En ny generasjon tar skipet videre

Helt siden jeg ble kjent med Kim så har han vært den rolige personen som har snakket ned situasjoner som har vært i ferd med å blusse opp. Både på banen og utenfor banen. Han var mitt valg som Generalsekretær mange år før det ble aktuelt med et bytte.

En rolig mann blandt mange mindre rolige

Det er ikke en enkel jobb Kim får i hendene. Den er tøff. Det er mange som har malt avtroppende GS opp i mente og vel så det. Det første folk bør gjøre er å lese det siste avsnittet i artikkelen. Hva gjør en GS. Denne oppgaven tror jeg Kim vil gjøre med glans. Han har sett alle sidene ved denne herlige idretten vår. Han har jobbet i systemet og han vet hva folk vil. Veien dit må vi gå sammen. NBF er til for klubbene. Mange mener den ikke har åpenhet og mange forstår ikke at det ikke er GS som er sjefen. Han er ansatt. Han skal jobbe for klubbene. Hvordan mange ikke helt har forstått dette kan jeg ikke helt forstå. Og jeg er ikke alene om å ha vært uenig med avtroppende GS Thomas Jonsson. Men han har faktisk tatt seg tid til å forklare ting som jeg har lurt på. Det er en viktig egenskap.

Den yngre generasjon

Jeg tror også det er fint at han trer til side og lar yngre krefter ta over. 34 år i en stilling er ikke dagligdags. Den nye generasjonen skal bringe sporten videre. Kim har alt det en bør ha som GS. Det er bare en ting som som bekymrer meg. Jeg har pr dags dato aldri sett Kim forbannet. Han er alltid like rolig.(som spiller eller i spann med Rune Ali Zouhar)Selv om jeg har prøvd i våre møter på banen når han har spilt i Røa, OSI og Sagene. Det blir spennende å følge denne sindige karen videre.

Pressemelding:

Kim-Alexander Jørstad blir ny generalsekretær i Norges Bandyforbund

Kim-Alexander Hofgaard Jørstad (50) er ansatt som ny generalsekretær i Norges Bandyforbund.

President Jon Erik Eriksen presenterte mandag 26. februar den nye generalsekretæren i Norges Bandyforbund. Et enstemmig forbundsstyre har vedtatt at Kim-Alexander Hofgaard Jørstad er NBFs nye generalsekretær.

En sterk kandidat tar over!

Det er med stor glede at forbundsstyret har ansatt Kim-Alexander Hofgaard Jørstad som ny generalsekretær. Kandidatene til stillingen var sterke, men Jørstad trakk det lengste strået og overbeviste i intervjuene at han var den rette kandidaten.

Samtidig er det med tungt hjerte at en bauta i Bandyforbundet snart skal inntre i pensjonistenes rekker, men det gjenstår å avtale når skiftet skal skje.

Vi gratulerer Kim med stillingen og en stort takk til Tomas for tiden han har lagt ned på å bygge forbundet fra 3 til over 40 ansatte. Det blir store sko som Kim skal fylle, men det er jeg overbevist om at han vil klare, sier President Jon Erik Eriksen.

Gleder seg til å sette i gang!

–  Jeg gleder meg veldig til å overta stafettpinnen, men det blir ikke lett. Det er store sko å fylle når Tomas har hatt ansvaret i Bandyforbundet i 34 år og bygget opp en så solid organisasjon. Jeg vil særlig takke for støtten jeg har fått i denne ansettelsesprosessen, både fra ansatte, klubber og tillitsvalgte. Selv om jeg nå går over i en ny rolle, skal jeg fortsatt være meg selv. Det var sikkert en del av grunnen til at jeg ble valgt som ny generalsekretær, forteller den påtroppende generalsekretæren Kim Jørstad.

Hvem er Kim-Alexander Hofgaard Jørstad?

Jørstad er utdannet jurist ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) og fullførte studiene sine i 2002. For tiden arbeider han som juridisk rådgiver og utvikling av innebandydommere i Norges Bandyforbund.

I tillegg til sin nåværende rolle, har Jørstad erfaring som tidligere innebandydommer og -spiller på høyt nivå. Han har dømt både nasjonale og internasjonale kamper, inkludert VM-finalen for herrer mellom Sverige og Finland i 2008. Sammen med Rune Ali Zouhar har han blitt kåret til Årets dommerpar hele syv ganger.

I 1990 var Jørstad med på å stifte Røa innebandyklubb, hvor han innledet sin innebandykarriere. I 1995 meldte han overgang til OSI, der han spilte i eliteserien i sesongene 95/96, 96/97 og 99/00. Han avsluttet senere sin spillerkarriere på veteranlaget til Sagene IF.

Generalsekretærens rolle

Generalsekretæren har det overordnede ansvaret for forbundets daglige drift og administrasjon; dette innebærer organisasjonsutvikling, økonomi og regnskap, personalledelse og saksforberedelse for styremøter.

GS har også ansvaret for oppfølging og rådgivning ved styrets idrettspolitiske arbeid som representasjon, påvirkningsarbeid, strategiutvikling og kontakt med politikere, eksterne beslutningstakere og byråkrater. Dette arbeidet vil foregå i samarbeid med styret og de ansatte.

Norges Bandyforbund (NBF) har i overkant av 27 500 aktive medlemmer som fordeler seg på 300 klubber over hele landet.

NBF har 47 ansatte fordelt på sentraladministrasjon, region-/kretsadministrasjon og utviklingsadministrasjon.

Bilde: NBF

← VMG Podcast 16 – Vill avslutning på sesongen! VMG Podcast 15 – WE ARE BACK!! →