud, der de fikk gå på skole og drive idrett. Litt sånn Sovjet 1980 tallet. De andre klubben har vært avhengige av å hente spillere utenfra for å være i toppen.
Vi snakker da om Holmlia, IK Akerselva, Sveiva. Da IK Akerselva var top 3 i innebandyverden og kun hadde Balrog og Red Ants foran seg så hadde de kun landslagsspillere når de kjørte 2 rekker og begge keeperne var landslagskeepere. De er vel det nærmeste en kommer Galacticos på damesiden i Norge. Andre klubber som har fått det til med juniorer er BMIL, GIF og Grei.
Men det har ikke gitt noen toppplasseringer.

Men det varmer selvsagt veldig når en unggutt kommer inn og tar en plass både i troppen og er med og avgjør kamper. Tex sønnene til Sletten og Jr. (Sveiva)

If you can't fly, then run,
if you can't run, then walk,
if you can't walk, then crawl,
but whatever you do,
you have to keep moving forward

- Martin Luther King Jr.

Keep ' em high

#14
← En damekamp denne onsdagen Tunet i topp x 2 og noen lag sliter. →

3 Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.